SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tanık Konuşunca

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, amcasının oğlunu kız kardeşine sarkıntılık yaptığı gerekçesiyle bıçaklayarak öldürmekten yargılanan 18 yaşındaki katil zanlısı, tanıklar konuşunca suçunu kabul etti.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 25 Haziran 2008 günü, Selim B. (16) adlı gencin amcasının oğlu Y.B. (18) tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilmişti. Adam öldürme suçundan Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayan Y.B, davanın ilk duruşmasında verdiği savunmasında, "Ben Selim'i öldürmedim, kimin öldürdüğünü bilmiyorum. Ben olay zamanı işteydim, çalışıyordum. Polisteki ifademi kabul etmiyorum, ben işkence ile o ifadeyi verdim. Bana cop ve yumrukla vurdular. Cumhuriyet savcısına ve nöbetçi mahkemede verdiğim ifadem de doğru değildir. Ağzımdan çıkmıştır, ağzıma ne gelmişse öyle söylemişimdir. Şimdiki savunmam doğrudur" dedi.

Mahkemede tanık olarak dinlenen katil zanlısının kız kardeşi H.B. (16) de, "Benim Selim ile aramda duygusal ya da cinsel herhangi bir ilişki olmadı. Selim, sağda solda benimle ilişkide bulunduğunu söylemiş" diye konuştu.

Mahkemede olayın tanığı olarak dinlenen B.B. (14), "Y.B., bıçakla Selim'e vururken ben yanlarındaydım. Olay esnasında, Y.B. Selim'e 'Şu köşeye gel' dedi. Selim gitmek istemedi. Y.B. tekme ile Selim'e vurdu. Selim yere düştü, ağladı. Y.B., sırt kısmından çıkardığı bıçağı Selim'in karnına sapladı. Selim, korkup eliyle engellemeye çalıştı. Y.B., bıçakla Selim'in koluna vurdu, sonra karnına vurdu. Selim, 'Her yerim delindi' dedi, bayıldı. Y.B., daha sonra Selim'i sırtından bıçaklamaya başladı. İ.M. de olay
yerindeydi. Biz çok korktuk. Oradan kaçarken Y.B. de yanımıza geldi. Kanalda elbiselerini ve bıçağını yıkadı" iddialarında bulundu.

Tanık B.B.'nin ifadesinin ardından katil zanlısı Y.B. suçunu kabul ederek, "Ben bıçakla Selim'e vurdum" şeklinde ifade verdi.

Mahkemede tanık sıfatıyla ifade veren İ.M. ise, "Y.B., Selim'i önce dövdü, sonra bıçakla vurdu. Selim, Y.B.'nin kız kardeşine cinsel davranışlarda bulunduğunu herkese anlatıyordu" şeklinde konuştu.

Tanık İ.M.'nin ifadesinden sonra katil zanlısı suçunu bir kez daha kabul ederek, "Selim'i dövmek için gitmiştim" dedi.

Mahkeme heyeti, katil zanlısı Y.B.'nin olay esnasında ve halen cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Elazığ Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'ne, ayrıca yaş tespitinin yapılması için Devlet Hastanesi'ne gönderilmesine karar verdi. Duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız