SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Talimatlı Aramalar

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatı üzerine Malatya'da Özel Cumhuriyet Savcıları'nca İnönü Üniversitesi'nde ve İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda arama yapıldığı bildirildi.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Öz'ün talimatı ile gözaltına alınan ve daha önce Zirve Yayınevi davasında tanık olarak dinlenen ve aynı olayla başka bir soruşturmada ise sanık olarak görülen Malatya İl Jandarma eski komutanı emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger (fotoğrafta), daha öncede Ergenekon soruşturması kapsamında 12 Mart 2009 tarihinde gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.

Zirve Yayınevi Davası'nın 16. duruşmasında 13 Nisan 2009 tarihinde tanık olarak ifade veren Emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger şunları söylemişti:

"Bu dönemde misyonerlikle ilgili olarak her hangi bir çalışmamız olmadı. İlahiyat Fakültesi'nin kapanmaması için İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu ile o zaman bu konuda görüştüm. Benim bu konuda rektörle görüşmemi isteyen öğretim üyeleri oldu. İlahiyat Fakülteleri, Türkiye şartlarında bir şans. Aydın din adamı yetiştirilmesi adına İlahiyat Fakültesi'nin kapatılmaması için rektörle görüştüm."

Malatya İl Jandarma Komutanlığı'nda 2006 yılında Misyonerlik konusunda İnönü Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ruhi Abat'ın konferans vermesi konusunda ise Emekli Kurmay Albay Ülger, o zaman Türkiye'de misyonerlik konusunun gündemde olduğunu ve bu nedenle rütbeli personele bir bilgilendirme toplantısı yapıldığını ve ayrıca değişik konulularda da üst komutanların emirleri doğrultusunda toplantılar yapıldığını kaydetmişti.

Kurmay Albay Ülger, Zirve Yayınevi sanıklarından Emre Günaydın'ın hayatta kalması sonucunda kendisinin üzerine atılmak istenen iftiraların boşa çıktığını belirterek, "Emre, ölseydi, olayı üzerimize yıkacaklardı. Benim Veli Küçük ile hiç bir şekilde görüşmem olmamıştır" demişti.

Bu arada, yine son soruşturmada gözaltına alındığı bildiriline İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ruhi Abat ise yine Zirve Yayınevi'nin 16. duruşmasında şunları söylemişti:

"Malatya ve Adıyaman Bölgesi'nde misyonerlik faaliyetleri ile ilgili olarak çalışma yaptık. Kullanılan yönetmelerle ilgili olarak halkımızda oluşan şüphelere cevap nitelikli bir çalışmaydı. Toplam 6 kişi bu araştırmayı yaptık. Valilik ve Emniyetten izin alarak bu araştırmayı gerçekleştirdik. Araştırmanın nedeni, o dönemdeki medyada çıkan, yaygın haber ve toplumsal ihtiyaçlardır. Bu araştırma 2005'de Dinler Tarihi Sempozyumunda sunuldu ve yayınlandı. Bu konuda Malatya'da konferanslar verildi. Diyanet personellerine bu konuda konferans verdim. 2006 yılında İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda rütbeli personele misyonerliğin tarihi konusunda konferans verdim. Bu tarihten sonra, emniyet ve jandarma da, ya telefonla ya da odama gelinerek, bilgime başvuruldu. Genelde misyonerlik faaliyetleri soruldu. Verdiğim bilgiler, misyonerlerin Allah inancına getirdiği hususlardır".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız