SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tanrıverdi'den Federasyona Şike Başvurusu

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi, Malatyaspor'un mağdur edildiği şike iddialarıyla ilgili olarak, 24 Temmuz Pazartesi günü Futbol Federasyonu'na "resmen" başvurarak, Şike Araştırma Kurulu kurulmasını istedi.

TANRIVERDİ'NİN AÇIKLAMASI..
Malatyaspor eski başkanı, şike iddialarıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Türk Spor Basının ortaya çıkardığı şike skandalı ve Denizlispor’un karıştığı olaylar ile ilgili Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan inceleme 5149 sayılı spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun kapsamında yapılacağı bilinmektedir.

Fakat gerek bu kanunda gerekse ceza kanunumuzda Şike bir suç olarak tanımlanmamıştır. Sadece Futbol Federasyonunun 3813 sayılı kuruluş ve görevleri hakkındaki kanun ile şike tanımı yapılmış ve şike iddialarının değerlendirilmesinin Futbol Müsabaka Talimatının 13.maddesi gereğince Futbol Federasyonunca oluşturulacak Şike Araştırma Kurulu tarafından inceleneceği ve bu kurulun verdiği rapor dikkate alınarak Federasyon Yönetim Kurulunca vicdani kanaate göre karar verileceği hüküm altına alınmıştır.

Bu sebeple kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu iddialar ve olaylar hakkında Sayın Futbol Federasyonunun öncelikle şike araştırma kurulu oluşturması gerekmektedir. Bu kurulun da tüm bilgi, belge, tanık ve diğer delilleri hassasiyetle inceleyerek vereceği rapor doğrultusunda Federasyon Yönetim Kurulunun bir an önce karar vermesi gerekmektedir.

Şike konusunda İtalyan kurumları tarafından verilen ve şikeye taviz vermeyen ağır yaptırımların Türk Futbol Tarihi için önemli bir mihenk taşı olması dileğiyle tüm kamuoyuna duyurulur."

VE FEDERASYONA RESMİ BAŞVURU..
Eski başkan Tanrıverdi, şike iddialarının araştırılması ile ilgili talebini içeren bir dilekçeyi de, bugün Futbol Federasyonu'na iletti.

Dilekçe şöyle:

"TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA,

Başvuruda Bulunan: Hikmet TANRIVERDİ

Konu: 2005-2006 futbol sezonu ile ilgili Denizlispor Başkanı Ali İPEK tarafından yapıldığı iddia edilen şike hakkında gerekli araştırmanın yapılması için Şike Araştırma Kurulunun kurulmasına şike halinin varlığının tespiti halinde Denizlispor kulubünün bir alt lige indirilmesine yöneticileri hakkında disiplin cezalarının uygulanması talebidir.

Açıklamalar:

1- Hürriyet Gazetesinin ortaya çıkardığı ve tüm kamuoyunda infial yaratan şike iddiaları gündeme gelmiştir. Bu iddialar neticesinde Denizlispor başkanı Ali İpek’in önceki sezon Malatyaspor Kulubündeki Çek futbolcuların tercümanlığını yapan Gökmen Kore’nin ağabeyi Özcan Kore ile Denizli’de görüştüğü ortaya çıkmış ve bu husus her iki tarafça da kabul edilmiştir.

2- Özcan Kore’nin basında yer alan ve Denizlispor Yönetim Kurulu’na hitaben yazdığı dilekçe ile belirtilen iddialar sonrasında Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek , Özcan Kore ile Denizli’de görüştüğünü ikrar etmiştir. Bu nokta da dahi Malatyaspor Kulübünde tercümanlık yapan bir kişinin ağabeyi olan ve Çek Cumhuriyetinde yaşayan Özcan Kore’nin Denizlispor başkanı ile beraber yemek yemesi şikenin varlığına dair önemli bir kanıttır.

3- Tüm bu iddilar günlerdir spor basınını meşgul etmektedir. Türk kamuoyu bu hususta kapsamlı ve ayrıntılı bir inceleme ve akabinde şike yaptığı kanıtlanan kişi ve kurumların ağır yaptırımlar uygulanmasını beklemektedir.

4- Dönemin Kulüp başkanı olmam sebebiyle yapılacak inceleme neticesinde öncelikle şike araştırma kurulunun kurulmasına ve bu kurulun vereceği rapor ve vicdani kanaat sonucunda federasyon yönetim kurulunca ilgililer hakkında futbol müsabaka talimatının 28 G maddesinin uygulanmasını talep etmekteyim.

Sonuç

a) Şike araştırma kurulunun kurulmasına,

b) Özcan Kore, Ali İpek ve diğer Denizlispor yöneticilerinin ve ilgili tüm kişilerin ifadesinin alınmasını, resen tespit edilecek delillerin incelenmesini, şike yapıldığının tespiti halinde talimatın 28 -g maddesinin uygulanarak Denizlispor kulübünün bir alt lige düşürülmesine, olaya karışan kişilerin disiplin cezasına çarptırılmasını,

c) Malatyaspor kulübünün bir üst lige çıkartılmasını,

d) Bu konuda Futbol Federasyonunca karar verilene kadar liglerin ertelenmesini,
tüm hakların saklı kalmak kaydıyla talep ederim. 24.07.2006
Saygılarımla,
HİKMET TANRIVERDİ"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız