SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tanrıverdi Futbola Dönüyor Ama

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:51:35
Tanrıverdi Futbola Dönüyor Ama
A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor eski başkanlarından olan ve halen İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanlığı görevini sürdüren işadamı Hikmet Tanrıverdi'nin, bir süre önce kongresini yapan Yeni Malatyaspor Kulübü başkanlığı isteğine Malatya Büyükşehir Belediyesi yönetiminin olumlu bakmamasının ardından, bu sezon 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Fatih Karagümrükspor A.Ş.'ye başkan olacağı bildirildi. Şirket statüsünde olan Fatih Karagümrük A.Ş.'de şirket yönetim kurulu başkanlığını yine Malatyalı olan işadamı Cengiz Günaydın yapıyor. Bu kulübün şirket statüsü gereği, futbol için dışarıdan yönetim kurulu oluşturulabildiği, bu yönetimin de Hikmet Tanrıverdi başkanlığında oluşturulacağı haber alındı.

BELEDİYE YÖNETİMİ SICAK BAKMAMIŞ..

Malatyaspor'un amatör lige kadar düşmesinin ardında, Malatya Belediyespor'un adı Yeni Malatyaspor olarak değiştirilmiş, yönetimi Malatya Belediyesi yönetiminin iradesi ve tercihleriyle oluşturulan ve son 3 yıldır çok önemli miktarda harcamalar yapan Yeni Malatyaspor, 2. Ligden 1. Lige çıkma hedefine bir türlü ulaşamamıştı.

Geçtiğimiz günlerde genel kurulunu yapan Yeni Malatyaspor'da, halen Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini de sürdüren Ertan Mumcu, kulüp başkanlığı görevini bırakmış, Ahmet Çakır başkanlığındaki Malatya Büyükşehir Belediyesi yönetiminin yine irade ve tercihini ortaya koymasıyla, yeni yönetim İstanbul'da faaliyeti bulunan işadamı Adil Gevrek başkanlığında oluşturulmuştu.

Yeni Malatyaspor'un bu genel kurulu öncesinde, merhum milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun mevlidi için Malatya'ya gelen, Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin, Malatyaspor Süper Lig'den düştüğünde "Yiğidi düştüğü yerden kaldırmak borcumuz" sözü doğrultusunda, çeşitli nedenlerle bugün amatör lige düşmüş olar Malatyaspor'un dışında, bu sözünü Yeni Malatyaspor'da gerçekleştirmek için, yönetime talip olduğuna ilişkin görüşlerini belediye ilgililerine duyurduğu kulislerde konuşuluyordu. Ancak, Yeni Malatyaspor'un yönetiminde yer alan ve belediye başkanı Ahmet Çakır'a çok yakın olan, Çakır'ın da hakkındaki tüm eleştirilere rağmen kulüpteki görevlerinde tutmaktan vazgeçmediği bir isim başta olmak üzere, bazı isimlerin Tanrıverdi'ye karşı çıktıkları, bu nedenle Tanrıverdi'nin, Yeni Malatyaspor'un yönetimini alma düşüncesinden vazgeçtiği yine kulislerde ifade ediliyordu.

FATİH KARAGÜMRÜK'E BAŞKAN OLUYOR..

Tanrıverdi'nin, Yeni Malatyaspor'la ilgili düşüncelerinin gerçekleşmemesinin ardından, yönetim kurulu başkanı Malatyalı olan, bu sezon 2. Ligde mücadele verecek Fatih Karagümrükspor A.Ş. takımının şirket yönetiminden gelen ısrarlı talepler üzerine, bu kulübün başkanlığını kabul ettiği bildirildi.

Yeni Malatyaspor'un yönetimini alma ve "Süper Lige çıkardıktan sonra,yönetimi devretme" girişimi engellerle karşılaşan Tanrıverdi, Fatih Karagümrük'te başkanı olacağına ilişkin haberleri doğruladı.

Yeni Malatyaspor'la aynı grupta mücadele edecek olan Fatih Karagümrük'ün Malatya'nın rakibi değil, ikinci takımı olacağını belirten Tanrıverdi, 4 yıllık bir periyot içerisinde Fatih Karagümrük takımını süper lige yükseltmek için plan yaptıklarını, ilk yıl sponsorla maddi destek sağlayacakları Fatih Karagümrükspor'un, Süper Lige çıktığı takdirde adını "Malatya Karagümrükspor" olarak değiştireceklerini bildirdi.

Tanrıverdi, Yeni Malatyaspor'da görev almayı düşünürken, belediye yönetiminden "yeşil ışık" alamadıklarına ilişkin iddialarla ilgili ayrıntılara da girmeyerek, "Göreve çağrılsaydık gelmeyi düşünürdük ve gelebilirdik. Ancak çağrılmadık" demekle yetindi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız