SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tanrıverdi'den Karadağ'lı Toplantı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ'ın, çeşitli dönemlerde eski yönetimi suçlayan açıklamalarına daha önce yanıt vermeyen eski başkan Hikmet Tanrıverdi, Karadağ'ın son olarak geçtiğimiz hafta sonunda eski yönetime ilişkin kendisine yanlış hesap verildiği, kulübün borçlarının daha fazla olduğu yolundaki iddiaları üzerine, Malatya'ya gelerek yanıt vermeyi kararlaştırırken, kulüpte yapılan görüşmelerin ardından düzenlediği basın toplantısına Karadağ da katıldı.

Kulüp hesaplarıyla ilgili olarak "dedikodu" düzeyinde zaman zaman ortaya atılan, bunların bir bölümünü de çeşitli vesilelerle başkan Karadağ'ın seslendirdiği iddiaların bir bölümünü Karadağ son olarak geçtiğimiz Cumartesi günü bir kez daha ortaya atarken, bunların doğru olmadığını ifade eden Tanrıverdi'nin Malatya'ya gelerek basın toplantısı yapacağı duyuruldu. Bazı eski yöneticilerle birlikte Malatya'ya gelen Tanrıverdi'nin, kulüp binasında Karadağ'la bir görüşme yaptığı, iddialarını görüştüğü bildirildi.

Tanrıverdi'nin, daha sonra Gazeteciler Cemiyeti'nde yapacağı duyurulan basın toplantısına Haşim Karadağ da katıldı. Tanrıverdi, Haşim Karadağ'ın "Kulübün borcu söylenen borçtan fazla" şeklindeki açıklamalarının sinirlilik anında ve yanlış anlaşılmadan kaynaklanan iddialar olduğunu söylerken, bu sezon 2 milyon dolarlık alacağına karşılık kulüpten aldığı paranın 65 milyar lira olduğunu belirtti.

"Benim için Malatyaspor defteri kapanmıştır" diyen Tanrıverdi, kendisinin "iyi bir Malatyalı olduğunu" Malatyaspor için elinden gelen her türlü desteği vereceğini ifade ederken, sorulan bazı sorular üzerine, geçtiğimiz sezon sonunda Ankara'da Belediye Başkanı Cemal Akın'la yaptığı görüşmede, göreve devam için destek talebinde bulunduklarında, Akın'ın yeni sezon için 500 milyar lira verebileceklerini, bunu Malatya'da meclis üyeleriyle görüşerek en fazla 750 milyara çıkarabileceklerini söylediğini de kaydetti. (Bilindiği gibi Belediye, Karadağ yönetimine geçtiğimiz sezon için 3 trilyona yakın parasal destek sağladı)

O dönem kendisinin göreve devamı için herhangi bir talep gelmediğini, Haşim Karadağ'ın bazı işadamları ve milletvekilleriyle (bunların Münir Erkal ve Ali Osman Başkurt olduğu biliniyor) görüşüp aday olduğunu kaydeden Tanrıverdi, Malatyaspor'un başarılı olmasını arzuladığını, kendi alacağına yönelik temliğin de Malatyaspor'un süper lige çıkması halinde alabileceği yayın gelirleri üzerinde olduğunu da hatırlattı.

Bir gazetecinin, eski ve yeni başkanların alacaklarını silmeleri, temliği kaldırmaları yolundaki soru-önerisi üzerine de, Tanrıverdi gerçekte olan alacağının yarısından fazlasını kulübe bağışladığını, alacağı görünen 2 milyon dolar paranın da ne zaman ödeneceğinin belli olmadığını söyledi.

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ da, kendi alacağına yönelik olarak koydurduğu temliği yarından itibaren kaldıracağını ve bunu kulübün resmi sitesinde ilan edeceğini belirttikten sonra "Birileri beni bir türlü içine sindiremedi. Geçen sezon başarısız değil, şanssızdık. Hatalarımız elbette oldu. Hatasız kul olmaz" diye konuştu. Karadağ, eski yöneticilerle toplantının geç yapıldığını, bunun zararını gördüklerini öne sürerken, sorunları çözdüklerini, kendisine eski yönetimle ilgili bir daha soru sorulmamasını istediğini ifade etti.

Bu arada, Tanrıverdi'nin "sert geçmesi" beklenen basın toplantısının, daha önce kulüple yapılan görüşme ve "yanlış anlaşıldığı" öne sürülen bazı konuların ortaya çıktığının ifade edilmesi üzerine "beklenenden çok daha yumuşak" bir ortamda geçtiği değerlendirmeleri yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız