SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tamamen Halka Açık Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:33:36
A- A+ PAYLAŞ

Vali Vasip Şahin, Vilayet Parkı'nda yeni bir projenin uygulamaya konulduğunu ve çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.

Şahin, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Valiliğimizin arkasında bulunan vilayet parkı ile ilgili olarak bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberler üzerine yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı duyulmuştur.

Bilindiği üzere; Valiliğimize tahsisli parkın  çevre düzenlenmesi ve peyzajı ile ilgili olarak bir proje hazırlanmış ve 26.012012. tarih ve 190 sayılı  Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu onayıyla uygulamaya konulmuştur.

Ancak imalat devam ederken Malatya İdare Mahkemesinin 2012/666 sayılı kararı ile projenin yürütülmesi durdurulmuş ve akabinde kurul kararı iptal edilmiştir.

İmalatı yarım kalan ve bu nedenle kamuoyunda haklı sızlanmalara yol açan park düzenlenmesinin tamamlanması gereğinden hareketle, Malatya idare Mahkemesinin 01.07.2013/774 sayılı iptal kararının gerekçesi de dikkate alınarak Valiliğimizce hazırlatılan yeni Vilayet Parkı Peyzaj Projesi, Sivas Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun 31.07.2013 ve 1034 sayılı kararı ile onaylanarak Malatya Belediyesi ve KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu) denetiminde uygulanmasına  karar verilmiştir.

Karar doğrultusunda 12.08.2013 tarihinde çalışmalar başlatılmış olup en kısa sürede bitirilecektir. Park tamamen halkımıza açık olacak ve hiçbir şekilde ticari amaçlı kullanılmasına müsaade edilmeyecektir. Kuruyan ağaçların yerine projede belirtildiği üzere iklim ve toprak dokusuna uygun ağaçlar dikilecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız