SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tam Bir Malatyalıydı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:23:02
A- A+ PAYLAŞ

4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin İstanbul’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısında bulunan merhum sinema sanatçısı hemşehrimiz Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal, Festival kapsamında  Kemal Sunal ile ilgili sergi açılmasıyla ilgili olarak  “Hüzünle karışık bir gurur hissediyorum. Eşimin kendisine yaptığı işe, memleketine, ailesine  ne kadar değer verdiğini gösteren bir sergi bu” dedi.

Gül Sunal, kendisiyle gerçekleştirdiğimiz kısa söyleşide,  düzenlenecek olan Kemal Sunal sergisiyle ilgili olarak “Daha çok köstüm, afiş, aksesuar diyoruz ama, üniversiteye  ilk aftan yararlanarak girdiği yatırdığı harcın makbuzunu saklamış. İlk günden itibaren sakallarını, bıyıklarını, bütün aksesuarlarını hepsini muhafaza etti. Evin en kıymetli köşesinde onlar. Onları sergilemek, hayranları ile hemşerileri buluşturmak gurur veriyor. Benim için çok hüzünlü ve bana çok gurur veriyor.” dedi.

Kemal Sunal  “Tam bir Malatyalıydı” diyen Gül Sunal, “ Malatya’nın tarhana çorbası bizim evde hiç eksik olmazdı. Kuru dolmalarımız, kullar, (Kümbe) Malatya sofrasına çok meraklıydı. Mutfağımız biraz Malatya oldu. Birisi sorduğu zaman ‘Elhamdülillah Malatyalıyım’ derdi. Çok gurur duyardı, Malatyalı olmaktan ve de hep Malatyalı ailelerle görüşürdü” ifadelerini kullandı..

Kemal Sunal’ın evde hep Malatya gecesi düzenlediğini de söyleyen Gül Sunal,  “Türkü söylerdi, dedesinin bir türküsü vardı, ‘Pencereden kar geliyor, gurbet bana ar geliyor.’  Onu söylerdi, onu söylemeyi çok severdi. Eğlenceyi de kendi ölçülerinde yapabilen bir insandı. Evimiz bütün Malatyalılar gibi, misafirlere açıktı.” dedi.

Doğanyol İlçesine bağlı Gökçe beldesinde Kemal Sunal’ın doğdu evin müzeye dönüştürülmesi girişimleriyle ilgili olarak  Gül Sunal şunları  ifade etti:

“Kemal orada doğmadı, Küçükpazar’da doğdu. Onlarda  (Gökçeliler) kendilerini çok sevdikleri için mal ediyorlar. Kemal’ın doğdu ev Küçükpazar’da. O ev belki babasının ve annesinin evi olabilir. Bana öyle bir duyum gelmedi.  Kemal Sunal adına Malatya’da bir kültür merkezi olsun, bir sinema salonu olsun. Bizim üzerimize ne düşerse onu yaparız. Bu yıl 4.kez Malatya’ya gideceğim. Malatya’ya çok gelip gidiyorum.”

HABER-FOTO: Burhan KARADUMAN- Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız