SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tam 121 Çeşit..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın sadece bulgurdan yapılan 121 çeşit yemeğinin bulunduğu bildirildi.

Malatya merkezdeki Tarihi Beşkonaklar'da Malatya Mutfağı İşleticisi Umut Sözen, yöresel yemekler hakkında Türkiye Gazetesi Sorumlu Müdürü ve gazetede "Memleketimden haber var" başlıklı dizi yazı hazırlayan Behçet Fakihoğlu'na verdiği bilgide, "Malatya mutfağı çok zengindir. Belki Gaziantep kadar zengin olmasa da civar illerde mutfağı en zengin olan il Malatya'dır" dedi.

Malatya'nın önde gelen yemeklerinin analı-kızlı içli köfte, kiraz yaprağı sarılı ekşili köfte olduğuna dikkat çeken Umut Sözen, tatlılarda ise zerden kayısı tatlısının son yıllarda ilgi gördüğünü aktardı. Zerden kayısı tatlısının, gün kurusu kayısı ve içine ceviz konulmasıyla ısıtılıp servise sunulduğunu dile getiren Umut Sözen, Tarihi 5 Konaklar'da Malatya Mutfağı'nda Malatya'nın geleneksel yemek ve tatlılarını ikram ettiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız