SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tanıtımda Veda..

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) İl örgütünce 12 Haziran’da yapılacak genel seçimleri için partilerine başvuru yapan 22 aday adayı için yaptığı tanıtım toplantısına mazeret bildiren Yusuf Hatay Önen ile mazeret belirtmeyen Hüseyin Karakuş dışındaki 20 aday katıldı. Yeni dönem için İstanbul 3. bölgeden aday adayı olan Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, toplantıya katılarak Malatya’ya “resmen” veda etti.

Cumartesi günü yapılan eğilim yoklamasından sonra Pazar günüde Rohan Düğün salonunda aday adayları tanıtım toplantısı yapıldı. Tanıtım toplantısına İl başkanı Hüseyin Baştürk il yöneticileri, Merkez İlçe başkanı Muhteşem Kartal ve yöneticileri, İlçe ve belde belediye başkanları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, ilçe ve belde teşkilatları ile kadın ve gençlik kolları ile çok sayıda partili katıldı.

22 aday adayından 20’sinin katıldığı tanıtım toplantısı ilginç söylem ve gözlemlere sahne oldu. Aday adaylarından bazılarının Malatya’dan aday adayı olmayan milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’na teşekkür etmeleri partililer tarafından alkışlandı.

İl başkanı Hüseyin Baştürk’ün kısa bir açılış konuşmasından sonra CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da kısa bir konuşma yaptı ve aday adaylarına birer gül vererek başarılar dileyip salondan ayrıldı.

Tanıtım toplantısı yapılan konuşmalardan sonra sona erdi.

NOTLAR:

• Toplantı öncesi il örgütünce düzenlenen ve Adıyaman İl örgütünün de katıldığı partililere yönelik “İletişimin önemi” konulu eğitim seminerinin sona ermesinden sonra verilen arada partililer “Bizim parti şaşırmış herhalde. Eğilim yoklamasının tanıtımdan sonra yapılması gerekirdi. Eğilim yapıldıktan sonra tanıtımın ne anlamı var?” diyerek birbirlerine sorular yöneltiyorlardı.

• İl başkanı Hüseyin Baştürk’ten sonra kısa bir konuşma yaparak Malatyalılara teşekkür eden milletvekili Mevlüt Aslanoğlu salonun büyük çoğunluğundan uzun süreli alkış aldı.

• Partililerce yaptığı çalışmalarla bilinen isimlerin yanı sıra kısa zamanda popüler olan aday adaylarının en çok alkışı alması, Cumartesi günü yapılan eğilim yoklaması sonuçlarının bir göstergesi olarak yorumlandı.

• Aday adaylarından Dila Boztepe’nin “2 dönemdir vekillik görevini en iyi şekilde yerine getiren Aslanoğu’nun hakkını vermemek vefasızlık olur. Ona teşekkür ediyorum ve seçilirsem onun yolundan gideceğime söz veriyorum” , Hasan Hüseyin Gedik, “ Ön seçime inanan biriyim. Milletvekili olarak ataması yapılan Aslanoğlu’na en çok karşı çıkan biri oldum, bunu her ortamda dile getirdim ama görev süresince 24 saat çalışan ve bir çok hizmetler veren bu arkadaşımızın yaptıklarını inkar etmek vefasızlık olur” ve eski milletvekili Muharrem Kılıç’ın, “Aslanoğlu, hem Malatya hem ülke hem de partimiz için çok önemli çalışmalar yaptı” diyerek teşekkür etmeleri salondan büyük alkışlar aldı.

• Aday adaylarından bazıları, geçmişte parti içi görevlendirmelerin dahi seçimlerle yapıldığını belirterek “ CHP bir demokrasi okuludur. Bu okulun tekrar canlandırılması için çalışacaklarını “ dile getirmeleri partililer tarafından alkışlarla desteklendi.

• Aday adaylarından bazıları, “Konuşma zamanı değil, sokaklara, evlere çıkıp projelerimiz anlatma zamanı” diyerek bir an önce seçim çalışmalarına başlanması gerektiği yolunda yöneticilere mesaj gönderirken, bazı aday adayları da “ Peşinen yenilgiyi kabul etmeyip Genel başkanımız kadar bizler de çalışırsak iktidar hayal değil. Suç bize oy vermeyen vatandaşlarda değil, çalışmayan yöneticilerde” diyerek CHP yönetimine ince mesajlar vermeleri partililer tarafından alkışlarla desteklendi.

• Tanıtım toplantısın sonunda, bir araya gelen partililer, “Genel merkez tarafından açıklanacak olan kesin aday listesi CHP Malatya örgütünün geleceği için çok önemli. Çünkü görünen o ki, bir taraftan birikim ve hizmet yapan partiye yıllarca hizmet eden adaylar, çantacı adaylar ve çağın gerçekliği olan reklamlarla kısa sürede popüler olan aday adayları. Bakalım Genel merkez partimiz için çok önem taşıyan bu seçimlerde doğru seçimi yapabilecek mi?” değerlendirmesi yaptılar.

• Aslanoğlu'nun veda ettiği toplantı niteliğini de taşıyan tanıtım toplantısında, partinin Malatya listesindeki dengenin oluşabilmesi açısından İstanbul Üniversitesi eski rektörü ve Malatya Eğitim Vakfı başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak'ın aday yapılması konusu da bazı grupların gündemindeydi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız