SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Talebinizi Bize İletin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:03:43
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, partili yöneticiler Kemal Açıkgöz, Yusuf Aksaç, Erdoğan Özpolat, Hasan Karadaş ve Şükrü Özdemir ile birlikte Malatya Orman İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Orman İşletme Müdürü Ramazan Karaca, konuklara brifing verdi. Karaca, Malatya’da orman yüzdesinin 15 olduğunu, dünya standardının ise yüzde 30 olduğunu hatırlattı. Verimli ormanların çoğunun Pütürge ilçesinde olduğunu söyleyen Karaca, “13 bin 500 hektarda kaliteli ormanımız var” dedi.

Orman ağaçlandırmasının yanı sıra ceviz, badem ve diğer meyve üretme çalışmaları yaptıklarını anlatan Karaca, şöyle konuştu: "Or Köy çalışmamız var. 1 milyon 250 bin TL Or Köy kredisi dağıttık. 500 milyon TL güneş enerjisine dağıttık. Erozyon kontrolü için de 4 milyon TL köylümüze dağıtacağız. Rehabilitasyon sağlamada ise 1,2 milyon TL para dağıtacağız. 10-15 milyon TL orman köylüsüne dağıttığımız para var” 

Ağaçlandırma ve erozyon kontrolünde son üç yılda Türkiye birincisi olduklarına parmak basan Karaca, şunları söyledi: “Özal köyünde havaalanı yolunda ve Orduzu Üçtepe’de fidan çalışmamız var. Kömürhan Köprüsü’nden Malatya’ya kadar olan bölümlerde de ağaçlandırma çalışması yapıyoruz” 

Karaca, müdürlük olarak araç eksikleri bulunduğunu, iki arazözleri bulunduğunu, 4 arazöze daha ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Malatya Milletvekili Cemal Akın ise, her yıl Kıbrıs kadar toprağımızın erozyondan kaybolduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak, en çok orman yetiştiren Türkiye olduğunu da biliyoruz. Hükümetimiz, orman çalışması ve yeşilin korunmasına önem veriyor. Biz, siyasiler olarak orman alanının artırılması noktasında üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya hazırız. Malatya Orman İşletme Müdürlüğü olarak taleplerinizi bize iletin, biz de Ankara’da ilgilenelim.” 

“Ormanı bekçi değil sevgi korur” sözünün çok doğru olduğuna dikkat çeken Cemal Akın, orman yetiştirmenin sevgi işi olduğunu sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız