SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tam Olarak Bilemiyorum!..'

A- A+ PAYLAŞ

Ankara’daki “Malatya Günleri” etkinliğinde, hemşehrimiz merhum İsmet Paşa (İsmet İnönü) ile ilgili stand açılmaması ve herhangi bir etkinliğin olmaması hakkındaki soru üzerine Vali Ulvi Saran (fotoğrafta soldan 4.), bunun büyük bir eksiklik olduğunu bildirdi ve organizasyondaki bir boşluktan kaynaklanmış olabileceğini öne sürdü.

Hazırlanan broşüründe de, açılacak standlarla ilgili olarak Turgut Özal’ın, Kemal Sunal'ın adına yer verilirken İsmet İnönü’den bahsedilmeyen “Malatya Günleri”nde, İnönü’nün niye olmadığını malatyahaber.com muhabiri Vali Ulvi Saran’a sordu. malatyahaber.com muhabiri, Valiye etkinlikten haberdar edilen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin hemşehrimiz merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal için stand açtığını belirterek, İsmet İnönü standı açılması için de İnönü Vakfı ile herhangi bir görüşme yapılıp yapılmadığını sordu.

Vali Saran, bu soruyu şöyle yanıtladı:

“Sanıyorum ki, bu organizasyonda da bir boşluk oluştu. Arkadaşlar gerekli irtibatı kurdular mı, tam olarak bilemiyorum? Ya da nereyle irtibat kuracaklarını mı bilemediler, bilmiyorum ama Malatya’nın yetiştirdiği önemli bir devlet adamı ve ikinci cumhurbaşkanının bulunmaması büyük bir eksiklik. Sizin de bildiğiniz gibi Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç da İsmet İnönü’nün, Türk siyasetindeki yerine ilişkin öneminden bahsetti. Bu bir eksiklik de olabilir. İrtibat sağlanılmış ama yanıt alınmamış olabilir. Tam bilemiyorum. İsmet İnönü ile ilgili Malatya’da önümüzdeki günlerde ciddi bir projemiz olacak. Orada bir kültür sokağı oluşturacağız. Ve bir anı evi yapacağız. Ama bu fuarla biz de eksiklerimizi gördük ve seneye İstanbul’da yapacağımız Malatya günlerinde İsmet İnönü için çok özel bir stand açacağız.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’la giriştiği bir polemik sırasında, Malatyalı büyük devlet adamı ve asker İsmet İnönü’yü Hitler’e benzetmesinin ardından, AKP’li siyasiler ile bu dönem bürokratlarının ısrarla “görmezden” gelmeleri nedeniyle, Malatya’ya ilişkin etkinliklerde de İnönü’yü "yok sayma" çabası gözleniyordu.

Hükümete ve bürokrasiye “yaranmak” isteyen “sözde” Malatyalı bazı sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de, bu duruma hemen uymuş ve İnönü’ye sahip çıkanların karşısında yeralmaya başlamışlar, bunların başını da İstanbul merkezli MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) adlı dernek çekmişti. Bu derneğin, Malatya kamuoyunda pek bilinmeyen ve tanınmayan yöneticileri, İnönü’nün Hitler'e benzetilmesine tepki gösteren Malatya Eğitim Vakfı başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak’ın karşısında yeralmışlardı.

Ankara’da 7 Ekim’de başlayan “Malatya Günleri”nin açılışında da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Malatya’nın yetiştirdiği değerlerden bahsederken İsmet İnönü’yü anmamasına Malatya Eğitim Vakfı Ankara şube başkanı Ekrem Dernek de tepki gösterince, Arınç bu unutkanlığından dolayı özür dilemiş ve İnönü’yü de anmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız