SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tanımıyorum, Davet de Etmedim'

A- A+ PAYLAŞ

Altın Kayısı Oteli'nde, daha önce basına "milletvekili adaylarıyla kahvaltılı toplantısı" yapacağı duyurusundan sonra AKP'li 4 adayın katılımıyla gerçekleşen bu toplantıda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Malatya'daki konuşmasında Sümerbank Fabrikası ile ilgili sözlerine yanıt veren, fabrikayı satın alan grubun mensuplarından Mustafa Başdemir, kendisine tepki gösteren CHP Milletvekili Adayı Yusuf Kenan Doğan'ı kahvaltıya çağırmadığını, kendisini de tanımadığını söyledi.

Başdemir, basın kuruluşlarına faksla ulaştırılan yazılı açıklamasında şöyle dedi:

"Ben Mustafa Başdemir. 05.07.2007 tarihinde Malatya Altın Kayısı Otelinde basının değerli üyelerine ve Ak Parti milletvekillerine bir kahvaltı verdim. Basını faksla, milletvekillerini telefonla arayarak davet ettim. Hayatımda hiç görmediğim ve tanımadığım isminin Yusuf Doğan olduğunu söyleyen bir şahsı asla davet etmedim.

1-Davet ettiğimi ispat eder ise basının huzurunda kendisinden özür dileyeceğim.

2-Malatya'da milletvekili adayı ve yargının onursal başkanıyım diyor. Böyle bir zat vatandaşa daha seçilmeden ulan diye hitabediyor ise acaba seçildiği zaman nasıl hitap edeceğini merak ediyorum ve saygıdeğer Malatya halkının takdirlerine bırakıyorum."

Başdemir'in geçen hafta kahvaltılı toplantısındaki konuşmalarından sonra, Yusuf Kenan Doğan'dan Yazıhan Karaca Köyü'ndeki seçim çalışmaları sırasında sert yanıt gelmiş, Doğan "Ulan sen kimsin ki beni Altın Kayısı Oteli’ne kahvaltıya çağırıyorsun?.. Senin üç kuruş paran olabilir. Ben yargıda onursal başkanım. Sen kimsin ki beni kahvaltıya çağırıyorsun?..” diye konuşmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız