SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tamamen Düzmece"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:51:43
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu Başkanı Enver Han, sosyal medya üzerinden Malatya Barosu adına yapılan paylaşımın düzemece olduğunu belirterek, 'Avukat Platformu' adlı oluşumla ilgilerinin bulunmadığını bildirdi. 

Han, yaptığı yazılı açıklamada, "Bazı web sitelerinde 'barolardan hukuksuzluk protestosu' başlığı altında haber yayınlanmıştır" ifadesini kullandı.

Haberin alt başlığının "Avukat Platformu barolarla Anayasa Mahkemesi önünde, yapılan hukuksuzlukları protesto edecek" şeklinde olduğunu belirten Han, şunları kaydetti:

"Haber içeriğinde 'Avukat Platformu, sosyal medya sitesi twitter üzerinden #Çarşamba14teAYMönündeyiz etiketiyle yapılan hukuksuzluklara 'dur' demek için 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Anayasa Mahkemesi önünde toplanma kararı aldı, baroların büyük çoğunluğu kısa sürede bu çağrıya kulak verdi' denildi. Malatya Barosu logosuyla yapılan 'Makul şüphe rejimine dur demek için #Çarşamba14teAYMönündeyiz' mesajı tamamen düzmecedir. Malatya Barosu'nun twitter hesabı olmadığı gibi bu tür mesaj da Malatya Barosu tarafından yazılmamıştır. Malatya Barosu adına ait olmayan sahte bir hesap üzerinden Malatya Barosu adına bir mesaj yazılmış gibi gösterilmesi tamamen sahteciliktir. Malatya Barosu, böyle bir faaliyetin içinde değildir. Avukat Platformu adlı oluşumla doğrudan ya da dolaylı olarak hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır. Malatya Barosu üzerinden algı oluşturmaya çalışan bu odaklarla ilgili her türlü yasal yola başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız