SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tanıtım Gergin Geçti!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Sümerbank Fabrikası yerine yapılacak olan Yaşam Merkezi için basın toplantısı düzenlenerek, alış veriş merkezi konusunda basından ve kamuoyundan manevi destek istendi. Bu arada, gerek basın toplantısı, gerekse akşam verilen yemekte gerginlikler yaşandı.

BASIN TOPLANTISI..
Malatyalı 30 işadamının bir araya gelerek oluşturduğu Malatya Girişim Grubu'nun (MGG) Sümerbank Fabrikası alanı üzerinde 100 milyon dolarlık yatırımla kuracağı Malatya Yaşam Merkezi'nin tanıtımı yapıldı.

Altın Kayısı Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Osman Yurdakul, Malatya Yaşam Merkezi'ni 2007 yılında tamamlamayı hedeflediklerini ifade edip, ortakların hepsinin Malatyalı olduğunu, başka kentlerden yatırım için ücretsiz araziler tahsis edilmesine rağmen işadamlarının büyük bir vefa örneği sergileyerek memleketlerinin gelişimi adına böylesi bir yatırıma giriştiklerini vurguladı.

Merkezin özelliklerine dair bilgi veren Yurdakul, ''Malatya Yaşam Merkezi'nde, kent için birçok ilke imza atılacak. Merkez bünyesinde kurulacak 3 katlı alışveriş merkezinde, 100 mağaza, bin 200 araçlık otopark, 8 sinema salonu, çocuk oyun alanları ve bowling salonu olacak. 5 yıldızlı otelin içerisinde yüzme havuzları, tenis kortları, konferans salonları yer alacak. Tam donanımlı modern özel hastane ve 200 lüks konut ise Yaşam Merkezi'ne ayrı bir güzellik kazandıracak. Buralarda 1.500 kişi çalışacak.

Malatya Girişim Gurubu, 2004 yılında 30 iş adamının bir araya gelerek kurmuş olduğu bir anonim şirkettir. Tekstil, otomotiv, turizm, ihracat alanlarında faaliyet gösteren 40’a yakın şirketin sahibi işadamı gurupta ortak olarak yer almıştır. Malatya Girişim Gurubu, Malatya Yaşam Merkezi’ni gerçekleştirdikten sonra da yatırımlarına devam edecek. Biz Malatya’da iş yapan bütün dostlarımızı bu guruba davet ediyoruz. '' dedi.

Proje danışmanı Avni Alkaş, Malatya'da böyle bir merkezin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade edip, ''Malatya, gelişen ekonomisiyle, büyükşehir olma yolundaki hızlı ilerleyişiyle, büyük atılımlar gerçekleştiriyor. Yaşam Merkezi, alışveriş ve eğlencenin bir arada gerçekleşeceği ilk alışveriş merkezi olacak'' şeklinde konuştu.

Bu arada, bazı basın mensupları tarafından, Sümerbank Fabrikası yeri alındıktan sonra burasının fabrika olarak işletileceği şeklinde yerel gazetelere ilanların verildiğinin hatırlatılması üzerine, "Fabrikanın şehir merkezinde olamayacağı, makinelerin demode olmuş olduğu ve bazı hukuksal nedenlerle fabrika olarak devam ettirmek istemedik" diye cevap verildi.

İmar planında burasının sanayi alanı olması nedeniyle Malatya Yaşam Merkezi'nin yapılması için Malatya Belediyesi'nin imar değişikliği yapması için dilekçe verildiği belirtilirken, bu konuda basından ve kamuoyundan destek istendi.

Basın toplantısına; Malatya'daki yerel basının yanı sıra, grubun davetlisi olarak il dışından da bir grup basın mensubunun katıldığı gözlendi. Soru-yanıt bölümünde ilk soruları il dışından gelen basın mensupları sorarken, sözalan yerel basından bazı isimler, eleştirel sorular yönelttiler. Bu soru yanıt faslında, grubun ortaklarından olduğu ifade edilen Adnan Başdemir ile bu basın mensupları arasında da karşılıklı diyalog yaşandı. Dışarıdan gelen basın mensuplarından bazıları ile yerel basın mensupları arasında da benzer diyaloglar oldu. Toplantıya katılan ve grup ortaklarından olduğu bildirilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk da, ortamı yumuşatmak için çaba gösterdi.

Grup sözcüsü Yurdakul, “Malatya halkına farklı vaatler ve belirsizlikler yüzünden özür borçlu musunuz?” şeklindeki soruya, “Hayır” dedi. Ancak daha sonra grup içinde olan Kavuklar Şirketi adına Mehmet Kavuk, “Özür dilenmesi gerekiyor”dedi.

GRUBUN YEMEĞİ VE TERKEDEN BAŞKAN..
Malatya Girişim Grubu, akşam da Altın Kayısı Oteli'nde bir yemek verdi. Yemeğe; AKP milletvekili Ali Osman Başkurt, CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Vali Osman Derya Kadıoğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, eski bakanlardan Metin Emiroğlu, Defterdar Fikret Ünal, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, ESOB Başkanı Şevket Keskin, AKP MKYK üyesi Öznur Çalık, ANAP İl Başkanı Soner Gökçe, Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, bazı kuruluşların temsilcileri ile diğer bazı bürokratlar ve işadamları katıldılar. Toplantıya, belediyeden bir meclis üyesi dışında katılım olmaması dikkat çekti.

Yemekten önce sinevizyon gösterisiyle proje tanıtıldı. Grup adına Osman Yurdakul konuştu. Daha sonra konuşan TSO Başkanı Fındıklı, girişimcileri desteklediklerine ilişkin sözler söyledi. Eski bakan Emiroğlu ve milletvekili Başkurt da destek konuşması yaptılar.

ESOB Başkanı Şevket Keskin ise, "Malatya'ya yatırım yapan herkesi sevgi ve saygıyla kucaklarız. Büyük Önder Atatürk'ün kurdurduğu, hemşehrimiz İnönü'nün de devam ettirdiği, her Malatyalı'nın gönlünde ve gözünde ayrı bir yeri olan Sümerbank Fabrikası'nın alanını neden tercih ediyorlar. Yıllardır atıl halde duran Vagon Onarım Fabrikası varken, neden burası? İstiyorsanız gelin size Vagon Onarım Fabrikası'nı, istediğiniz yerde yer verelim. Ama Atatürk'ün kurdurttuğu buradan vazgeçin. Vazgeçerseniz sizi davul-zurna ile sizi çağıran illere göndeririz. Malatya'nın kalbi burada atacak söyleminiz var. Ama inanınız ki, Malatya'nın kalbi burada sökülecek."dedi, teşekkür etti ve bu konuşmanın ardından salonu terketti.

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, "Malatya'ya bir çivi çakanın kulu kölesi olurum. Elbette yatırım için işadamlarımızı çağıracağız, onları ürkütmeyeceğiz. Ama bazı hassasiyetlerimiz var. Burayla ilgili, alanla ilgili. Sevgili işadamlarımız da bunu gözardı etmezler."diye konuştu.

ANAP İl Başkanı Gökçe de, eleştirilerde bulundu. Gökçe, "Malatya'ya yapılan hizmetlerin hiçbirine karşı değiliz. Bu fabrika alınırken, 5 bin kişi istihdam edilecek, fabrika olarak devam edilecek diye alındı. Burada yerel seçimlerde formlar dağıtıldı. Bizim itirazımız buna. Malatya Girişim Grubu, burayı hangi taahhütlerle aldıysa, o şekilde devam ettirmeliydi. Ancak 30 işadamının biraraya gelip Malatya'ya hizmet etme noktasındaki gayretlerini de takdirle karşılıyorum. Ben Sümer fabrikasının içindeki makinelerin bedeline satılmasına isyan ediyorum. Malatya'nın öz kaynağı yok olmuştur. Şunun altını özellikle çiziyorum. Ben bu grubu Malatya'ya yapacakları hizmet noktasında destekliyorum. Ancak bu yer alınırken, o şartlarla devam ettirmeleri gerekirdi ve burada girişim grubu bu yeri satın almıştır. Ancak mevcut AKP iktidarı, Malatya'ya yapılanları kendi yapıyormuş gibi kendine maletmekte, 5 bin tane form dağıtarak insanları aldatmıştır. Biz hastanenin de, otelin de en güzel yerde yapılmasının yanındayız, ama bu yere bu şartlarda yapılmamalıydı."dedi.

MHP'LİLERİN PROTESTOSU..
Bu arada, aralarında belediye meclis üyelerinin de bulunduğu MHP'li bir grup da, basın toplantısı ile yemek arasında, Altın Kayısı Oteli'nin önünde bir basın açıklaması yaparak, protestoda bulundular. MHP'li grubun otel içerisinde açıklama yapma isteğine polis engel olurken, kapı önünde yapılan açıklamayı Belediye Meclis üyesi Mehmet Torun okudu. Torun, "Bugün Üzüntülüyüz! Çünkü bugüne kadar Malatya’lıların faydalandığı, nefes aldığı zaman, zaman stres attığı Malatya’nın akciğeri konumunda olan Sümerbank arsasının mevcut güzelliği katledilerek tamamen ranta yönelik bir çalışma başlatılmıştır.

Bizler,MHP’li belediye Meclis Üyeleri olarak başta İmar konusu olmak üzere her türlü işlemler sırasında , engel olacağız, sonuna kadar bu yanlış uygulamaya tavır koyacağız.

Çocuklarımıza,gelecek nesillere parklarıyla gezi ve oyun alanlarıyla yeşil bir Malatya teslim etmek istiyoruz

Bu hareketimize Malatyalı hemşehrilerimizden , belediye başkanlığından , sivil toplum Örgütlerinden siyasi partilerden ve basın mensuplarından destek bekliyoruz.

Bu yanlış uygulamayı ve Malatya’yı beton yığını haline getirmek isteyenleri şiddetle kınıyoruz”dedi.

Torun'un açıklaması sırasında, gruptan "Malatyalıyı sevmiyorsanız, yeşili sevin" sloganı atıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız