SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tam Bir Keşmekeş"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'daki trafik sorununu Ankara ve İstanbul'dan daha kötü olduğunu söyledi. 
 
İnönü Caddesi üzerinde basın açıklaması yapan Milletvekili Ağbaba, "Yaklaşık 1 yıldan beri her platformda ve her yerde söylüyoruz. Malatya'nın önümüzdeki dönem en büyük sorunlarından birisi trafik. Trafiğin hali ortada. Sadece İnönü Caddesi değil, Cengiz Topel Caddesi'nden, Hasan Bey Caddesi'ne, çevreyoluna kadar Malatya'nın bütün trafiği bir keşmekeş halinde. Bu konuda çok şikayet alıyoruz. Arabası olan insanlardan çok şikayet alıyoruz. Maalesef bunu anlamak mümkün değil. 2 yıl içerisinde ne değişti. 2 yıl içerisinde Malatya'da araç sayısında ne kadar artış oldu. Trafiği bu hale sokacak bir artış oldu mu? Böyle bir şeyde yok. Neden trafik tıkandı? Çünkü şehirde uzun yıllardan beri bu sorun görülmezden geliniyor. Çözümü ilişkin hiç bir çalışma yapılmıyor. Yeni merkezler oluşturulmuyor. Kent Kışla Caddesi ile alışveriş merkezi arasında sıkışmış kalmış. Kent büyümüyor, kent gelişmiyor. Bu nedenle trafik sorunu, Malatya'nın her caddesinde, her sokağında insanları çileden çıkartıyor. Malatya'da şuanda kentin en büyük problemlerinden birisi trafiktir. Bunun çözülmesi için yetkililere buradan çağrı yapıyoruz. Bu sorun İstanbul ve Ankara'dan daha fazla yaşanan bir sorun. Şehir merkezine Kültür Merkezi'den 20 dakikadan ancak girebildim. Yani Ankara'da ve İstanbul'da böyle bir sorun yok" diye konuştu. 
 
MAHALLE GEZİLERİ..
Milletvekili Ağbaba, Zaviye ve Çilesiz Mahalle muhtarlıklarını ziyaretlerinde de Malatya'ya ilişkin sorunlar hakkında açıklamalar yaptı.
 
Ağbaba'nın mahalle gezilerine ilişkin bülten şöyle:
 

"Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Zaviye ve Çilesiz Mahalle Muhtarlıklarını ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba beraberinde CHP’li yöneticileri ile birlikte Zaviye Mahallesi muhtarı Nedim Gündüz ve Çilesiz Mahallesi Muhtarı  Ahmet Yılmaz Büker  ile bir süre görüştüler.
 
Ziyarette ilk olarak söz alan Zaviye Mahallesi Muhtarı Nedim Gündüz "Zaviye Mahallesi’nden bir Milletvekili çıkması gururumuzdur. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum.” diye konuştu. Çilesiz Mahallesi Muhtarı  Ahmet Yılmaz Büker de “Sayın vekilimizi aramızda görmekten gurur duyuyoruz.Malatya’nın sorunlarını gündeme getirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba "Seçildiğim ilk günden itibaren muhtarlıkların en önemli demokratik kurumlardan biri olduğunu  ve muhtarlarımızın görüşlerini çok önemsediğimizi söylüyoruz.Onların hiçbir siyasi partiye angaje olmadan hizmet etmelerini istiyoruz”dedi.
 
CHP Milletvekili Ağbaba Malatya’nın en önemli sorunlarından birinin trafik olduğunu dile getirerek, AVM, Kültür Merkezi ve yeni yapılan devlet hastanesinin yer seçimlerinin yanlış olduğunu , plansız şehirleşmenin trafiği içinden çıkılmaz bir hale getirildiğini söyledi. Kentte bir şeyler yaparken kamuoyunun görüşlerini önemsemek gerekir. Konuyla ilgili  kurumları,muhtarı ,sendikaları dinlemek lazım.Malatya’da acilen yeni alt merkezler oluşturulması gerekiyor. ” dedi.Malatya’nın büyükşehir olması gerektiğini ancak Ağbaba Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün kapatılması ile ilgili olarak “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Malatya için çok önemli bir kurum. Dünya kuru kayısısının %90’ının tek başına karşılayan Malatya’da kayısı üreticilerinin Meteorolojiden alacakları hızlı bilgi çok değerlidir. Ayrıca Hekimhan'ın cevizi , Yeşilyurt'un kirazı , Akçadağ'ın armudu, Doğanyol'un narı ,Arguvan'ın kavunu ,Arapgir'in üzümü Türkiye'de önemli bir yere sahip. Yani her ilçesinde farklı tarımsal üretimi olan Malatya’da üreticiler don olacak mı olmayacak mı diye  Meteorolojiyi takip ediyorlar.Bu nedenle Malatya’nın meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne Sivas’tan daha çok ihtiyacı var” dedi.
 
Ağbaba konuşmasının devamında “2 yıldan beri bir siyasi malzeme yapılmış bir şehir stadyumu var.Bu konuyla ilgili  geçtiğimiz günler de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da bulunduğu esnada gündem dışı söz alarak konuştum .Malatya’ya söz verilen stad yapımı bu yılki programda yer almıyor. Ancak gelecek yıl yapılması planlanıyor. Sayın bakana Malatya İnönü stadyumunun şehir ile bütünleşmiş, şehrin tam merkezinde yer alan  ve bütün Malatyalıların sabahları orada spor yaptığı bir alan olduğunu söyleyerek  bu stadın yıkılıp yerine inşaat yapılmamasını, Malatyalıların ihtiyacı olan bir alanın beton yığını haline getirilmemesini, spor tesisleri yapılarak stadın Malatyalılara hizmet etmesi gerektiğini ifade ettim. Bu konuda İktidar partisi milletvekillerinin de desteklerini bekliyoruz”.dedi.
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba  konuşmasının devamında “Parkmetre uygulamasında Belediye çok yüklü bir miktarda zarara uğradı.Bu zarar sadece belediyenin değil tüm Malatyalıların zararıdır.Malatya belediyesinin mutlaka zararını karşılaması gerekiyor. Park metre uygulamasının  Malatya açısından  doğru bir uygulama olup olmadığının tartışılması gerekiyor.Ayrıca belediye yıllardır yapılan tüm binalardan otopark bedeli alıyor. Peki nereye gidiyor bu paralar? Malatya Belediyesi’nin 2 çok katlı otoparkı var. Bir tane de yapılması planlanıyor. 20 yılı aşkın süredir alınan park bedellerinin nereye harcandığının açıklanması gerekiyor” ifadelerine yer verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız