SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tam Destek Vereceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi’nce düzenlenen Çiftçi Kurultayı 4 Haziran Çarşamba günü Şanlıurfa’da gerçekleşecek. Konu ile ilgili İl binasında bir basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Celal Berktaş “İl örgütü olarak Çiftçi Kurultayına tam destek vereceğiz” dedi.

İl Binasında gerçekleştirilen basın toplantısına İl Başkanı Celal Berktaş, Merkez ilçe başkanı Salih Özdemir, İlçe ve belde belediye başkanları, Kadın ve gençlik kolları yöneticileri,İl Genel Meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

İl başkanı Berktaş, yaptığı açıklamada“ Bilindiği üzere çiftçilerimiz son yıllarda büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Çiftçilerimizin sorunları onarılamaz bir yara haline gelmiştir. Bu nedenle CHP Genel Merkezi sorunları yerinde dinlemek ve çiftçimiz ile birlikte çözüm önerileri üretmek için, 4 Haziran 2008 tarihinde, Şanlıurfa’da çevre illerin de katılacağı bir TARIM KURULTAYI düzenleyecektir.

Aslında, Tarımımızın ve çiftçilerimizin sorunları ile ilgili çalışmalarımız, tespitlerimiz yıllardır süregelmektedir. Parti programımızda ve seçim bildirgelerimizde sorunlar ve çözüm önerileri sunulmuştur.

Ancak özellikle bu iktidar döneminde;
İMF’İN ve AB’nin uygulamış oldukları politikalar sonucu, tarımsal sorunlar öyle bir noktaya gelmiştir ki, çiftçilerimiz bırakın üretimi, gündelik yaşamlarını sürdürmekte dahi zorluk çeker hale gelmişlerdir.
Bu dönemde ;
- Çiftçilere yönelik tüm devlet destekleri kaldırılmıştır.
- Tarımdaki girdi fiyatları her yıl bir önceki yıla oranla katlanarak arttırılmıştır. Çiftçi artık kesinlikle gübre ve mazot alamaz duruma gelmiştir.
- Bu dönemde, Hükümet üyeleri ile iktidar partisi vekillerinin çocukları, yakınları, yandaşları İTHAL TARIM ÜRÜNLERİ İLE BUNLARIN İŞLENMESİNDEN ELDE EDİLEN ÜRÜNLERLE köşe üstüne köşe dönmekte ve servetlerine servet katmaktadırlar. Yani sizin hakkınız bir şekilde onlara aktarılmaktadır.
- Sigara fabrikalarının özelleştirilmesi, daha doğrusu satılması sonucu tütün çiftçisi yok edilmiştir.
- Şeker Fabrikası üretimini minimuma indirmiş, Pancar üreticisi yok edilmiştir.
- Kayısı üreticisi, doğa şartlarının ve tüccarın insafına terk edilmiştir.
- Doğrudan gelir destekleri zamanında ve hak edenlere ödenmediği için hiçbir anlam ifade etmemektedir.
- Bugünlerde, özellikle bölgemizde yoğun bir kuraklık afeti yaşanmaktadır. Hükümet tarafından Diyarbakır’da yapılan açıklamada çiftçi borçlarının sadece bir yıl erteleneceği söylenmiştir.

Benzer daha nice sorunlar yaşanmaktadır . İktidar çiftçi yerine ithalatçıyı ve kendi yakınlarının şirketlerini desteklemektedir.

6 yıldır çiftçi için hiçbir şey yapmayan hükümet, partimizin düzenleyeceği kurultayı duyduktan sonra bölgede daha dün bir toplantı düzenlemiş, Başbakan alelacele Diyarbakır’a gitmiştir. Uzun uzun konuşmalar yapılmış ve çiftçi için sonuç sıfıra sıfırdır.14,5 Milyar Dolar Paketten çiftçiye hiçbir şey çıkmamıştır. Bu iktidardan ÇİFTÇİYE ve ülkeye hiçbir faydanın gelmeyeceğini artık herkes anlamaktadır.

Partimizce, tarımın ve çiftçimizin sorunlarını masaya yatırmak, çözüm önerileri üretmek ve daha da önemlisi bu iktidara çiftçinin sesini duyurabilmek için, 4 Haziran 2008 günü Şanlıurfa’da bir ÇİFTÇİ KURULTAYI düzenlemiştir. Bu kurultayda sorunları ÇİFTÇİMİZLE BİRLİKTE saptayacağız, bütün yurda ve Dünyaya duyuracağız.

Biz CHP Malatya Teşkilatı olarak, Malatya Çiftçisinin sesini Duyurmak, en üst düzeyde katılımı sağlamak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz.

Buradan Malatya Çiftçisine ve Malatya Halkına sesleniyorum. Gelin sorunlarınızı haykırın. Hangi siyasi görüş ve düşünceden olursanız olun el ele, kol kola Şanlıurfa’da bir arada olalım.

Bilinmektedir ki, Malatya Tarımının sorunları, Malatya Çiftçisinin çaresizliği, tüm Malatya halkını ilgilendirmektedir. Çiftçilerimizin bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Unutmayalım ki CHP İktidarında üreten çiftçi, memleketin gerçek efendisi olacaktır. Çiftçimizin ürünü ve emeği değerini CHP İktidarında bulacaktır.” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız