SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Taleplerimizi İlettim'

A- A+ PAYLAŞ

Miting için Malatya'ya gelen Başbakana, ilin sorunları ve talepleriyle ilgili bir dosya sunduğunu söyleyen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, büyükşehir konusunu ve diğer talepleri sözlü olarakta ilettiğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile havaalanında kısa süreli de olsa görüşme imkanı bulduğunu belirten Erkoç şunları söyledi: "Hem şifahi olarak anlatma fırsatı buldum hem de dosyayı kendilerine sundum. Teferruata girmeden, ilettiğim dosyada üç ana başlık vardı. Birincisi, Malatya'nın büyükşehir olması. Burada 750 bin nüfus kriteri getirilmiş. Belediye seçimi zamanına kadar bu nüfusa ulaşacağımızı ümit ediyorum. Malatya'nın gelişiminin sağlanması için muhakkak Malatya'nın büyükşehir olmasından yanayız.Diğer bir talep olarak da yıllardır atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası'nın Vagon Üretim Merkezi haline dönüştürülmesini arzu ediyoruz. Bu da devletin ve hükümetimizin desteği ile olacak iştir. Hızlı tren Türkiye'nin gündeminde. Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında yer alan hızlı tren için de vagonlara ihtiyaç olacak. Bu anlamda da Vagon Onarım Fablrikası'nın Vagon Üretim Merkezi haline dönüştürülürse hem Türkiye'nin vagon ihtiyacı karşılanır, hem de ilimizde yıllardır atıl şekilde duran binalar değerlendirilmiş olur"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız