SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Talihsiz ve Fevri Bir Öngörü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:31:34
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir'in Sürgü Beldesi'nde yaşanan gerginlik dolayısı ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız yazılı bir açıklama yaptı.  
 
"Olay dikkatli araştırılmakta ve takip edilmektedir" diyen Yıldız, "Doğanşehir'e bağlı Sürgü kasabasındaki olayın nedeni ve gelişimi bütün dikkatiyle araştırılmakta ve takip edilmektedir. Öncelikle söylenmesi gereken şudur; bu tür vakaların karakteristiği, spekülasyona ve bir takım çevrelerin kışkırtmasına açıktır. Bu nedenle halkımızın, spekülasyonlara kulak kabartarak olayı farklı noktalara taşıma hezeyanından ve taşkınlığından uzak durması gerekmektedir. Münferid bir fevri davranışın, toplum hassasiyetinin uç noktalarına taşınması hiç kimseye bir yarar sağlamayacağı gibi, kardeşliğimize de gölge düşürmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürecektir. Bu toprakların mayasını birlikte çalan insanların birbirine düşürülmek istenmesi, öteden beri ne yazık ki bir takım mihrakların vazgeçmedikleri senaryo ve oyunlarının sahne almasından başka bir işe yaramadığı ve yaramayacağı hepimizin gerçeğidir. Aklı başında, bu Ülke’nin iyilik ve selametine gönül vermiş insanların bu oyunlara geçit vermeyeceğini herkesin bilmesini istiyoruz. " dedi. 
 
Ağbaba'ya Eleştiri
 
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın " Gerginlik çatışmaya dönüşebilir." sözlerini de doğru bulmadıklarını söyleyen MHP İl Başkanı Arif Yıldız, "Özellikle sosyal medyayı kullanmak suretiyle doğru bilgiden hareket etme duyarlığını bir taraf bırakarak siyasi ve toplumsal sorumluluğa yakışmayan ve tahrik edici sloganlara dönüşme tehlikesi taşıyan beyanatların akıl süzgecinden geçirilmesi gerekliliğine bilhassa dikkat çekmek istiyoruz. Bu meyanda, Malatya milletvekili Sayın Veli Ağababa’nın, Sürgü’deki gerginlik bir çatışmaya dönüşebilir şeklindeki görüşünü de talihsiz ve fevri bir öngörü olarak nitelediğimizi belirtmek istiyoruz. Tamamen münferit sayabileceğimiz bir hadisenin hemen bir meşrep/mezhep çatışmasına yüz tutabileceğini söylemek siyasal sorumlulukla asla bağdaşmamaktadır. " ifadelerini kullandı. 
 
"Mercek Altına Aldık"
 
Milliyetçi Hareket Partisi'nin sağduyunun sesi ve vicdanı olmaya devam edeceğini belirten Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü; " Söz konusu olayda da olaya karışan vatandaşlarımızın ve tüm Sürgü’lülerin sağduyunun sesine kulak verip hiçbir tahrike prim vermeyeceklerinden de emin bulunmaktayız. Yüzyıllardır büyük bir saygı ve içtenlikle bir arada kardeşçe yaşamış ve yaşayacak olan insanımızın, geçmişteki acı tecrübelerin de ışığında böylesi bir hezeyana asla izin vermeyeceklerini biliyoruz. Olayın faillerinde kusurlu olan taraf ya da taraflar varsa ki, bu, yapılacak tahkikatlarla açığa çıkacaktır, onları da adli mercilerin değerlendirmesine bırakmak en emin yoldur. Dolayısıyla bütün halkımızı itidalli davranmaya ve nereye ait olursa olsun kışkırtıcı unsurlara kesinlikle taviz vermemeye davet ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında Milletine hizmet vermekten gurur duyan Malatya İl Başkanlığımızın, olayı bütün ayrıntılarıyla mercek altına aldığından ve sonuna kadar gerek tavır ve tutumuyla gerekse siyasi yaklaşımlarıyla takip ettiğinden ve edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın."
 
Vural'ın Sözleri..

Malatya'da Alevi ve Sünni vatandaşların birlikte yaşadığı Sürgü beldesinde yaşanan gerginliğin sorulması üzerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Uyanık olmamız lazım. Büyük Türk ailesini tuzağa düşürmek isteyenler var. Olayın kısmi ve tepkisel olarak kalacağını ümit ediyorum'' açıklamasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız