SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tam 2 Yıl Sonra!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un Pazar günü Sakaryaspor'la deplasmanda oynayacağı maça, tam 2 yıl önce Malatyaspor'un sahada katledildiği, 4-3 yenilerek ligden düşmesinde büyük etkisi olan Vestel Manisaspor maçını yönetmiş olan Oktay Demiray (fotoğraftaki) atandı.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu; 29 Mart 2006 Çarşamba günü oynanan Vestel Manisaspor erteleme maçında Malatyaspor aleyhine kararları ile camiadan çok büyük tepki alan ve Haluk Ulusoy Federasyonu döneminde daha sonra hiçbir Malatya maçında görevlendirilmeyen Konya Bölgesi'nin Diyarbakır asıllı Süper Lig Hakemi Oktay Demiray'ı, Pazar günkü Sakaryaspor- Malatyaspor maçına tayin etti. Yeni MHK'nın bu kararı ilginç bulundu.

Karşılaşmayı; Oktay Demiray, Mehmet Cem Hanoğlu, Onur Albayrak ve 4. hakem Çetin Topuz hakem kadrosu yönetecek.

2 YIL ÖNCEKİ MALUM MAÇ, MALUM HAKEM..
Haluk Ulusoy'un Federasyon Başkanlığı döneminde, 29 Mart 2006'da Manisa'da oynanan Vestel Manisaspor- Malatyaspor maçından önce, Malatyaspor Kulübü'ne maçın aslen Diyarbakırlı olan Konya Bölgesi hakemi Oktay Demiray'la ilgili çok ilginç iddialar içeren bir mektup gelmişti. Bu mektup geldikten kısa bir süre sonra oynanan Vestel Manisa maçına atanan Oktay Demiray, Fevzi'nin ciddi şekilde sakatlandığı bu maçta garip kararlarıyla sonucu direkt etkilemiş, Malatyaspor bu çok önemli maçı 20. dakikada 1-0 öne geçmesine rağmen 4-3 mağlup bitirmiş, burada kaybettiği puan küme düşmesinde etkili olmuştu.

Söz konusu o maçla ilgili olarak, malatyahaber.com'da 30 Mart 2006 tarihinde aşağıdaki haber yayına girmişti:

....

Malatyaspor’un, Manisa’daki maçta Kaleci Fevzi’nin rakip oyuncu tarafından “kasten” sakatlanması, Lig TV’nin futbol yorumcuları Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu’ndan büyük tepki gördü.. “Pozisyon baştan cinayet!..” “Hocam!.. Bir ofsayt, iki el, üç cinayet!..”, “Ayy.. Çok kötü!.. Yeni görüyorum!..”, “Bu görüntü insanlık dışı!..”, “Ben bu maçı protesto ediyorum hocam..”

...

Malatyaspor için büyük önem taşıyan, geçtiğimiz Çarşamba günü Manisa’da oynanan ve 4-3 Malatyaspor’un mağlubiyetiyle sonuçlanan karşılaşmanın 17. dakikasında, durum 0-0 iken Manisaspor’lu Filip Holosko, “ofsayt, elle topu düzeltme” hareketleriyle girdiği cezaalanında topu alan Kaleci Fevzi’nin “ameliyatlı” dizine kasten basarak, sakatlamış ve Fevzi oyunu terketmek zorunda kalırken, hakem Oktay Demiray, Manisalı oyuncuya sarı kart göstermekle yetinmişti. Daha sonra kaleye geçen Bora, yediği 4 golden 2’sinde çok ciddi hatalı olarak görülmüş, sonuçta Malatyaspor tüm çabasına karşın 4-3 yenilmekten kurtulamamıştı.

Manisaspor’da, son haftaların formda kalecisi Fevzi’yi kasten sakatlamaya yönelik olarak özellikle yapıldığı da iddia edilen 17. dakikadaki pozisyon, Lig TV’de Çarşamba gecesi Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu tarafından değerlendirildi. İki ünlü yorumcu, pozisyona çok büyük tepki gösterdiler.

TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz, Lig TV’de Büyüka- Toroğlu ikilisinin maç ve söz konusu pozisyona ilişkin değerlendirmelerini, banttan çözdü..

İşte, o pozisyonla ilgili konuşmalar:

...

-Erman Toroğlu: Ümit Hoca diyor ki iyi hakem olacak. Pozisyon baştan cinayet. Net bir ofsayt.

-Şansal Büyüka: Ofsaytı devam ettiriyor.Vay anasını be!..

-Erman Toroğlu: Futbolcuların hallerine dikkatlice baksana. Bak futbolcular çok net görüyorlar. Çünkü yıllardır bu işin içindeler. Kimin iyi niyetli kötü niyetli olduklarını bilirler. Kimin ne mal olduğunu bilirler. Ayva mı armut mu bilirler. Bak hocam, hakem kalecinin yanına geliyor.”Sakat mısın, tedaviye ihtiyacın var mı?” diyor. O futbolcu da”Yok abicim bana tren çarptı” diyor! Birinci pozisyon ofsayt değil mi?. Holosko, Mert’i geçerken topu eliyle önüne alıyor. Hocam bir ofsayt, iki el, üç cinayet. Adam öldürmeye cinayet!

-Şansal Büyüka: Ayy çok kötü!.. Yeni görüyorum!

-Erman Toroğlu: Hocam futbolcu futbolcuya girer her şey olur. Kafa kopar ayak kırılır. Pozisyon icabı olabilir. Şu futbolcu Holosko’nun Türkiye’yi terk etmesi lazım. Manisaspor’un Holosko’yu yarın sabah göndermesi gerekiyor.

-Şansal Büyüka: Ben Ersun Hoca için söylecektim. Hep futbolun felsefesinden söz eder.

-Erman Toroğlu: Bana kimseden felsefeden bahsetmesin. Manisaspor bu futbolcunun biletini hemen kesecek ve yollayacak. İbreti alem için. Ama gönderemezler. Yürekleri yetmez.

-Şansal Büyüka: Ersun Hoca!.. Ne diyorsun Ersun Hoca?

-Erman Toroğlu: Hocam Türkiye Futbol Federasyonun elinde yetkisi var. Fevzi’nin çapraz bağları gitmiş. Ameliyat olmuş. Sezonu kapatmış. Fevzi iyi olana kadar bu oyuncuya ceza verilmesi gerekiyor. Bak bir daha kimse yapıyor mu?

-Şansal Büyüka: Bunun futbolla alakası yok hocam.

-Erman Toroğlu: Fevzi suç duyurusunda bulunsa Savcılığa ne olur? Şimdi işin o boyutu da var. Futbolcu sakatlanır pozisyon icabı .Herşey olabilir. Ama Holosko’nun Fevzi’ye yaptığı kabul edilemez. Sen adam mısın, sen futbolcu musun, sen kasap mısın?.... iyi insanlardır. Bunların yanında. Ben 20 sene top oynadım bunu kabul etmem hocam. Sertte oynadım ancak bu görüntü insanlık dışı. Aferin Manisa’ya 3 puan aldılar aferin bravo, başarılı oldular! Tebrik ederim. Malatya duman oldu. Sonra da hakemim diye geziyorlar.Ya bunun 2 yardımcısı dördüncü hakem yok mu ya? Pozisyon el, ofsayt, cinayet… Şimdi sen hakemi koruyacaksın!.. Hadi ya. Ben bu maçta pozisyon konuşmayacağım.

-Şansal Büyüka: Ben de bu maçı protesto ediyorum hocam.

-Erman Toroğlu: Konuşmak istemiyorum.Aferin Manisa’ya inşallah ligde daha üst sıralara çıkarlar! Başarılı olurlar!

-Şansal Büyüka: Manisa’dan Ersun Hocadan açıklama bekliyorum.

-Erman Toroğlu: Yapamazlar abi. ”Diğer maçlarda neler oluyor. Siz bunu konuşuyorsunuz”derler.

-Şansal Büyüka: Abi yok harbiden adam öldürme..

-Erman Toroğlu: Bağlansın yöneticisi, teknik adamı. Açık telefonumuz. Çıksın konuşsunlar. Başkan, Genel Kaptan, Basın Sözcüsü, Hocası kim varsa çıkıp konuşsunlar. Çıkıp konuşuyorlar şimdi konuşsunlar.

-Şansal Büyüka: Federasyon ne yapabilir?

-Erman Toroğlu: Yapar, Federasyonun elinde yetki var. Fevzi iyileşene kadar Holosko’ya ceza verir. Disiplin Kurulu 10 maç ceza...

-Şansal Büyüka: Hakem sarıyı gösterdi, gözlemci falan.. Daha sonra bir şey olur mu hocam?

-Erman Toroğlu: Eee diyecekler ki 'hakem görmedi, hakem sarılık gördü' diyecekler.O hakemi kızartırım be, o hakemi.. (Burada Toroğlu'na has kritik bir teşbih var, hakemin federasyon ve MHK'ca ağır bir şekilde cezalandırılması isteğini ifade ediyor)... Bana kimse bir şey anlatmasın. Manisa’da bir kişi cevap verecek mi şimdi?

-Erman Toroğlu: Hocam 1 dakikalık sessizlik yapalım. Protesto yapalım. Aydınlık için 1 dakikalık karanlık diyorlar.

-Erman Toroğlu: Hakemler 10 dakika geç çıkıyorlar. Ben bu hakem için 64 saat geç çıkarım futbolcuların yerinde olsam. İğneyi kendine çuvaldızı başkasına diyorlar hocam..

-Şansal Büyüka: Malatya da bu haftaki maça bu maçın hakemi protesto için 20 dakika geç çıkabilir mi?

-Erman Toroğlu: Böyle bir şey var mı ya? Şimdi maçın neticesi nasıl değişebilir hocam? Oyuncunu kaybediyorsun. Belki seneye de faydalanamayacaksın. Futbolcunun futbol hayatı bitecek. Bak ayak kırılması önemli değil. Pozisyon gereği olabilir. Futbolcu ölüyor. Ama şuna baksana futbolcu topu bırakıyor gidiyor langırt diye giriyor. Topçuyum diye gezeceksin. İnsanım diye gezeceksin. Hadi ya?!.

-Şansal Büyüka: Aldığın galibiyetten haz duyacaksın!

-Erman Toroğlu: 75 dakika 10 kişi oynayacaksın. Pres ayrı şey adama basmak ayrı şey.

-Şansal Büyüka: Ne basması hocam adam öldürüyor. Bu maçı protesto ediyoruz ve pozisyon göstermiyoruz.

-Erman Toroğlu: Manisaspor’da açıklama gelmese ben Manisa’yı konuşmak istemiyorum. Şu pozisyona Manisa’dan açıklama gelmese konuşmam. Siz görüntüleri gösteririsiniz ben sessiz kalırım. Benim protestom böyle olur.

BİR BAŞKA TEPKİ..
Öte yandan internetspor.com sitesinde yazan Sedat Tunalı da, Vestel Manisa- Malatyaspor maçında yaşanan olayı ağır bir şekilde eleştirdi. Tunalı'nın söz konusu yazısı da şöyle:

...

"Adı Süper kendi şaibeli, hakemleri berbat futbolcuları kötü niyetli ligimizin kar nedeniyle ertelenen maçlarıı izledik, izlemez olaydık.

Ne zaman ki ekrana Manisa’lı Holosko’nun Fevzi’yi “alenen katlettiği” pozisyon geldi, dondum kaldım. Öylesi bir donmuşluk duygusu ki beni sarmalına alan, tarif edilesi değil. Her şey anlamını kaybetti o saldırıyla. Sportif değerleri bir yana bırakıp yaşadığın ülkeyi ve dünyayı külliyen sorgulamalı belki de. Biri bana şunu açıklayabilir mi? Holosko , yani bir insan , bunu neden yapardı, üstelik bu insan, sözüm ona bir sporcu ve rakibi topu ellerinin arasına almışken neden bu hainlik?? Ve bir hakem , Oktay Demiralp, bu saldırıyı neden görmezden gelir? İroniye bakın ki aynı hakem kendilerine yönelik ağır eleştiriler nedeniyle maçı 10 dakika geç başlatma gibi bir eylem içine girmiş. Güler misin ağlar mısın… Ne talihsiz bir ülkeymişiz ki, hakemimiz Oktay Demiray, futbolcumuz Holosko. Manisa – Malatya maçıyla başlayalım, içimizden hiç gelmese de..

Manisa – Malatya

Bir iddia ile başlıyorum:

Ersun Yenal hangi takımı çalıştırdıysa o takım ligin en acımasız , sert ve zaman zaman da “hain” takımı olup çıkıyor. Gençlerbirliği ve Manisa örnekleri ortada, geri kalanlar da herkesin malumu. Katılın katılmayın, bu böyle..

Daha maçın ilk çeyrek saati dolmamış. Manisa takımı açık ofsayt pozisyonda atağa kalkıyor, Holosko topu eliyle düzeltiyor ve açılan topu Fevzi çıkarak kontrol ediyor. Ama o da ne, Holosko’nun ayağı topu bırakıp Fevzi’nin yan bağlarına olanca hışmıyla “geçiyor”. Bu görüntüleri izleyip de, yüreği burkulmayan tek bir “insan” varsa, ben insanlığımdan istifa etmeye hazırım. Ve bu hain adamın yaptığı yanına kar kalıyor, liglerimizin efendi ve talihsiz çocuğu, son haftaların en başarılı kalecisi Fevzi hastaneye kaldırılırken, protestocu hakemlerimizden Oktay Demiray , aynı pozisyon içindeki 3 hatasının üzerine tüyü dikiyor ve artık adını anmak istemediğim Manisalı futbolcuya sarı kartı göstermekle yetiniyor. Ayıp oğlu ayıp, bu nasıl hakemlik, bu nasıl sporculuk? Bunların sorumluluğunu taşıyan insanların vicdanları rahat mı?

Siz Ersun hocam, her halde futbolcuna git ve rakibinin ayağını kasten kır demiyorsundur, ama sizin çalıştırdığınız takımlar hep böyle mi anılacak sayın hocam, rahatsız olmuyor musunuz?

Siz Mustafa Çulcu, hakemlere yönelik saldırılara karşı tavır alışınızı anlayışla karşılıyoruz, ama işte sizin hakemleriniz de bunlar? Böylesi bir hakem yanlışını “hata” diyerek geçiştirebilir misiniz.? Sizi tanıyorum, geçiştirirsiniz. Geri alıyorum.

Malatya katledilirken, insanlık ve sportmenlik ruhu da katledilmiştir Manisa’da. Bu sahne, bir utanç sahnesi olarak belleğime kazındı. Emeği geçenlerin külliyen…."

malatyahaber.com, 3 Nisan 2006'da da söz konusu maç, "başına örülmekte olan çoraplar", Malatyaspor'un tepkileri ve iddialarla ilgili olarak aşağıdaki haberi yayınlamıştı:

"MANİSA MAÇI..
Malatyaspor, geçen hafta Çarşamba günü Vestel Manisaspor’la deplasmanda erteleme maçı oynar. Maçın hakemi, Oktay Demiray’dır. Demiray, Malatyaspor’un çok iyi başladığı karşılaşmada, rakip takım oyuncusu Filip Holosko, Kaleci Fevzi’yi ağır bir şekilde sakatlar. Pozisyon ofsayt olarak başlamış, direkt hedefi Fevzi olduğu öne sürülen Slovak oyuncu “devam ettirilen” ofsayt pozisyonunda, topu bir de elle düzeltmiş, daha sonra topu alan Kaleci Fevzi’yi, “6 ay” süreyle futbolun dışında kalacağı şekilde sakatlamıştır. Hakem, bu pozisyonda “sarı kart” uygun görmüştür. Fevzi çıkmış, Bora girmiş, Malatyaspor ilk golü atmasına rağmen, kaleci hatalarının da etkisiyle peş peşe goller yemeye başlamıştır. 17. dakikadan itibaren 10 kişi kalması gereken Manisa, tam kadro Malatyaspor karşısında mücadele etmektedir!.. Maçın hakemi Demiray, 89. dakikada Türkiye liglerinde pek rastlanmayan bir garip pozisyonda, Malatyaspor lehine penaltı düdüğünü çalmış, Manisaspor’un Malatyaspor’a 2 gol atan futbolcusunu da ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı bırakmıştır.. Manisaspor’lu Meduna, bu kartla, 3 gün sonra oynanacak Diyarbakırspor maçında yeralamayacaktır. Malatyaspor, büyük umutla gittiği deplasmandan eli boş ve de önemli bir eksikle dönmüştür.

Demiray’ın yönetimi, hakem yorumcularından büyük tepki görürken, özellikle Şansal Büyüka- Erman Toroğlu ikilisi, maçta yaptıkları ile ilgili olarak hakem Oktay Demiray’a, Manisaspor Kulübü’nun “hakaret davası açacağını belirttiği” düzeyde ağır eleştiriler yöneltmiştir.

TESTİ GEÇEMEYEN HAKEM..
Star Televizyonunda Pazar gecesi yayınlanan “Telegol” programının özel dosyalarından biri, Malatyaspor’un canını çok yakan biriyle ilgilidir. Bu, Malatyaspor’un Vestel Manisa ile oynadığı maçın “tartışmalı” hakemi Oktay Demiray’la ilgili bir dosyadır. Görüntüler, geçen ay Antalya’da yapılan hakem fizik- kondüsyon testlerini yansıtmaktadır. Süper Lig hakemleri, grup halinde 2 bin 700 metrelik mesafeyi belirlenen limit sürede bitirmeye çalışırken, arkalarda “bitmiş, dizlerinin bağı çözülmüş, yere yıkıldı yıkılacak” bir hakem görünmektedir. Bu hakem, Oktay Demiray’dır. Kuddusi Müftüoğlu ve bir başka hakemin daha Demiray’ın yanında “Hadi.. Devam et.. Az kaldı..” diye teşvikleri, ötekinin “yıkıldı- yıkılacak” görüntüsü vardır. Diğer yandan da, MHK’nın bayan üyesi eski hakem Lale Orta, “artık olmaması gerektiği ifade edilen” el kronometresiyle, Demiray’ın performansının uygunluğunu tescil telaşındadır. Zar- zor, hatta yürüyerek bitirir Demiray, görüntülere göre, bu testi.. Muhtemelen de süre dışında ve aslında testi geçememiş olarak.. (Aslında Demiray’ın bitirip bitirmediği de meçhuldur.. Çünkü zar zor finişe gelebilen ve yürümeye başlayan Demiray görüntüsüne karşın, az ilerde diğer hakemler grubu diğer tura devam etmektedir) Daha sonra bir görüntü daha vardır.. MHK Başkanı Mustafa Çulcu, Oktay Demiray’l muhabbettedir. O arada, bir de tekme attığı görülür. Şaka gibi, ama görüntüye göre ciddi bir tekme..

Star Televizyonu Spor Müdürü Serhat Ulueren, görüntüler üzerine konuşmaktadır.. “Bu Oktay Demiray, Konya Bölgesi’nden.. Aslen Diyarbakırlı.. Testi geçemiyor. Durumu ortada.. Ama MHK, buna daha sonra birçok maç veriyor.. İşte bu hakem Manisa- Malatya maçında ofsaytı, elle oynamayı ve Fevzi’ye yapılanı göremiyor, süzemiyor!.. Bu hakem testi geçememiş ve maç verilemez. Ama veriliyor..” diye eleştirilerini peşpeşe sıralar..

İşte Vestel Manisaspor- Malatyaspor maçını yöneten hakem Oktay Demiray budur.

Malatyaspor aleyhine tesadüflerde, tesadüfen ilginç isimler yeralmaktadır. Çarşamba günü Malatyaspor’un maçını Diyarbakırlı bir hakem yönetmekte, bu Diyarbakırlı hakem çok tartışmalı kararlarla, Malatyaspor’un mağlubiyetinde önemli rol oynamakta, karşılaşmanın son dakikasında “göstermelik” bir penaltı vererek sözde Malatyaspor’a karşı hatasını telafi etmekte, ancak Manisaspor’un golcü futbolcusunu da bu vesileyle oyundan atarak, Diyarbakır maçında bu oyuncunun sahada yeralmamasına vesile olmaktadır.

Malatyaspor maçında cansiperane bir futbol sergileyen Manisa, 3 gün sonra Diyarbakır karşısına, çok önemli as futbolcularından yoksun olarak çıkmaktadır. Meduna cezalıdır da, Manisa’nın teknik direktörü Ersun Yanal, her nedense çok etkili futbolcuları başta Zelenka olmak üzere birçok as oyuncusunu oynatmamaktadır. Bu maçı Diyarbakırspor, rahatça 3-0 kazanır. Yanal’ın bu tercihi, TRT’nin “Stadyum” programına gelen okur e-mailleriyle de sorulmakta ve yanıt istenmektedir. Yanıt yoktur, Yanal’ın tercihlerinin “ilginç” olduğu belirtilir. Yanal da, maç sonrasında, gelecek sezonki kadro için bazı genç oyuncuları görmesi gerektiği için böyle bir kadroyla maça çıktığı yönündedir.. İşte buna da Malatyaspor yöneticisi Ali Cengiz’in tepkisi vardır, kulübün resmi sitesindeki açıklamasında, bazı sorular sormaktadır.. Ama, “Atı alan Üsküdar’ı geçmiştir..” deyim yerindeyse.

HAFTANIN OLAYI!..
NTV'de Pazartesi akşamı yayınlanan "90 Dakika" adlı spor programının yorumcularından Haşmet Babaoğlu, "Haftanın Olayı" diye, "Vestel Manisa- Diyarbakırspor" maçını gösterdi ve bu maçtaki gariplikleri ima etti. Babaoğlu, birkaç gün önce Malatya'nın kalecisini sakatlama pahasına oynayan, maça asılan Manisa'nın, Diyarbakır karşısına "6 as futbolcudan yoksun olarak çıkmasını" ve rakibine kendi sahasında farklı yenilmesini "Ligimiz herşeye kadir!.." şeklindeki hayret ifadeleriyle dile getirdi.

Programın yorumcularından Hıncal Uluç da, "Seyircilerimiz, Haşmet'in söylediklerini değil de, söyleyemediklerini düşünsün.." diyerek, bu maçla ilgili garipliklere dikkat çekti.

ANKARA MAÇI..
Ankaraspor Başkanı Hilmi Gökçınar, 2-0 galip geldikleri maçtan sonra, “6 değil, 9 puanlık maç aldık” diye seviniyordu..

Malatyaspor, bu maça “erken gol” nedeniyle şokla başlarken, gol ayaklarının beceriksizliği nedeniyle çok önemli fırsatlardan yararlanamıyor, sonuçta 2-0 mağlup bitiriyordu.

Bu maçın hakemi de, “son haftaların en formda hakemi” denilen Bülent Demirlek.. Ankaraspor’lu Jaba, hayli hırçın.. 20’li dakikaların sonuna kadar, iki kez ele topla müdahalesi var. Hakem birini sarı kartla cezalandırıyor. Bu futbolcu 30’lu dakikaların başında, Malatyaspor’lu futbolcu Emrah’a arkadan tekme atıyor.. Hakem, kırmızı kartla, en azından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atması gereken Jaba’yı, ihtarla yetinip oyunda tutuyor. Rakip yine 11 kişi devam ediyor..

Aynı akşam bu pozisyonun tartışıldığı tüm televizyon programlarında, bu pozisyonda Jaba’nın mutlaka oyundan atılması gerektiği yorumları yapılıyor. En iyimser olan TRT yorumcusu bile “Kırmızı kartlık.. Ama hakem görmemiş.. Topa bakıyor..” diyor. “4. hakemin hemen önünde oluyor.. O ve yan hakem nasıl görmemiş?” diye sormuyor, TRT’nin yorumcusu.. Lig TV’de bu pozisyon “kesin kırmızı kart” diye yorumlanıyor.. Hakemin görmediğini, Ankaraspor’un hocası görüyor, bu oyuncusunu 2. yarıya çıkarmıyor, değiştiriyor!..

...

Kayseri Erciyes ve Gençlerbirliği maçlarında sayılmayan goller.. Diyarbakır’daki maçta, takımı 3 oyuncu değiştirme hakkını kullandıktan sonra Sertan’a sert bir şekilde girip yüzüne 40 dikiş attıran rakip kalecinin maçın bitimine 25 dakika varken “mutlak kırmızı kart” görmesi gerektiği tartışmaları.. Sonra Manisa.. Sonra Ankara maçları.. Peşpeşe ve tümünde Malatyaspor aleyhindeki hakem kararları.. Daha önceki haftalarda yaşananlar ve “ince ince” denilenler de hariç..

....

Ve Malatyaspor yöneticisi Ali Cengiz’in burnu koku alıyor!..

O Ali Cengiz, geçen hafta Malatya’da yapılması gereken hakem semineri için geleceği belirtilen, ancak seminer iptal edilince gelmeyen MHK Başkanı Mustafa Çulcu’ya, görenlerin “şifre çözen” dediği "15 Mart" tarihli bir mektup verecekti!.. “Şuna bir bakın diyerek..” Malatyaspor’a dışarıdan postalanan bir mektubu.."

1 PUAN FARKLA LİGDEN DÜŞMÜŞTÜK..
Malatyaspor, 2005-2006 futbol sezonunda yaşadığı ve son haftada da birbirine bağlı bazı maç sonuçları yüzünden, Diyarbakırspor ve Samsunspor'un ardından 3. takım olarak Süper Lige veda etmek zorunda kalmıştı.

Galatasaray'ın şampiyon olduğu, Denizli- Fenerbahçe maçının tüm maçlardan 15 dakika sonra bittiği ligin son haftasında şu sonuçlar alınmıştı:

Samsunspor-Diyarbakırspor: 1-0
Trabzonspor-Beşiktaş: 1-2
Gençlerbirliği-Çaykur Rizespor: 1-3
Sivasspor-Ankaragücü: 3-1
Vestel Manisaspor-Konyaspor: 0-0
Galatasaray-Kayserispor: 3-0
Kayseri Erciyesspor-Ankaraspor: 0-1
Denizlispor-Fenerbahçe: 1-1
Gaziantepspor-Malatyaspor: 1-0

Süper Ligin 2005-2006 sezonunun sonunda puan cetveli şöyle oluşmuştu:

Takımlar O G B M A Y P Av
1 Galatasaray 34 26 5 3 82 34 83 +48

2 Fenerbahçe 34 25 6 3 90 34 81 +56
3 Beşiktaş 34 15 9 10 52 39 54 +13
4 Trabzonspor 34 15 7 12 51 42 52 +9
5 Kayserispor 34 15 6 13 59 42 51 +17
6 Gençlerbirliği 34 14 9 11 47 39 51 +8
7 Konyaspor 34 12 10 12 39 43 46 -4
8 Sivasspor 34 10 13 11 34 44 43 -10
9 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 35 44 41 -9
10 Kayseri Erciyesspor 34 9 13 12 36 47 40 -11
11 Gaziantepspor 34 10 10 14 34 50 40 -16
12 Vestel Manisaspor 34 11 7 16 52 61 40 -9
13 Ankaragücü 34 10 9 15 43 48 39 -5
14 Ankaraspor 34 9 12 13 44 51 39 -7
15 Denizlispor 34 9 10 15 41 50 37 -9

16 Malatyaspor 34 9 9 16 34 50 36 -16
17 Samsunspor 34 9 9 16 45 62 36 -17
18 Diyarbakırspor 34 8 5 21 31 69 29 -38

KAYNAK: malatyahaber.com arşivi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız