SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tanrıverdi'den, Karadağ'a: ''Önce Adam Gibi Adam Olmayı Öğrenin''...!

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor başkanı Haşim Karadağ'ın bir dizi suçlama yönelttiği eski başkan Hikmet Tanrıverdi'den önemli açıklamalar geldi...

İşte o açıklama;

"Sevgili Malatya Kamuoyuna...

Büyük bir  şerefle beş yıldır yürütmekte olduğum Malatyaspor başkanlığını, sizlerinde  bildiği bazı sebeplerden dolayı geçtiğimiz yıl bırakmak zorunda kaldım. Genel kurul öncesi iki arkadaşımızın (nasıl aday oldukları da ortadır), aday olmaları ile  birlik ve beraberliğin olmadığı hiç bir ortamın başarılı olamayacağını söyleyerek kulüp başkanlığına aday olmadım.

Bu beş yıl içerisinde de hiç bir zaman ben bu işe devam edeceğim demedim, talip olan varsa gelsin devretmeye hazırım dedim. 2-3 kere kulüp başkanlığını bırakmama rağmen o dönemin belediye başkanı ve valimizin ısrarları üzerine devam ettim. Geçen yıl Haziran ayındaki genel kurulda da Haşim bey ve yönetim kurulu göreve geldiler.

Onlar göreve geldikleri günden itibaren Malatyaspor’la ilgili hiç bir şeye karışmamaya çalıştım. Bir yıllık süreç içerisinde hakkımda söylenen yayılmaya çalışılan bir çok şeyi içime attım. Çünkü biliyordum ki, ben herhangi bir şey söylesem olacak her türlü başarısızlık benim üstüme kalacaktı.

Bu süreç içersinde ne Malatya’ya geldim ne de Malatyalıların kalabalık olduğu ortamlara girdim. Söyleyeceğim her kelimenin farklı yansıtılacağını bildiğim için sessiz kalmayı tercih ettim. Çünkü benim için Malatyaspor’un başarısı her şeyden önemliydi.

Sezon bittikten sonra ortaya çıkan başarısızlığın unutulmasını sağlamak için aleyhimde yapılan açıklama ve dedikodular üzerine gelip basın toplantısı yaptım. O gün bile seviyemi düşürmeden kavga etmeden (bazılarının özellikle kavga etmemizi istediklerini bilerek) basın toplantısında bazı konuşulanlara cevap verdim. Orda söylediğim gibi bundan sonra benim için Malatyaspor defteri kapanmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda Cengiz Günaydın yanıma gelerek KC Gurubun benimle görüşmek istediğini söyledi. Benden Malatya da yapacakları proje ile ilgili görüşmek istediklerini benim daha önce hazırlatmış olduğum stad projesini duyduklarını, benimle bilgi alışverişinde bulunmak istediklerini, yoksa sadece bu yönetime kalırsa böyle bir projeye girmeyeceklerini söylemişler.

Cengiz bey’in de ısrarları ile aynen arkadaşımızın basın toplantısında söylediği gibi gelişen bir görüşme oldu. Ben bu görüşmede de söylediğim gibi Malatyasporla ilgili hiç bir şeyin başında olmayacağımı tekrar KC grubunun başkanı Tahir beye anlattım, ancak ben memleketini seven bir Malatyalı olarak faydası olacak  her türlü proje de dışarıdan olmak kaydıyla elimden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumu söyledim. Ondan sonra da çıktığımızda bir Malatyalı büyüğümüzü arayarak bu durumu anlattım ve kendisinin bu projenin liderliğini yapabileceğini, herkesi bir araya getirip ortak akıl yaratabileceğimizi isterlerse de benim de bu grubun içersinde düz bir nefer gibi çalışacağımı,çünkü  benim için önemli olan şehrime bir şey yapılması olduğunu söyledim.

Daha sonra da Cengiz’le ayrılırken Haşim beyin yanına gittiğinde de, bizim gelip proje konusunda görüşmelerimizi kendisine aktarmasını rica ettim. Ben etik olmayan bir şey yaptığıma inansaydım Haşim beye gittiğimizi söyletmezdim. O da hiçbir şekilde bunu öğrenemezdi. Ben her zaman her yerde söylediğim gibi bir hemşehrime bile faydası dokunacak bir iş olursa onun için kalkar gider uğraşırım. Benim gördüğüm terbiyem ve memleket sevgim bunu gerektiriyor. Bunun da birçok örneği mevcuttur.

Daha sonra Malatya’da yapılan açıklamalar ve dedikodular Cengiz Günaydın kardeşimizi rahatsız etmiş . O da gelip Malatya da açıklama yapma gereğini duymuş. Yaptığı bu açıklama ile ilgili kendisi ile ne görüşmüşlüğüm oldu ne de tavsiyem oldu. Böyle bir şeyi bende söyletmek isteseydim de bu arkadaşımız benim yerime gelip konuşmazdı.

Bugüne kadar her türlü olumsuz söylemleri sakin karşılamaya çalışarak bekledim ama gördüm ki ağırbaşlılık, sakinlik, iyi niyet, şayet karşında insan varsa geçerli. Bu geldiğimiz noktada hiç bir şekilde haketmediğim mahalle dedikodusu şeklinde yazılmış bir yazı bana artık susmamam gerektiğini hatırlattı.

Yine de seviyesizce yazılan yazıya aynı kategoriye girmeden cevap vereceğim. Ama kimse merak etmesin gerektiği zaman sokak ağzıyla da cevap vermesini bilirim. Bu konuda konuşanları ve konuşacakları  da haddini bilmeye çağırıyorum.
 
Cengiz Günaydın, benim aday olmadığım kongre de Haşim bey’in karşısında yönetim kuruluna adayı olmuştur, benim karşımda değil.

Ben KC grup ile görüşmeye 5 yıl Malatyaspor’da başkanlık yapmış ve bu dönem içersinde stad projesi hazırlamış, çıkabilecek sorunları ve hukuki durumu bilen biri olarak gittim. Davet edildiğim yer için kimseden izin almam da gerekmez. 

Bu arkadaşlarımız hala paradan daha değerli olan şeyler olduğunu bilmiyorlar veya öğrenmemişler (memleket sevgisi gibi). Para için kimsenin ayağına da gitmeyeceğimi en iyi bilenlerden biri de Haşim Karadağ’dır.

Biz göreve geldiğimizde Malatyaspor’un elinde hiç bir imkan yoktu. Şahsi gayret, tecrübemiz ile üniversite de zarar eden işletmeyi, belediyeden katlı otoparkı (ki bu işletmeye ödediğimiz kira o dönemdeki kazanç kadardı) Bilboardlarda da  ihaleye girip engellemelere karşı en yüksek fiyatı vererek kiraladık. Bu üç işletme de bizim dönemimiz de kara geçti. 2 yıllık süreç içerisinde kara geçen bu işletme elimizden alındı. Üniversite bizim sayemizde 2,5 trilyon gelir elde etti. Katlı otopark da aynı şekilde geliri yükseldiği için elimizden alındı. Ortada rant oldugunu görenler üstümüze üşüştü.Bilboardları da karlı bir işletme olarak elimizde tutuyorduk. Bu sene beceremediğiniz  için seçim yılı olmasına rağmen daha çok para kazanma imkanı olmasına rağmen bir firmaya devrettiniz. Olmayan imkanları yeni projelerle yaratarak gelir sağlayan yönetim, şimdi tam bir cahillik örneği ile imkanlar elinden alındı diye suçlanıyor. Peki siz geldiniz de hangi imkanları kullandınız, hangi projeyi hayata geçirdiniz, tehditle para almaktan başka?

Geçtiğimiz yıl Lig A’nın en büyük bütçesi ile 15 trilyon lira harcama ile her türlü imkanın müsait olduğu bir ortamda açık ara şampiyon olması gereken bir takımı hem de bu bizim namus meselemiz demenize rağmen bu hedefe ulaştıramadınız. Şimdi de bu becereksizliğinizi başkalarını karalayarak kapatmaya çalışıyorsunuz.

Bıraktığımızda saygın bir yeri olan Malatyaspor’u sahadan adam döverek, her gittiğiniz şehirde kavga ederek bütün takımların 'düşmanı' haline getirdiniz.

Kulüpler Birliği'nin adını ne hakla kullaniyorsunuz, hangi kulüp başkanı sizi karşısına  muhatap alıp konuşmuş, siz ilk önce sizin için söylenenleri öğrenin?!

Kurduğumuz kurumsal imajı bir sezon içerisinde yerle bir ettiniz. Bunların sorgulamasını yapıp kendinizi düzelteceğinize hala kalkıp altında kaldığınız eski yönetimi suçlayarak 'başarısızlığınızı' kapatmaya çalışıyorsunuz..

Herşeyden once şunu bilmelisiniz ki, ben adam gibi geldim. 5 yıl hizmet ettim, adam gibi de gittim. Bugün bile spor camiasındaki yerimi sizin haricinizdeki herkes gayet iyi biliyor. Size de tavsiyem; başkan olabilirsiniz, yönetici olabilirsiniz ama ilk önce adam gibi adam olmayı öğrenin. Bu işler kapı arkalarında dedikodu yapılarak, futbolculara yalan söyleyerek yapılmaz.

İki hafta once ‘her söylediğinin altına imza atarım’ dedigin kişiyi şimdi akli dengesi yerinde olmayan ‘Mercedes Kadir’den daha 'kalitesiz' diyerek mi duruş gösteriyorsunuz? Benim kalitemi ancak kaliteli olanlar anlar. Kalitemi ve kişiliğimi değerlendirmek sizin gibi insanlara hiç düşmez. Siz de ancak Mercedes Kadir’le dertleşirsiniz.

Suçu olmadığı halde hırsız dediğiniz adamlardan birini kulübün başına getirerek, diğerinin de sezon boyunca dibinden ayrılmayarak çok iyi bir duruş sergilediniz! Federasyonun olmadığı  her ortamda Federasyona küfredip, yanlarına gidince yalakalık yaptınız. Bunlar mı duruş sizce?

Malatyaspor’a karşı geçtiğimiz yıl her türlü pisliği yapanlarla, düşürenlerle kanka oldunuz. Bu mu duruş ?

Belediyenin ve valiliğin, iş adamlarının imkanlarını kullandınız. Sonra hepsini suçladınız. Bu mu duruş ?

Malatyaspor yönetiminin etkin olduğu bir seçim sürecinde, liderlik yaptığı bir seçim sürecinde bizim dışımızda gelişen bazı olaylardan dolayı seçimi kaybetmemiz, federasyondan dışlandığımızı mı gösteriyor? Her seçim kazanan ve de seçim kaybeden taraf, sivil toplum örgütlerinden dışlanıyor mu ?  Siz dışlanmadınız da ne oldu ?

Her türlü olanak elinizdeyken, her türlü destek varken, federasyon  bana karşı olduğu için size yardımcı olduğu halde niye şampiyon olamadınız ?

Malatyaspor, yönetimindeyken hiç bir basın kuruluşuna para ayırmadık, hiç basın danışmanımız olmadı. Ne ulusal basında, ne de yerel basında. Yerel basın ile ilgili daha öncede attığınız iftiraları hala ortaya koyamadınız. Parayla satın alınacak bir basın mensubu ben daha görmedim veya varsa böyleleri bizimle muhatap bile olamadı. Siz gördüyseniz biliyorsanız açıklayın. Açıklayamıyorsanız da değerli basın mensuplarının şerefi ile oynuyorsunuz. En büyük erdem eleştirileri sabırla karşılamaktır. Siz bu eleştirileri yapanları kendinize düşman görerek, hem bu insanların onuru ile oynuyorsunuz, hem kendi kalitenizi ortaya koyuyorsunuz. Bildiğiniz bir şey varsa da bu konuda açıklamayan şerefsizdir. Bizim sempatimiz hiç bir zaman para ile olmadı. Herkese insanca dostça yaklaştığımız için oldu. Bu kavramlar size uzak olduğu için, bunu zaten anlayamazsınız. Anlamanızı da kimse beklemiyor artık.

Ben daha once de söylediğim gibi, Malatyaspor ile ilgili olan defterimi kapattım. Benim ağzımdan da bugüne kadar kimse talip olacağım noktasında bir şey duymamıştır. Böyle bir niyetimin bundan sonra olmayacağını herkes gayet net bir şekilde biliyor. Siz kaçmak için bahaneler yaratarak kaçış planları yapıyorsunuz. Lütfen kirli ellerinizi üstümden çekin. Kaçacaksanız da onurunuzla  kaçın!

Benimle çatışıp bahane yaratarak değil, zaman kazanarak eldeki futbolcuları satıp kaçmayı planlıyorsunuz. Kaçacaksanız da hiç olmazsa daha fazla zarar vermeden 'kaçın'... Başkasını suçlayarak değil.

3. kongre de yönetime talip olanlar varken niye bırakmadınız, bıraksaydınız hiç olmazsa takım şu anda birinci ligde olurdu?

Etrafınıza aldığınız düzgün insanları da birer birer kaçırdınız. Kalan akıl hocalarınız da sizi çatışmaya itip aradan kendilerine paye çıkarmaya çalışıyor.

Hiç merak etmeyin, ben ne kadar sizinle uğraşmasam da etrafınızdakiler sizi göndermek için her türlü faaliyeti yapıyorlar. Hiç olmazsa giderken Malatyaspor’a zarar vermeyin.

Bu işlerin o kadar kolay olmadığını anlamışsınızdır umarım. Öyle Malatyaspor adını satarak başına sonuna parayla isim koyarak sponsorluk olmayacağını umarım anlamışsınızdır.

Bu güne kadar iyi niyetim çerçevesinde sustum ama bundan sonra her platformda konuşurum.

Ayağınızı denk alın, kimseye iftira atmayın. Benim Malatyaspor sevgimi nefrete çevirmeyin.

Hikmet TANRIVERDİ"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız