SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tanrı Parçacığı Bulundu Gibi...

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:58:06
Tanrı Parçacığı Bulundu Gibi...
A- A+ PAYLAŞ

 

Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nda geçtiğimiz yaz keşfedilen temel parçacığın kalıntılarının inceleme sonuçlarını açıklayan CERN yetkilileri, uzun zamandır aranan Higgs Bozonu'nun bulunduğuna dair "güçlü işaretler" olduğunu bildirdi.

Avrupa Nükleer Araştırmalar Kurumu’ndan (CERN) yapılan açıklamada, 2012 yılında elde edilen verilerin incelenmesiyle geçtiğimiz yıl bulunanın “Tanrı Parçacığı” olarak bilinen şeyin bir versiyonu olduğu belirtildi.

Kurum adına açıklamayı yapan fizikçi Joe Incandela, “Higgs Bozonu’yla uğraştığımıza şüphe yok ancak ne tür bir Higgs Bozonu olduğunu anlamak için daha uzun bir yol gitmemiz gerekiyor” dedi.

Ancak Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nda üç yıldır devam eden deneylerden toplanan dev hacimdeki veriler üzerindeki incelemelerin bulguları hakkındaki açıklamada Higgs Bozonu'nun "kesinlikle" bulunduğu ifadesi yer almadı.

Uzun zamandır sadece teorik olarak varlığı kabul edilen bu atomaltı parçacık, maddenin neden kütlesi olduğunu açıklıyor. Higgs Bozonu bugüne kadar fiziğin kayıp köşe taşı olarak görülüyordu.

CERN geçtiğimiz yıl, Higgs Bozonu olabilecek bir atomaltı parçacık keşfedildiğini açıklamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız