SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tamam da, Peki O Camiler?!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:31:45
A- A+ PAYLAŞ
Saadet Partisi merkez ilçe başkanı Mustafa Canbay, Ermeni Mezarlığı'ndaki inşaatın yıktırılması ve Malatya'da yıkılan ya da yıkılmasının planlandığı öne sürülen camilerle ilgili bir açıklama yaptı.
 
Belediyenin Ermeni Mezarlığı'ndaki gasilhane, son dua yeri ve bekçi konutunu yıkmasına tepki konulmasını gerektiğini belirten Canbay, ancak arsası Hollandalı bir firmaya satıldığı için yıkılan Hal Camisinin yanı sıra Şire Pazarı'ndaki restorasyon projesine göre buradaki caminin yıkılacağına dair endişelerini dile getirdi ve şöyle dedi:
 
"Kiltepe Mahallesi’nde bulunan Ermeni Mezarlığı içinde Malatyalı Hayırsever Ermeniler Derneği’nin (HAYDER) Valilik ve Belediyeden izin alarak yaptırdığı gasilhane, son dua yeri ve bekçi konutunun ‘kaçak’ olduğu gerekçesiyle Malatya Belediyesi tarafından yıkılmasının yankıları sürüyor. Sivil toplum kuruluşları birbiri ardına açıklamalarda bulunmaktadır. CNN Türk televizyonu bile gelip canlı yayınla burası hakkında haber yapmıştır. Malatya belediyesi Malatya’yı tüm dünyaya rezil etmişmiş vs. Daha dün Sayın Başbakan bile bu tartışmaya katılmış ve belediye başkanına tabiri caiz ise fırçasını atmıştır. Doğrudur Malatya Belediyesi bilinçsizce buraları yıkmıştır, tepki konulmalı. Çünkü herkes kendi inancına göre ibadet etmelidir. Bu yanlışa bizde saadet partisi olarak tepkimizi koyuyoruz. Çünkü biz bütün insanlığın saadetini istiyor ve bu yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
 
Ancak 3 sene önce yine Malatya da hal binası Camimiz vardı. Bu cami de bundan önceki Belediye Başkanı H. Cemal Akın tarafından kararı alınıp yeri Hollandalılara satılan ve şimdiki Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından yıktırılmıştı. Saadet partisi olarak bu yıkımın önlenmesi için açıklamalar da bulunulmasına rağmen sesimizi kimseye duyuramadık. Cami yıkılmasında sesi çıkmayan bir kısım medya, sivil toplum kuruluşları ve hükümet şimdi el ele vererek Malatya’daki bu gasilhane, son dua yeri ve bekçi konutunun ‘kaçak’ olduğu gerekçesiyle Malatya Belediyesi tarafından yıkılmasını gündemden düşürmemesini ve tepkilerini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. 
 
Ayrıca eski şıra pazarında bulunan caminin yıkılması şeklindeki restorasyonunun bir an önce tadil edilerek caminin yerinde kalması şeklinde yeni bir restorasyon projesinin hazırlanıp uygulamaya konmasını istiyoruz. Malatya halkının bu konuda da yanımızda yer almasını ve tepkilerini ortaya koymalarını istiyoruz. Tüm Malatyalı kardeşlerimizi bu camilerine sahip çıkmaya davet ediyoruz." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız