SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Talimatçı' Yakalandı

A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır jandarmasının düzenlediği operasyonda, İstanbul Taksim'de çevik kuvvet ekiplerine yönelik yapılan bombalı eylemin azmettiricisi yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri son dönemdeki birçok olayda Irak kuzeyi ile bağlantılı olarak Büyükşehir illerde yapılacak olan bombalı eylemlerin planlanması, bomba ile düzeneklerin hazırlanması ve sevk edilmesi talimatlarını veren H.A isimli şahsı, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yamaçlı köyünde 21 Aralık 2010 günü saat 05.30'da yapılan operasyonda yakalandı. Zanlının üzerinde başka bir kişi adına düzenlenmiş, üzerinde şahsın fotoğrafı bulunan 1 adet sahte nüfus cüzdanı ve ticari taşıt kullanma belgesi, 7 adet kartvizit, üzerinde cep telefon numaraları yazılı bulunan muhtelif dokümanlar ile 23 kilo 750 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.

H.A'nın özellikle İstanbul-Halkalı'da İl Jandarma Komutanlığı servis aracına yapılan eylem, Gaziantep-Merkez'de Polis otosuna yönelik yapılan eylem, Antalya-Alanya'da Zerdeşt (K) Abuzer Doymaz tarafından yapılan bombalı eylem, Zerdeşt (K) Abuzer Doymaz'ın İstanbul'da bombalı eylem hazırlığındayken yakalanması, Diyarbakır-Ergani'de Dr. Orhan (K) Hüseyin Barsak'ın araca yerleştirilmiş el yapımı uzaktan komutalı düzenekli patlayıcı madde ile yakalanması, Diyarbakır-Silvan yolunda kamyon kasasında uyuşturucu madde ile birlikte Antalya'ya sevk edilen el yapımı patlayıcı maddenin yakalanması, İstanbul/Taksim'de çevik kuvvet polislerine yönelik yapılan intihar eylemi, Malatya/Battalgazi Tren İstasyonu'nda el yapımı patlayıcı madde yakalanması olaylarındaki El yapımı patlayıcı madde/düzeneklerini hazırlayan, sevk ettiren, eylem talimatlarını veren şahıs olduğu öğrenildi.

Ayrıca H.A.'nın bölücü terör örgütünün kırsal alan ile Büyükşehir-Metropol iller arasındaki bombalama faaliyetlerini koordine ve sevk aşamasında, finansal desteği uyuşturucu madde üzerinden sağladığı ortaya çıktı.

Zanlı, özel yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız