SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tam Olarak Neresi Burası?''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında, 5 kişilik denetim komisyonunun seçimi ve meclis üyelerinin huzur hakkının artırılması dışındaki maddelerin tamamına yakını imar konularıyla ilgiliydi. Toplantıda, tapu kayıtlarına göre “Saray Mahallesi” diye geçen, ancak Çöşnük’te bulunan bir yerin Milli Eğitim Din Eğitimi Genel Müdürlüğü’ne satışı da görüşüldü ve oy çokluğuyla satış için encümene yetki verildi.

Daha önce 14.00’de toplanacağı duyurusu yapılan meclis, 14.30’a doğru Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, 5 kişilik denetim komisyonu üyelikleri için seçim yapıldı. AKP’den Niyazi Artan 26, Muammer Özpolat 25, Süleyman Erkuş ve Metin Mandal 23’er oyla, MHP’den de Mahmut Cücemen 14 oyla bu komisyona seçildiler.

Daha sonra meclis üyelerine oturum başı azami 69 YTL huzur hakkı ödenmesi konusundaki teklifin gündeme alınması kararlaştırıldı ve oylama sonucu meclis üyelerine her oturum için 69 YTL ödenmesi oybirliği ile kabul edildi.

“TAM OLARAK NERESİ BURASI?”…
Ağırlığını kat artırım talebi ve imar planı değişikliği istemlerinin yanı sıra LPG İstasyonu ruhsatı, tadilat, arsa satışı, trafo alanı gibi imarla ilgili konuların oluşturduğu gündemin görüşülmesine geçildi.

İlk maddede, Saray Mahallesi 4166 Ada ve 7 no.lu parsel olarak belirtilen yerle ilgili Emlak Müdürü, “Bu parselde belediyemizin mülkiyetinde bulunan 5702 metrekare alanın Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü’ne satışı için talep var. Zaten burası da kayıtlarda İmam Hatip alanı olarak gözüküyor..” bilgisini verdi.

MHP’li üye Cumali Demirel, yerin tam olarak neresi olduğunu sorunca, tapu kayıtlarına göre “Saray Mahallesi” diye geçen, ancak Çöşnük’te yer alan söz konusu yerle ilgili ayrıntılar verildi. Emlak Müdürü, “Çöşnük Mahallesi Kervansaray Lokantası yanındaki alan. Zaten orada bir bina var. Binanın hemen yanıbaşında bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan alan amacına uygun kullanılması koşuluyla Din Eğitimi Genel Müdürlüğü’ne veriliyor.” diye açıklamada bulundu. Bahse konu alanın, 1990’lı yıllarda eğitim alanı olarak yeralırken, bir dernek tarafından imam hatip lisesi inşaatı başlatılan ve halen inşaatı yarım olan yer ve çevresi olduğu belirtiliyor.

Bu alanın satışı için encümene yetki verilmesi talebi oylanarak, oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Akın, bu madde görüşüldükten sonra, Valilikteki bir toplantıya katılacağını söyleyerek meclisten ayrılarak yerini başkan vekili Süleyman Erkuş’a bıraktı.

Sonraki görüşmeler sırasında, Uçbağlar Mahallesi’ndeki benzin istasyonuna LPG ruhsatı verilmesi konusunun oylanıp kabul edilmesinin ardından MHP’li üye Mehmet Torun, “Beşından beri bu konuya karşıyım. Burada bizler bazı yerlere yetki verdik, bazı yerlere de vermedik. Neden böyle bir türlü anlamıyorum.” diye tepkisini dile getirdi.

ŞİKAYETLER..
Malatya Belediye Meclisi toplantılarında gündem yoğunluklu olarak imar konularından oluşuyor. Daha önceki toplantılarda muhalif üyelerin de belirttiği gibi, birçok meclis üyesi gündemdeki imar konularının içeriğinden ve hatta yerlerinden bile haberdar değil..

Son olarak, "Saray Mahallesi" diye belirtilen yerle, mevcut Saray Mahallesi arasında B.Hüseyinbey, Kernek, Zafer ve Fırat Mahalleleri bulunuyor. Bu mahallelerden sonra Çöşnük Mahallesi'nde yeralan söz konusu arsa, eski tapu kayıtlarına göre, Malatya'nın mahalle sayısı çok azken ve mevcut mahallelerin de sınırları çok genişken, Saray Mahallesi diye tapulandırılmış ve halen böyle geçiyor. Dolayısıyla, bu benzeri tapu kayıtlarıyla imar konularının gündeme getirilmesi, bugünkü yeri ve konumu ile ilgili açıklama yapılmaması, birçok meclis üyesinin oy verdiği imar konularının nerede ve kimleri ilgilendirdiğinden dahi haberdar olmadan sonuca etki etmesi gibi durumu da ortaya çıkarıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız