SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tamamlanma Aşamasında'

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Malatya Orduzu Pınarbaşı'nda yapacağı içinde hayvanat bahçesi, süs havuzları ve mesire alanlarının bulunduğu Turgut Özal Tabiat Parkı'nın planlama çalışmalarının devam ettiği, ön fizibilite ve ÇED raporlarının tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, yaptığı yazılı açıklamada, Orduzu beldesi Pınarbaşı mevkiinde bulunan 400 dekar alanda yapılacak Tabiat Parkı'nın rekreasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Ölmeztoprak, Turgut Özal Tabiat Parkı'nın sınırları dahilinde; ağaçlıkların, mesire alanlarının, Orduzu çevresinin içermiş olduğu rekreasyon potansiyelinin, yapılacak peyzaj değerlerinin bitki ve hayvan türlerinin yer alacağını ve bu parkın Malatya halkının eğlenme, dinlenme ve sportif
faaliyetlerine cevap vereceğini söyledi.

Ölmeztoprak, Turgut Özal Tabiat Parkı kurulacak alanın kaynak değerleriyle ilgili raporu da şöyle dile getirdi: "Alanda 2. ve 3. zamanda oluşmuş konglomera ve kalker oldukça fazla, yer yer volkanik granit görülmektedir. Flora türleri olarak karaçam, sedir, badem, servi, karaağaç, dışbudak, akasya aylantus ve geven bulunmaktadır. Tavşan, tilki, şahin, doğan, keklik, kirpi, sığırcık, alakarga, ötücü kuşlar, kurbağa ve kaplumbağa alanın faunasını oluşturmaktadır. Doğal kaynak suyu olarak çıkan Pınarbaşı olarak adlandırılan ve kaynak suyunun önüne set çekilerek oluşturulmuş göletin estetik görüntüyle birlikte çam, sedir ve badem türü ağaçlarla örtülü vadi, güzel bir manzara oluşturmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız