SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tanıkları Tehdit İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Cezmi Kartay Caddesi’nde 4 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili davada, sanıklardan birinin yakınlarının tanıkları ölümle tehdit ettikleri iddiası üzerine aranmalarına başlandı.

Cezmi Kartay Caddesi’nde 26 Kasım 2009 gecesi meydana gelen olayda, 60 yaşındaki Seydi Battal Kılıç, 39 yaşındaki oğlu Erdal Kılıç ile 35 yaşındaki Hasan Tecimer ve 49 yaşındaki Mustafa Kılıç tabanca ve bıçaklarla uğradıkları saldırı sonucu öldürülmüşlerdi. Birahanelerin bulunduğu pasajda meydana gelen, birahane işletmecileri ile çalışanların yaşamını yitirdiği olayın sigara içmeme kavgası yüzünden olduğu öne sürülmüştü. Olayla ilgili olarak 31 yaşındaki Ömer B., 37 yaşındaki Ahmet Ç., 40 yaşındaki Celal T. adlı şahıslar tutuklanmış, 32 yaşındaki Bekir B. ise kaçmıştı.

Olayda babası ve ağabeyi öldürülen 33 yaşındaki E.K., polise başvurarak, cinayetle ilgili davanın devam ettiğini, olayın tutuklu sanıklarından olan Ahmet Ç.’nin azmettirmesi ve yönlendirmesi ile bu şahsın kardeşi E.Ç. ve amcası M.Ç.’nin, cinayetle ilgili tanık olarak ifade veren E.A. ve S.B.’yi, ifadelerini değiştirmeleri konusunda ölümle tehdit ettiklerini, böylece davanın seyrine müdahale etmek istediklerini bildirdi. Polis bu şikayet üzerine E.Ç. ve M.Ç.’yi yakalamak için çalışmalara başlarken, cezaevinde bulunan A.Ç. hakkında ise işlem başlatıldığı bildirildi.

BİR TEHDİT DAHA..
Öte yandan, savcılığa başvuran 53 yaşındaki M.B. adlı şahıs, market işlettiğini, bir duruşmaya katılmak için Malatya Adliyesi’ne geldiğini, aynı dosyada bulunan M.C.Y.adlı şahsın yanına gelip, “Sen halen akıllanmadın mı? Davadan vazgeçmiyor musun?” diyerek kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. M.C.Y. bir süre sonra polise teslim oldu ve gönderildiği savcılıkça salıverildi.

ARŞİV FOTO: Cezmi Kartay Cinayetlerinin sanıklarından Ahmet Ç. adlı şahıs yakalandığında..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız