SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tamamlanması 2-3 Yıl Sürecek"

A- A+ PAYLAŞ
 
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, sinyalizasyon çalışmaları devam eden Kangal Tren İstasyonu'nda incelemelerde bulundu.
 
Sivas'ın Divriği ilçesindeki temaslarının ardından Kangal'a gelen Müsteşar Soluk, çalışması devam etmekte olan sinyalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Buradaki incelemelerin ardından çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yapımına 1973 yılında başlanılan Kangal-Tecer varyantının tamamlandığını ve sinyalizasyon sisteminin de bitmesiyle önümüzdeki günlerde test sürüşlerinin başlayacağını ifade eden Soluk, bu hattaki çalışmaların 2003 yılından sonra arttığını söyledi. Müsteşar Sokul, yıllardır bir türlü bitirilemeyen 5 bin 300 metrelik Deliktaş Tüneli'nin açılmasının, ardından rayların döşenmesi ve şimdi son olarak sinyalizasyon çalışmalarının tamamlanması ile açılış noktasına geldiğini belirtti. Sivas, Kangal ve Divriği'de yapılan yol çalışmalarına da değinene Soluk, kış aylarında ulaşımın aksadığı noktalardan biri olan Kangal Yağdonduran mevkiine tünel yapılacağı müjdesini de verdi. Sivas - Malatya karayolunun bölünmüş yol çalışmasının da 2012 yılında başlatılacağını kaydeden Soluk, bu yolun tamamlanmasının 2-3 yılı alacağını söyledi.
 
TCDD 4. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener, Karayolları 16. Bölge Müdürü Murat Elbir, Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk ve AKP İlçe Başkanı Emin Ünlüer'in de hazır bulunduğu ziyaret sonrası Müsteşar Soluk ve beraberindeki heyet ilçeden ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız