SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tam Gaz Çalışmalara Devam Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2018-07-16 04:43:10
A- A+ PAYLAŞ

24 Haziran seçimleri sonrası AKP Malatya Milletvekilleri, Malatya basını ile bir araya geldi.

Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen kahvaltı programında ilk olarak söz alan AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, yorucu bir seçim sürecinin geride kaldığını belirterek, “Huzurlıu ve güvenlik bir seçim sürecinde siz basın mensuplarının da büyük emeği oldu. AK Parti’de olduğu kadar diğer partileri de yoğun şekilde takip etme gayreti içerisinde oldunuz. Seçimlerin hakla yansımasında seçim sırasında partilerin, milletvekili adaylarının söylemlerinin hemşehrilerimize ulaşması noktasında çaba sarf ettiniz” ifadelerine yer verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, 24 Haziran’la birlikte artık ülkede yeni bir sürecin başladığını dile getirerek, “Parlamenter hükumet sistemi, bizim için artık tarih oldu. Ama bundan sonraki süreçte inşallah 24 Haziran ile birlikte başlayan süreç Cumhurbaşkanı Hükumet sistemi ile yeni dönem başladı” şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’de AKP olarak ülke geneli ve Malatya’da oy kaybettiklerini hatırlatarak, “Bununla ilgili tahlil sürecimiz gerek genel merkezde gerekse partimizin il başkanlığında devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi gerekli dersleri alarak önümüzdeki yerel seçimlere hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. 18 Ağustos’ta yapılacak kongremiz sonrasın da tam gaz çalışmalara devam edeceğiz. AK Parti’de bir seçim biter, bir seçim başlar, bizde durmak yok yola devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, bu süreçte özellikle kurumların ve kurulların oturması ile birlikte hızlı bir şekilde Türkiye'nin değişimi ve dönüşümü noktasında hızlı kararlarla kendini iyice hissettireceği bir dönemi yaşayacaklarını söyledi.

AKP Milletvekili Hakan Kahtalı’da Malatya milletvekilleri ile Malatya ve ülke için yapılacak çalışmalar da ele ele vereceklerini belirterek, “Milletimize, ülkemize hizmet için gayret içerisinde olacağız. Öncelikle memlekete huzur ve refahı tesis etmek için gayret içerisinde olacağız. İşsizlerimize iş bulma, ekonomiyi büyütme ve bu anlamda da Malatya’yı her alanda olduğu gibi ileriye taşımak için gayret içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Milletvekili Ahmet Çakır ise, 16 yıldır güçlenen bir ülke ve ekonominin olduğunu belirterek, “Dünya siyaset arenasında artık dikkate alınan bir Türkiye var. Daha güçlü bir Türkiye, birlik ve beraberlik anlamında da güçlü bir Türkiye'nin başlangıcına 24 Haziran’la başlamış olduk” diye konuştu.

Burada bir konuşma yapan Çalık, 24 Haziran seçimlerinde demokratik bir devrim yaptıklarını ve bunun liderinin de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlattı.

Etkin ve hızlı yönetimle ekonomiyi, adaleti, huzuru tesis etmek adına emin adımlarla ilerleyeceklerini belirten Çalık, her zaman olduğu gibi yola devam edeceklerini vurguladı.

Çalık, bir daha 15 Temmuz'un yaşanmaması, darbelerin gündemlerine gelmemesi için milletin iradesinin sandıklara yansıdığını vurguladı.

Bir gazetecinin "Bedelli askerlikle ilgili son durum nedir?" sorusu üzerine Çalık, konunun seçimlerden önce gündemde olduğunu anımsattı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanlığı ile görüşülerek milletin talebi doğrultusunda karar verileceğini aktaran Çalık, "Bedelli askerlikle ilgili çok ciddi bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmanın sonuna gelinmiş vaziyette. Milli Savunma Bakanımız çalışmalarını tamamlayıp Cumhurbaşkanımıza arz edecek. İnşallah Meclis'in gündemine belki de kararname ile bedelli askerlikle ilgili süreç tamamlanmış olacak. Bize de sosyal medya, mail ve telefonlar üzerinden çok yoğun talepler geliyor. Eğer milletimizin buna ihtiyacı varsa biz bunu görmekle mükellefiz." diye konuştu.

"Cinsel istismar ve son günlerde istismara yönelik operasyonlar gerçekleşiyor. Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?" sorusuna ise Çalık, şöyle cevap verdi:

"Her türlü istismara ve şiddete sıfır tolerans dedik. Operasyonların bundan sonra da hele ki bu tarz toplumun ahlaki düzenini bozacak, dini istismar eden hiç bir ekibin, grubun bu tarz faaliyetlerine izin verilmeyecektir. Şiddete, tacize sıfır tolerans. İnsan hakları ve özgürlükleri, bütün canlıların hak ve özgürlükleri inşallah hiç bir şekilde ihlal edilmeyecek."

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • mlx (5 yıl önce)
    Eee bakanlık ta gitti malatyadan.nasıl tam gaz olacak çalışmalar.malatyada işler hep kaplumbağa hızı ile ilerliyor.eski devlet hastanesi yerine yapılacak olan hastane,kuzey çevre yolu,2.üniversite,vagon onarım fabrikası,çat barajı su problemi,yazıhan boztepe barajının zırt pırt patlayan boruları,lisanslı depoculuk,hızlı tren,trafik sıkıntısı,bunlar ne alemde çalışmalar ne durumda sayın vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Malatya da işler hep ağır işliyor güney çevre yolu vb. Büyük Şehir sadece adı var iyi bir belediye başkanı lazım gerçekten işinde başarılı olacak Malatya yi gerçek büyük şehir yapacak ufku geniş olacak bsk. bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal gündüz (5 yıl önce)
    şu tabloya bakarmısınız.......ülkenin geleciği bunlarla şekillenecekse eğer, ,allah belamı versin ki, bir an önce ölüp kurtulayım..........
    0
    0
    Yanıtla
  • Mak44 (5 yıl önce)
    Arkadaşlar olumsuz yorum yapan insanlara ellerini vicdanlarına koymasını istiyorum. Ahmet Çakır geldiği günden baya şehrin komple alt yapısı yenilendi. Şehirçilik ve sosyal belediyecilik anlamında örnek kent oldu. Korkumuzdan önünden geçemediğimiz parklar düzenlenip gece yarısı bile güvenle bayanların gezeceği hale döndü. Bu kadar hizmeti es geçip olumsuz yorum yapan insanları sadece Allah’a emanet ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eco (5 yıl önce)
    Çocuklarımın vebali ahi sizin boynunuza
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (5 yıl önce)
    He he
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemalettin (5 yıl önce)
    Ahh be Malatyalı... Biraz değer kıymet bil. Vallahi de billahi de şu ekip gibi başka bir ekip yok Türkiye’de koordineli çalışan. Olsun abicim 5 kere de aday olsun 7 kere de olsun. Madem memnun değilsen çalışmasından kesersin birdahaki dönem biletini.ama biraz değer bilin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (5 yıl önce)
    İnadına AK Parti inadına ÇALIK- ÇAKIR! Reis güvendi inandı ki tekrar aday yaptı.Reis’in sözünün üstüne söz söyleyen münafıktır!
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (5 yıl önce)
    Tam gaz çalışmaya devam ediyaahh, düşen yüzde 13 oyu geri getireceaah. Çalıktan masallar kuşağı sona yerel seçimlerde görüşmek üzere vallahi Reis-i ararım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk (5 yıl önce)
    Kahfaltiyi birakin kumanya yiyin isyapin usgecitler altgecitler otopark issilereis gelinkonusalim hakiicinegirin derdunleyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne düşüneceğini düşünen adam (5 yıl önce)
    16 yıldan bu yana hiçbir zaman tam gaz çalışmadınız. Seçimlerden önce hep ara gazı verdiniz. 1- Kuzey çevre yolu ne durumda, ne zaman bitecek ? 2- Sivil havalimanı mı yapacaksınız ? 16 yılda, 4 kez tadilatlarla genişlettiğiniz terminal binasında tekrar tadilat mı yapacaksınız ? 3- Şehir içi trafik sorunu için yeni projeleriniz var mı ? Ne zaman hayata Mgeçireceksiniz ? 4- Dolar'ı düşürmeye yönelik ekonomik tedbirlerde katkınız olacak mı ? Bu konular bizim işimiz değil, bunu ülkeyi yönetenlere mi sorun diyorsunuz ? 5- İşsizliğe yönelik ne tür projeleriniz var ? Bunuda mı yönetenlere sormamızı istiyorsunuz ? 6- Malatya için neler yapacaksınız çıkın bunları tek tek açıklayıp, süre verip, eğer yapamazsak bir daha ki seçimlerde aday olmayacağız deyin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru tespit daha askeri Havalimanı kullanan bir tek biziz. Elazığ sivil havaalanı yapıldı bizde 3/5 senede bir terminal yenileniyor. Birileri zengin edilecek yine.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (5 yıl önce)
    Yavuz selim de ne bıraktınız liseyi götürdünüz dış hastanesi ni götürdünüz sekiz yıldır tokı fahri kayahan yolunu bitiremediniz bir spor tesisi yok bir ilçe nufuslu yerde polis noktası yok temizlik desen sıfır çok sayacak şeyler var ama size ne anlatsam boş sizin sadece fahri kayahanınız var belediye seçimlerinde ne sıfatla acaba oy için mahallemize geleceksiniz otobüslere biniyoruz klima açan şöför yok neden açıyorsunuz araba hararet yapıo vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    Benim korkum bu başkanlık sistemini yüzlerine gözlerine sürmeleri.inşallah korktugum olmaz,ülkenin gelişmesine katkı sağlar bu yeni sistem.
    0
    0
    Yanıtla
  • Beki Sarıbaş (5 yıl önce)
    Arkadaşlar hangisinden başlayalım ki?milletvekilimaaşlarından tut israfa ve yağmaya destek vermek daha hangisini sayalım?Bu durumda devam ederseniz yüzde 25 leri görürsünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (5 yıl önce)
    Tahlil etmeye ne gerek varki oy kaybi nin sebebi cakir. Ve calik
    0
    0
    Yanıtla
  • malesef (5 yıl önce)
    tam gaz betonlaştıracağız malatyayı. tam gaz liyakatsiz yalaka atamalar yapacağız. tam gaz müteahhitlere çalışacağız. tam gaz oyu orta ve alt gelir grubundan alıp kodamanlarla takılacağız. tam gaz malatya trafiğini çekilmez hale getireceğiz. tam gaz güçlünün zayıfı ezdiği bir malatyaya gideceğiz. tam gaz malatyayı yaşanabilir kentler sıralasında son sıralara getireceğiz. tam gaz milletin gözüne baka baka kibir dağlarını büyüteceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (5 yıl önce)
    Elinizde ne kaldıki hizmet edesiniz bel. Meclis üyeliğinden farkı kalmadı vekilliğin yeni yönetimle
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (5 yıl önce)Nuri isimli kullanıcı yorumuna
    Bunların hiç bir söz hakkı kalmadı,ne cumhurbaşkanı ile nede bakanlarla görüşemezler.göz boyamak için geziyorlar.Ama bizim malatyalı yine gidip oy veriyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena (5 yıl önce)
    Bir dahaki seçimde bu kadro olursa yüzde otuzbedi geçemez AKP
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena (5 yıl önce)
    MHP olmadan bişe yapamazsınız doğruya doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • İaktst44 (5 yıl önce)
    Hayırdır inşaAllah... Reis fırça mı attı yoksa KAYBETTİRDİĞİNİZ oylar için? Yerel seçimlerde görürsünüz..
    0
    0
    Yanıtla