SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tamamen Siyasi.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:24:18
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz ve yöneticilerden, Suudi Arabistan uyruklu işadamı Yasin El Kadı'ya hakaret ettiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğince hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlanan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'ya destek geldi.

Kiraz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Milletvekilimiz Veli Ağbaba hakkında Etiler Polis Okulu arazisinde yaratılan rantı ve bu rantın kimler arasında paylaşılacağı konusunda yaptığı açıklama nedeniyle hakkında fezleke hazırlanmıştır. 

Vekilimizin, çok uzun yıllar ABD, Avrupa ve Türkiye’de “küresel terörist” olarak gündeme gelen Yasin El Kadı’ya rant paylaşımıyla ilgili yaptığı açıklamada “küresel terörist” dediği için, fezlekesi hazırlanarak, dokunulmazlığının kaldırılması, yargılanması, cezalandırılması hatta milletvekilliği düşürülmesi gündeme getirilmek istenmektedir.

AKP, kendisine muhalefet eden, toplumun farklı kesimlerini, bilim insanlarını, gazetecileri, öğrencileri farklı yollarla susturmak istemektedir. Bu son örnekle de ortaya çıktığı gibi şimdi sıra milletvekillerine getirilmek istenmektedir.Türkiye’de ki insan hakları ihlallerini, cezaevi gerçekliğini,demokrasi sorununu sıklıkla gündeme getirerek AKP’nin uygulamalarına en  sert muhalefet eden  Veli Ağbaba’ya  fezleke hazırlanması tesadüf değildir.

Türkiye’nin en çalışkan milletvekillerinden biri olan, çalışmaları her kesimden büyük takdir toplayan Milletvekilimiz Veli Ağbaba için hazırlanan bu fezlekenin hukuki alt yapısının olmadığını , tamamen siyasi olduğunu düşünmekteyiz.

Üstelik, kısa bir süre önce büyük tartışmalara sebep olan ‘makul şüphe’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne uzanması Türkiye’nin geleceği açısından herkesin kaygı duymasına sebep olmaktadır.

Milletvekilimiz, Malatya’da her 5 kişiden birinin oyunu alarak meclise gönderilmiştir. Malatya’yla ilgili sorunların takipçisi ve Malatya’nın hakkını savunan tek milletvekilidir.Yaptığı konuşmalarla, verdiği önergelerle Malatya’nın gür sesi olmuştur.

Ayrıca, sayın Veli Ağbaba, Türkiye’nin en köklü siyasi anlayışının , herkes için özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren CHP’nin, Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle partimizi temsil noktasında da önemli bir konumdadır.

Zaten AKP’lilerin de en çok rahatsız olduğu nokta Ağbaba’nın hem Malatya’da hem de Türkiye’de etkili siyaset yapmasıdır.Onu susturmaya çalışmak istemelerinin altında yatan gerçek sebep de budur.

Biz, CHP Malatya İl Örgütü olarak,tamamen siyasi olan bu fezlekeyi tanımıyoruz. Herkes için  demokrasi ve adalet mücadelesi veren,  Malatya Milletvekilimiz ve Genel Başkan Yardımcımızın her zaman yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız