SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tanrıverdi'den Rektöre Yanıt

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Kulübü eski başkanı Hikmet Tanrıverdi'den, önceki gün Malatyaspor'un Haşim Karadağ başkanlığındaki yeni yöneticilerini kabulu sırasında kendisiyle ilgili ağır suçlamalarda bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'na yanıt geldi.

Tanrıverdi, "Üniversitenin başındaki şahıs" diye nitelendirdiği rektörün hakkındaki iddialarını "iftira" diye nitelendirdi ve rektörün kendisiyle ilgili sözleri karşısında "sessiz" kalan Malatyaspor Başkanı Karadağ'a da sitem etti.

Tanrıverdi'nin, konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Sevgili Malatya Kamuoyu,

Şerefle taşıdığım Malatyaspor başkanlığını geçtiğimiz ay sizlerinde bildiği gibi kongre de göreve talip olan arkadaşlara bıraktım. Bundan sonraki süreçte de yeni görev alan arkadaşların rahat çalışabilmeleri adına kamuoyundan uzak durmaya çalıştım ve çalışacağım.

Ama dün yerel bir gazete de yayınlanan bir habere göre; Malatya İnönü Üniversitesi’nin başında bulunan şahsın yapmış olduğu açıklamada benimle ilgili olarak söylemiş olduğu iftira niteliğindeki suçlamalara cevap verme gereğini duydum. Bugüne kadar bu şahsın yapmış olduğu iftira niteliğindeki suçlamalara nezaketim ve başında bulunduğum kurumun hassasiyeti nedeni ile yargı yoluna gitmedim. Şu andan itibaren yargı yoluna başvuracağımı kamuoyunun bilgisine sunarım.

Benim başında bulunduğum dönem için verilmeyecek hiç bir hesabım yoktur, bunu her zaman her yerde de söyledim, nitekim kongrede de aynı şeyleri söyledim. Kim ne zaman neyi araştırmak istiyorsa kayıtlar ordadır, istedikleri yere denetlettirebilirler. Yalnız kimse bu güne kadar şerefi ve onuru ile Malatya’ya hizmet yapmış olan Hikmet Tanrıverdi’nin yokluğunu fırsat bilerek kendi şahsi emelleri için adımı kullanmasın.

Benim Malatya için spor dışındakiler de dâhil olmak üzere yaptıklarım ortadadır. O şahıs üniversite içindeki krallığının dışında Malatya için ne yapmıştır, Malatya’nın hangi kurumları ile bir araya gelmiştir? Benim yönetim aldığım döneme kadar Malatyaspor’un kapısından mı geçmiştir ki şimdi Malatyaspor ile ilgili konuşma hakkını kendinde buluyor?

Malatya İnönü Üniversitesi içerisindeki işletme zarar ederken (üniversite vakfının kayıtlarında olması gerekiyor) biz bu işletmeyi alıp yenileyip, 2 yıl içerisinde 950 milyarlık katkıyı üniversiteye sağladık. Zarar eden işletmeden kar eden işletmeye döndürmemiz birilerinin işine gelmediği için veya karın paylaşılmasının şahıslar üzerinden yapılmaması ve Malatyaspor Sportif A.Ş.’nin orada yapılan ihalelerde üniversite yararına aşağıya çektirdiği fiyatların birilerini rahatsız etmesi üniversite ile Malatyaspor'u karşı karşıya getirmiştir.

Ben sormak istiyorum:

2 yıl içersinde 6–7 trilyon kazanan bir işletme idiyse nasıl oluyor da 5 yıllık kira bedeli olarak 2,5 trilyon muhammen bedelle (ihaleden sonra öğrendiğimiz kadarı ile Bayındır fiyatlarından yapılacak kırımlarla 1,3 trilyona mal edilebilen) ihale edilip, aralarındaki ilişkiyi anlamakta zorlandığım, üniversite içerisindeki kafeteryayı işleten firmaya vermiştir?

İhale sözleşmesinde yer alıp ihaleyi kazanan firma, 1 ay içerisinde temel atıp en fazla 2 yıl içerisinde bitirmesi gereken binanın temelini, teslimden beri 7 aylık süreç içerisinde niye hala atmamıştır? Bu bina kalan 17 ay içerisinde nasıl yetiştirilip bitirilecektir?

Malatyaspor Sportif A.Ş’nin bu ihaleye girmemesinin nedenlerinden biri olan, bu konuda kendisini uyardığımızda hiç bir müsamaha göstermeyeceğini ifade eden kişi bugüne kadar hukuki olarak ne yapmıştır?

Bu basın açıklamasının yapıldığı ortamda bulunan Sayın Başkan Haşim Karadağ da benim Malatyaspor’a gelmeden önceki durumumu ve bu 5 yıl içerisinde ki ekonomik kaybımı çok yakından bilmektedir. Bu konuda sessiz kalması da beni üzmüştür.

Malatya İnönü Üniversitesinin başındaki şahıs da çok iyi bilmektedir ki, Hikmet Tanrıverdi, Malatyaspor’ a geldikten sonra zengin olmak bir yana servetinin büyük bir kısmını Malatyaspor için harcamıştır. Özel görüşmelerimizde kendisi de parama ve işime yazık olduğunu Malatyaspor ile uğraşmamam gerektiğini söylemiştir. Benim Malatyaspor’a bağışladığım miktar 2 milyon dolardır ve ne zaman alınacağı veya alınıp alınmayacağı belli olmayan 2.3 milyon dolar alacağım kalmıştır.

Bu şahıs, bırakın Malatya’yı, her türlü imkânından ücretsiz yararlandığı üniversiteye cebinden ne kadar katkı yapmıştır?

Herkesin bilmesi gereken bir şey de, Malatyaspor Sportif A.Ş’nin, İnönü Üniversite’sine denildiği gibi bir borcu yoktur. Aksine ilgisi olmamasına rağmen alacağına el konulmuştur. Bu konuda mahkeme süreci devam etmektedir.

Ne Malatyaspor’un ne de Hikmet Tanrıverdi’ nin goygoyculara ihtiyacı yoktur. Basınımızın değerli mensuplarına da bu şekilde hakaret etmesini kınıyor, “goygoycu” yaratmak için kimin ne yaptığını, bunun hangi ihaleden sonra ortaya çıkmış olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Kim ne zaman nerde isterse kamuoyu önünde karşılıklı tartışmaya hazırım. Daha önce genel kurulda açıkladığım gibi, kim ne biliyor da söylemiyorsa, halkımızın kullandığı tabir ile haysiyet ve şerefinden şüphe edeceğimi kamuoyuna bildirmek istiyorum.

Ben bu şahsı hayal kırıklığına uğratmışım. O tüm Malatya’yı hayal kırıklığına uğrattı. Yarattığı gerginlik ve yol açtığı tartışmalarla, makamına ve kariyerine yakışmayacak gerçek dışı iddialar üzerine bina ettiği polemiklerle gündem yaratmayı kendine “sürekli” ilke edinen bu şahıs; siyasete atılmak için kamuoyunu yanlış beyanlarla meşgul edip kendisini gündemde tutmak istiyorsa, Hikmet Tanrıverdi ile değil gidip başka işlerle uğraşsın.

Bu gündemle Malatya kamuoyunun önüne çıktığım için üzgünüm, ama daha önce de söylediğim gibi herkese verilecek cevabım var, kimse benim sabrımla oynamaya kalkmasın. Ben bundan öncede bundan sonrada Malatya’nın hizmetinde oldum olmaya da devam edeceğim. Herkes bilsin ki benim kanım Malatyalı gibi akar, kimse rengini merak etmesin.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Hikmet TANRIVERDİ"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız