SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tam 40 Gün Geçti..

A- A+ PAYLAŞ

Arkadaşının kına gecesinde başından vurularak öldürülen Begüm Kartal'ın 40 mevlidi okutuldu. Katili ise hala meçhul. Mevlidde konuşan imam Celal Tilgen, cinayetin aydınlanması için bilgisi olanları yardıma çağırdı..

Malatya'da 40 gün önce arkadaşının kına gecesinde, kimin tarafından ateşlendiği hala saptanamayan tabancadan çıkan tek kurşunla hayatını kaybeden Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Begüm Kartal'ın 40 mevlidi Şeker Camii'nde okutuldu. Mevlid-i Şerif'te imam, düğün sahiplerine uyarılarda bulundu.

Malatya'nın Battalgazi İlçesi'ne bağlı Adagören Köyü'nde 28 Ağustos 2005 tarihinde bir tanıdıklarının düğününe katılan Malatyaspor Kulübü eski futbolcularından Hasan Kartal'ın Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi kızı Begüm Kartal, ateş açılması sonucu hayatını kaybetmişti. Begüm Kartal'ın ölümünün 40. günü nedeniyle, 7 Ekim Cuma akşamı Teravih namazından sonra Malatya Şeker Camii'nde ailesi tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu.

Begüm'ün ailesinin yanı sıra kalabalık bir topluluğun katıldığı Mevlid-i Şerif'e acılı baba Hasan Kartal gözyaşlarını tutamadı.

Kartal ailesiyle akrabalık bağı da bulunan Şeker Camii imamı Celal Tilgen, okunan Mevlid-i Şerif'ten sonra cemaate yönelik olarak yaptığı konuşmasında, "Bugünkü mevlidimizin sahibi 40 gün önce bir maganda kurşunu ile hayatını kaybeden Begüm kızımızın ruhuna hitap edildi. Her milletin töresi vardır, geleneği vardır, göreneği vardır. Ama hiçbir milletin töresinde terör ve magandalık yoktur. Bir kazayı yapan, bir suçu işleyen bir insan çıkar sahibinden özür diler ve bağışlanmasını diler. Ama görüyoruz ki, 3 ayların içerisinde hiç suçu olmayan, hiç günahı olmayan bir kızımız daha hayatının baharında iken, bir terör ve maganda kurşununa hedef oluyor ve sanığı 40 gündür ortaya çıkıp bir özür bile dilemiyor. Eğer bunu bilenler varsa, bunu görenler varsa, bunu duyup da söylemeyenler varsa, o maganda kadar suçludur ve günahkardır. Demek ki bugün insanlar o cahiliye devrinden daha cahiller" dedi.

İmam Celal Tilgen, mevlitte, "Tüm insanlığa sesleniyorum, bu terörü, bu zulmü, bu savaşları ve bu magandalıkları bırakalım. Özellikle bundan sonra düğün yapacak olan kardeşlerime bir ricam, gerek şifahi ve gerekse de dağıttıkları davetiyelerin altına silah sıkılmamasını istesin. Hatta havai fişeklerle maytapların dahi patlatılmamasını istirham ediyorum. Allah böylesi acıları gerek fert ve gerekse de millet olarak hiç kimseye vermesin" diye konuştu.

FOTOĞRAF: Begüm'ün babası Hasan Kartal (ortadaki), biricik kızının 40 mevlidinde zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız