SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tamamlanınca Sıkıntı Bitecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:58:39
A- A+ PAYLAŞ
Merkeze bağlı Alhanuşağı Köyü'nün aşağı mahallelerinde yaşayanların,  şehir merkezine ulaşımda yaşadıkları zorlukların giderilmesi için yeni bir yolun yapımına başlandı. Yolun tamamlanmasıyla köyün şehir merkeziyle olan mesafesi 10 kilometre kısalacak. 
 
Malatya İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda, dik yamaçların bulunduğu kısımlarda genişletme ve dolgu yapılıyor. Köyde yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar yeni yol projesinden memnun. Malatya İl Genel Meclis Üyesi Ali İhsan Topal, çalışmalar ile ilgili değerlendirmesinde, ’’Alhanuşağı köyü merkeze bağlı, buranın aşağı mahallesi sakinleri kışın ulaşım açısından çok sıkıntılar çekmekteydi. Bu yol yapılması ile Malatya’ya ulaşım mesafesi 10 km daha kısalacak burada oturan vatandaşlarda daha sıhhatli bir yoldan ulaşım sağlayacaklar. Köylerde yaşayan vatandaşları yerlerinde tutmak için onların ihtiyaçları olan yol, su, sulama suyu ve kanalizasyon imkânlarını sağlamamız gerekir. İl Genel Meclisinde aldığımız kara neticesinde bu bölgede 10 adet sulama amaçlı havuz yaptık. Yayla yolları bu bölge için çok önemli onlarında bakımını yaptıracağız. Devlet-Köylü işbirliği ile yapılan işlerimiz var. Vatandaşa çimento boru veriyoruz. Onlarda işçiliği ile işlerini yapıyorlar. Bu bölgede besi hayvancılığı gün geçtikçe yaygınlaşmakta bunun için yolların çok iyi olması gerek. Sütleri almak için araçlar geliyor. İçme suyu ile sıkıntılarımız var İnşallah bunu da elbirliği ile yapacağız. " ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız