SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Talipliye Tepki

A- A+ PAYLAŞ

YOZGAT- Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bulunan, özelleştirme kapsamındaki Şeker fabrikasını gezip, bilgi almak isteyen Savola Grup temsilcilerinin fabrikaya giriş ve çıkışında gerginlik yaşandı, jandarma çıkabilecek muhtemel olayları zamanında müdahale ederek önledi.

Güney Afrika, Suudi Arabistan ve Türk ortağı bulunan Savola Grup Konsorsiyumu teknik elemanları, özelleştirme kapsamındaki fabrikalarda incelemelerde bulunmak üzere Çorum Şeker Fabrikası'ndan sonra Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki Şeker Fabrikası'na geldiklerinde işçilerin tepkisiyle karşılaştı.

Gelen ekibin arabalarından inip, fabrikaya girmelerine izin verilmemesi üzerine, gerginlik yaşandı. İhbar üzerine fabrikaya gelen jandarma ekibi, ekibi işçilerin arasından çıkartıp, fabrikanın idare binasına aldı. Bu esnada sayıları 200'ü bulan işçiler fabrika önünde toplanıp, tepkilerini ve protestolarını sürdürdü.

Grup temsilcileri, fabrikada incelemelerde bulunup, gerekli bilgiyi aldıktan sonra çıkışta yine işçilerin yoğun tepkisiyle karşılaştı. Jandarma aldığı geniş güvenlik önlemleri arasında grup temsilcilerini fabrikadan çıkartıp, araçlarına bindirdi ve fabrikadan güvenlik kordonu altında çıkarttı. Grup temsilcilerinin fabrikadan ayrılmasıyla gerginlik sona erdi.

Şeker İş Sendikası Yozgat Şubesi Başkanı Ömer Macit, fabrikaya gelerek yaptığı açıklamada, Türkiye'deki Şeker Fabrikalarının tamamının üretimden çekilip, Avrupa'dan şeker ihracat eden bir ülke konumuna gelmesini istemediklerini, bu nedenle de fabrikanın yabancılara satışını istemediklerini söyledi.

Macit, fabrikanın özelleştirilmesinin ardından, daha önce özelleştirilen fabrikalar gibi belirli bir süre sonra kapatılıp, işçilerin sokağa bırakılacağını ileri sürdü.
Macit'in açıklamalarının ardından işçiler, çeşitli sloganlar atarak dağıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız