SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tanıtım da, Neyle?..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, kayısının tanıtımı noktasında çalışmalarının olduğunu ancak, yurt dışı ve yurt içinde tanıtımın ucuz maliyetle yapılamadığını belirtti.

Kalaycıoğlu, yaptığı açıklamada, tanıtım için ekonomik açıdan desteğin önemine dikkat çekti. Kalaycıoğlu, "Fındığın tanıtımı için 18 milyon YTL ayrılmış, hadi biz bu işi 10 milyon YTL'ye yapalım ama neyle?” diye sorarak, "Bir avuç kayısı iyi gelir diye reklam yapmak istiyoruz, ancak bunun finansını bulamıyoruz” dedi.

Yaklaşık 300 bin ailenin ekmek parasını oluşturan kayısının tanıtımı ve geliştirilmesi amacıyla oluşturulan Kayısı Araştırma ve Geliştirme Vakfı’nın çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Kalaycıoğlu, "Özellikle Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ilimize geldiğinde kayısı ile ilgili sorunları dile getirdik ve bakanımıza kayısının sorunlarıyla ilgili kapsamlı bir dosya oluşturarak bilgilerine sunduk" şeklinde konuştu.

"Kayısının ilk hasat döneminde 2,3 YTL ile 2,5 YTL arasında değer bulduğunu belirten Kalaycıoğlu, şu anda ise 3,5 YTL ile 4,5 YTL arasında değer gördüğünü ifade etti. Kalaycıoğlu, kayısının daha yüksek değerlerde satılması amacıyla özellikle tanıtım ayağındaki çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğine dikkat çekti.

Kalaycıoğlu; "Sıkıntıların çözümü için uğraşıyoruz. Tanıtım tanıtım diyoruz sürekli. Ancak, yurt içi ve yurt dışındaki tanıtımlar o kadar ucuz maliyetle olmuyor"dedi.

Kalaycıoğlu, Malatya Kayısı Araştırma ve Geliştirme Vakfı kanalıyla 6 dilde yazılmış kitap ve CD hazırladıklarını, kayısıyla uğraşan ve ilişiği bulunan dünya piyasası firmalarına yaklaşık 3 bin adet hazırlanan CD ve kitabın gönderildiğini belirterek, kayısının çiçek açmaya başladığı mart ayı döneminden itibaren de iç piyasa da tanıtımların başlayacağını söyledi.

Özellikle iç piyasadaki en önemli sorun haline gelen kükürtle ilgili olarak alo kükürt hattı oluşturduklarını ifade eden Kalaycıoğlu, "Çiftçilerimiz bizleri arayarak, konusunda uzman ziraat yüksek mühendislerimizden bilgiler alabilirler" dedi.

Kalaycıoğlu, piyasada kayısı ihtiyacının yarısından fazlasını karşılayan Malatya'nın meşhur kayısısının 87 dünya ülkesine ihracatının yapıldığını da ifade ederek, fındık bazında yapılan tanıtımın kayısı da olmadığını, özellikle fındığın hazır alıcılarının da bulunması nedeniyle daha rahat piyasaya sürülebildiğini söyledi.

Kalaycıoğlu, bazı çevrelerden kayısı ağaçlarının kesildiğiyle ilgili olarak bilgiler aldıklarını, çiftçilerin kayısının geleceğiyle ilgili rahat olmaları gerektiğini ve kayısının ileride daha iyi yerlere geleceğini kaydetti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız