SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Talebimizde Israrcıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK) Malatya üyeleri, basın açıklaması yaptılar.

KESK Dönem Sözcüsü Kasım Otur, AKP Malatya il teşkilatı önünde basın açıklamasını okuyarak, "2 milyonu aşkın kamu emekçisini yakından ilgilendiren toplu görüşmeler yapılıyor. Masa başında oturan iki konfederasyonun yetkilileri dışında hiç bir kamu emekçisi, o masadan bir şey çıkmayacağını bildiği için, toplu görüşme süreciyle ilgilenmiyor. En düşük derecedeki memura yapılan 103 YTL'lik ek ödemeler, bu yılbaşından beri yaşadığımız hayat pahalılığıyla boy ölçüşememektedir. Elektriğe yüzde 44, bakliyata yüzde 42, doğalgaza yüzde 30, mazota yüzde 25 oranında zam gelirken, ortalama yüzde 8.4'lük ek ödemeler yaşadığımız reel ücret kaybını telafi edememektedir. Üstelik artış taban ücrete yapılmadığı için emekliliğe yansımamaktadır. Bizler kamu emekçilerinin tamamı için ve emeklilerimiz için 350 YTL zam yapılması talebimizde ısrarcıyız" dedi.

KESK olarak Toplu Sözleşme ve Grev haklarını kullanmak için alanlarda olmaya devam edeceklerini söyleyen Otur, "Tüm kamu emekçilerini bu mücadelede bir arada olmaya, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız