SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tanrıverdi Bağışladı

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un içinde bulunduğu parasal sıkıntıların çözümüne yönelik olarak Kayyum Heyeti tarafından başlatılan ‘Kulüpten Alacaklarınızı Bağışlayın’ kampanyasına ilk destek kulüp eski başkanlarından Hikmet Tanrıverdi’den geldi. Tanrıverdi 2 trilyon 388 milyar lira olan alacağını bağışladığını açıkladı. Malatyaspor’un bazı eski yöneticileri de alacaklarını kulübe bağışladılar.

TANRIVERDİ’NİN BAĞIŞI..
Kulüp eski başkanlarından Hikmet Tanrıverdi, Malatya’ya gelerek Vali Halil İbrahim Daşöz ile Valilik makamında bir süre görüştü. Tanrıverdi, Valilik makamında kulüpten alacağını bağışladığını açıkladı.

Valilik makamındaki toplantıya Tanrıverdi’nin yanı sıra eski yöneticilerden Celal Birsen, Hasan Hüseyin Şener, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Metehan Berktaş, Kayyum Heyeti Başkanı Atilla Kantarcı ve Üyeler Mehmet Çolak ile Mustafa Bahadır Altaş ve kulüp eski yöneticilerinden bazıları katıldı.

Vali Daşöz toplantıdaki konuşmasında şunları ifade etti

“Malatyaspor’un içinde bulunduğu sıkıntılar uzun süreden beri tüm kamuoyunun bilgisinde. Bu sıkıntılar idari ve mali sıkıntılar olarak kendisini göstermiş durumda. Mahkeme tarafından idari sorun için Kayyum ataması yapıldı. Kayyum sınırlı bir görev kapsamında bulunurken maddi sorunlar yüzünden bazı futbolcular kenti terk etti. Şu anda da Futbol Federasyonu tarafından bazı alacaklar nedeniyle lisanslar askıya alınmış durumda. Böylece sıkıntılar en derine ulaşmış durumda.

Maddi sorunun çözümü için Valilik tarafından ve Kayyum heyetince kampanya başlatıldı. Bugün Malatyaspor için 2 önemli konu bulunuyor. Bunlardan birincisi borçlar, ikincisi sıcak para konusu.

Burada hepimize büyük görevler düşmektedir. Hepimiz birlikte bu sıkıntıyı açmaya çalışmalıyız. Bu sıkıntıdan kurtulmak için yaptığımız çağrıya cevap veriliyor olması bizleri bir ölçüde sevindirmektedir. Önce eski kulüp yöneticilerinden İlhan Kavuk alacağını bağışladığını belirtti. Biz eski başkanlara ve yöneticilere de çağrıda bulunmuştuk. Bunlardan ilk olarak eski başkanlardan Hikmet Tanrıverdi bu çağrımız üzerine Malatya’ya geldiler. Kendilerine teşekkür ederiz.”

“5 YILDA 7.1 TRİLYON YARDIM YAPMIŞIM..”
Eski başkan Hikmet Tanrıverdi de, şunları söyledi:

“Ben 5 yıl süresince Malatyaspor’da görev yaptım. Bu süre içerisinde görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım.Talihsizlikler sonucu elimizden geleni yapmamıza rağmen ligden düştük. Ama spor müsabakaları her türlü sonuçlar olabiliyor. Geçtiğimiz yıl talihsiz olaylarla Malatyaspor küme düştü. Ve ondan sonra da, daha önceki konuşmalarımda belirttiğim gibi bir süreç oldu ve bu süreçte biz yönetimi bıraktık. Ve bu dönemde bizim bir alacağımız kaldı. Geçtiğimiz dönemde yaşananlar ortada. Şu anda çok fazla bunlarla ilgili konuşacak çok fazla bir şey de yok. Ben zaten bu konularda çok ciddi şekilde şehre de biraz belki sitemim olacak. Tamamen her şey dedikodularla yürüyor, tamamen her şey böyle kişilerin arasında dalga dalga büyüyerek dedikodularla, olmadık şeylerle gidiyor. Bunlar da maalesef artık bizim gibi insanları da artık rahatsız ediyor. 5 yıllık süreç içerisinde ben burada başkanlık yaptım. Ben burada başkanlık yapmakla suç mu işledim? Ben buraya kongrede ayrıldığım gün 7 trilyon 168 milyar 642 milyon lira alacağım vardı. O gün 3 trilyon 400 milyar lirayı silmişim. Ben bu parayı gidip ihalede kazanmadım, baba parasıyla elimde tutmadım. Ben tek tek fermuar satarak bu paraları kazandım. Ve buraya da Malatya’ya hizmet etmek için geldim. O kongreden sonra benim 3 trilyon 768 milyar lira alacağım kaldı. Bugün 2 trilyon 388 milyar lira olarak görülen alacağım, o zamanki kur hesabıyla 3.5 trilyon lira dolayındadır.

Geçtiğimiz yıl yine Malatyaspor’un sıkıntılı durumundan dolayı federasyondan almam gereken parayı almadım. Bir ufak sürtüşme olmuştu geçmiş yönetimle (Haşim Karadağ yönetimi) o arada bir 65 milyar para aldım. Bu sene de yine bir sürtüşme dönemi nedeniyle 200 milyar lira daha tahsil etmiş oldum. 265 milyar lira kulübü bıraktığımdan beri tahsil etmiş olduğum para var. Ama kulübü bıraktıktan sonra 750 milyar lira cebimden ödediğim paralar var. Bunları daha önce de ben isimleriyle söylemiştim. Ki bugün ne Malatya belediyesinden daha zenginim. Benden çok daha zengin hemşehrilerimiz de var.

Ayrıca beraber görev yaptığımız Celal Birsen arkadaşımız 100 milyarı bağışladı. Fahrettin Kayhan bey de, ‘başkan sen ne diyorsan öyle olsun’ dedi 75 milyar alacağını bağışladı. Bugün Metehan beyle (Berktaş) birlikte tanıdığımız daha önceden nazımın geçeceği arkadaşlar vardı listede. Onlarla da konuştum. Bir tanesi Haluk Canatar menajer. Malatyaspor’dan bir şey talep etmeyeceğini söyledi. Selami Özdemir’le de konuştuk. Alacağı vardı, neticede hak etmiş, kazandığı paraydı. Alması gerekirdi, almadı, o da sildi. Futbolcularla ilgili görüşülmesi gereken birkaç kişi var. Onlarla da inşallah İstanbul’da Metehan beyle birlikte peşini bırakmayıp takip edeceğiz. Bir an önce Malatyaspor’un en azından geçmişle ilgili, insanların önünde bahane kalacak bir şekilde, işte şu kadar borç var. Biz para verirsek, borçlara gidecek, onun için gelmiyoruz bahanesi olmayacak.

Bugün Malatyaspor’un geldiği durum yüz karası bir şey. Malatyaspor’un belki de tarihinde ilk kez sahaya çıkamama durumuna gelinmiş durumda. Herkes buradan ders çıkarmalıdır. Keşke Valimiz kadar diğer insanlarımızda bu konuya duyarlı olsalar. İnsanların önüne açmak için bunu yapıyorum. Herkes elinden geleni yapmalı. Herkes elini vicdanına koysun. İnşallah Malatyaspor istenilen yere gelecektir. Şu anda geceyi yaşıyoruz. Malatyaspor gündüze çıkacaktır. Burada sıcak paraya ihtiyaç var. Bende bağışlamış olduğum alacağımın dışında Valiliğimizin başlattığı yardım kampanyasına 10 Milyar lira ile katılıyorum.“ dedi.

Toplantıda bulunan eski Başkan Vekillerinden Celal Birsen de, "100 milyar alacağımı siliyorum. 10 milyar da bağışta bulunuyorum. Bizim bu başlangıcımızı ümit ediyorum ki diğer tüm kurum ve kuruluşlar öncelikli olarak gerekli desteği göstereceklerine inanıyorum. Artık şu saatten sonra Malatyaspor kulübüne mevcut kurum ve kuruluşlar dilediği her türlü bağışı yapabilirler.”diye konuştu.

KANTARCI’NIN TEŞEKKÜRÜ..
Kayyum Heyeti Başkanı Atilla Kantarcı ise şunları söyledi:

“Yapılan bu jest son derece önemlidir. Biz bir taraftan kulübün borcunun azaltılması için çalışırken bir taraftan da sıcak para bulunması için başlattığımız kampanyaya olumlu sinyaller alıyoruz.Burada eski başkanımıza teşekkür ediyoruz. Malatya’nın üzerine adeta ölü toprağı serpilmiş durumda. Kayyum Heyeti olarak çaresiz kaldık. Yarın lisans için 540 Milyar gerekli.”

Daha sonra tekrar sözalan Vali Halil İbrahim Daşöz ise “Hikmet başkanımızın ve diğer eski yöneticilerimizin alacaklarından vazgeçtiklerini açıklamaları bizleri son derece duygulandırmıştır. Bu jestlerinden dolayı teşekkür ederim. Tanrıverdi büyüklüğünü gösterdi. Celal Birsen ve Fahrettin Kayahan’a da teşekkür ederim,. Şu ana kadar başlattığımız yardım kampanyasına 10 Milyar üzerinde bağışta bulunan olmamıştı. Kendilerine ayrıca 10’ar milyar bağışta bulundukları içinde teşekkür ederim. Bu da birçok kesim için önemli bir mesaj. Şu anda birlik ve beraberlik zamanı. Diğer alacaklılardan da aynı jesti istiyoruz İnşallah yarın insanlarımıza iki bayram birden yaşatırız” dedi.

ALACAK BAĞIŞLARI..
Malatyaspor’un alacaklılarından eski Başkan Hikmet Tanrıverdi’nin 2 trilyon 388 milyan lira, eski başkan vekillerinden İlhan Kavuk’un 130 milyar lira, eski başkan vekillerinden Celal Birsen’in 100 milyar lira, eski başkan yardımcılarından Fahrettin Kayhan’ın 75 milyar lira, Rizespor Kulübü’nün faiziyle beraber 89 milyar lira, eski yöneticilerden Mehmet Ali Cici’nin 28 milyar lira, eski yöneticilerden Ayhan Akman’ın 14 milyar 650 milyon lira, eski menajer Selami Özdemir’in 13 milyar liralık alacaklarından vazgeçtikleri ve bu durumu Malatyaspor Kayyum Heyeti’ne bildirdikleri kaydedildi.

Bu arada, Kayyum Heyeti Başkanı Kantarcı’nın, kulüpten 3 trilyonun üzerinde alacağı bulunduğu ifade edilen ve Tanrıverdi’nin alacağını bağışlaması halinde kendi alacağını bağışlayacağını açıklayan eski başkanlardan Haşim Karadağ’la da bir telefon görüşmesi yaptığı, Karadağ’ın bu konuyu görüşmek üzere Cuma günü Malatya’ya geleceğini bildirdiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız