SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tanımaya Çalışıyorum''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, yeni göreve başlayan Vali Ulvi Saran'ı ziyaret etti.

Valilik makamında Haydar Karaduman Başkanlığındaki Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Vali Ulvi Saran'a hoşgeldiniz ziyaretinde ilk konuşmayı yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Vali Saran'a başarılar diledi. Karaduman, Malatya basının Malatya'nın sorunlarının çözümü konusunda üzerine düşen görevi yaptığını belirtti.

Malatya Gazeteciler Cemiyetinin ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirten Vali Ulvi Saran, Malatya'da gelişen ve sorunları dikkatle takip eden bir etkin basın bulduğunu belirterek, "Basına uzak biri değilim. Çok zor ve meşakkatli bir meslek, zaman zaman bende bazı konularda yazıyorum. 17 yaşında Erzurum'un Pasinler ilçesinde ‘Pasinler'in Sesi’ adlı tek sayfalık gazetenin hurufat kasalarında dizildiğini de biliyorum. Bu nedenle Malatya basını gerçekten önemli bir işlevi yerine getiriyor" dedi.

Malatya'yı yakından tanımaya çalıştığını kaydeden Vali Saran, bu nedenle şimdilik ekranlara çıkmayı uygun görmediğini belirterek, "Malatya'nın sorunlarına ve Malatya'da yaşayan vatandaşlarımızı tanımaya çalışıyorum. Kesinlikle sorunlara tepeden bakan biri değilim. Tüm sorunları birlikte çözmeye çalışacağız" diye konuştu.
1996 yılında bir çevre teftişi amacıyla Malatya'ya geldiğini ve merak ettiği içinde bir kayısı işletmesine gittiğini kaydeden Vali Saran, Battalgazi ilçesinde Kırıcılar'a ait kayısı işletmesine gittiğini ve burada Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi ve Ufuk TV ve Karar Gazetesi Sahibi Bayram Osmanlıoğlu ile tanıştığını da anlattı. Bu nedenle de ziyarete gelen Bayram Osmanlıoğlu'nu 13 yıl önce bu kayısı alışverişi nedeniyle tanıdığını ifade eden Vali Saran, "Ben 13 yıl öncesini hatırlıyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız