SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tam 24 Saat Sonra!.

A- A+ PAYLAŞ

Karakaya Baraj Gölü'ndeki toplu balık ölümleriyle ilgili olarak uzun süre sessiz kalan Malatya Belediyesi, bu konudaki haberlerin yayınından tam 24 saat sonra "ses" verdi ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın 31 Mart Çarşamba günü gölü kirlettiği iddialarına konu olan Atık Su Arıtma Tesisi'nde inceleme yapacağı duyuruldu. Bu arada Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden ise "hiç ses çıkmadı".

Karakaya Baraj Gölü'nün Battalgazi ilçesi Boran Köyü civarındaki kıyılarında 29 Mart günü binlerce ölü balığın su yüzüne çıkması ve kıyıya vurmasıyla ilgili olarak çevre köylüleri, Atık Su Arıtma Tesisi'ni "tasarruf" nedeniyle gün aşırı çalıştırdığını bu nedenle zaman zaman arıtılmamış pis suyun göle boşaltıldığını öne sürerek Malatya Belediyesi'ni suçlamışlardı.

Balık ölümleri ile ilgili haberlerin 29 Mart Pazartesi 19.00'dan itibaren bazı basın organları tarafından duyurulmasının ertesi gününde, olay Jandarma Raporu'nda yeralmış ve iddialardaki gibi Malatya Belediyesi sorumlu tutulmuştu.

Malatya Belediyesi ise 30 Mart Salı günü saat 20.00'ye kadar bu konudaki sessizliğini koruduktan sonra, basın kuruluşlarına Belediye Başkanı Çakır'ın 31 Mart Çarşamba günü öğleden önce basın mensuplarıyla birlikte Atık Su Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulunacağı notunu iletti.

Bu arada, Malatya Belediyesi yetkililerinin, Atık Su Arıtma Tesisi'ne ilişkin suçlamaları kabul etmedikleri, tesisin sürekli devrede olduğunu ve atık suların arıtıldıktan sonra göle bırakıldığını savundukları belirtiliyor.

Karakaya Baraj Gölü'nde balık ölümlerine neden olan kirliliğin kaynağı olarak Organize Sanayi Bölgesi'nin arıtılmadan göle akıtılan atık suyu olduğu iddiaları ağırlık kazanmaya başladı.

ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDEN DE SES YOK..
Bu arada, Karakaya Baraj Gölü'nde çok ciddi bir çevre kirlenmesi olduğunu yansıtan toplu balık ölümlerine karşılık, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden de herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

Bu müdürlüğün, Malatya'daki çevre konularına ilişkin "duyarsızlığı" sürekli eleştiri konusu oluyor.

ARŞİV FOTO: Malatya Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi (Google)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız