SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tanrıverdi'nin Kalması Akın'a Bağlı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'da Hikmet Tanrıverdi'nin, kulüp başkanlığına devam kararının, Malatya'da Vali ve Belediye başkanı ile yapacağı görüşmelerde alacağı sonuca bağlı olduğuna ilişkin açıklamalarının ardından, gözler özellikle, "somut destek" konusundaki tavrı çok önemli görülen Belediye Başkanı Cemal Akın'a çevrildi. Belediye Başkanı Akın'ın, "beklendiği ölçüde" destek vermemesi halinde, Tanrıverdi'nin görevi sürdürmeyi düşünmediği öne sürülüyor.

Süper Ligden düştükten sonra, yeralacağı 2. Lig A grubunda şampiyonluk mücadelesi hedefinde olması beklenen Malatyaspor'da, kulüp başkanlığını Hikmet Tanrıverdi'nin sürdürmesi beklentisi genel olarak kabul görürken, Tanrıverdi'nin özellikle belediyeden, geçmiştekinden daha ileri seviyede "maddi ve manevi destek" beklentisinde olduğu değerlendiriliyor.

Televizyon naklen gelirleri başta olmak üzere birçok gelirden yoksun olarak 2. Lig A grubunda mücadele edecek olan Malatyaspor'un, "Süper Lig koşulları gereği yüksek maliyetli" kadrosunu muhafaza edebilmesi ve takviye için maddi açıdan destek verilmesi gerektiği belirtilirken, "Bu destekte en önemli adres Belediye Başkanı Cemal Akın. Görevinin ilk dönemlerinde Malatyaspor'u değerlendirme konusunda ciddi hatalar yapan, ancak daha sonra Malatyaspor'un Malatya ve Malatyalı için önemini farkeden belediye başkanı Akın ile Malatyaspor yönetimi, arada yaşanan olumsuzlukların üzerine sünger çekerek, iyi bir diyalog kurmuşlardı. Bu diyalogun gereği, yeni ve daha zorlu bir mücadele döneminde daha da artırılarak yapılmalı.

Ancak bir başka gerçek, belediye başkanının etrafında bulunan ve onun üzerinde etkili olan bazı kişilerin, Malatyaspor'a pek sıcak bakmadıkları. Bunların, belediye başkanından önce, oluşacak her koşulu kendi menfaatleri açısından yorumladıkları, birçok örnekle biliniyor. Bunlar, belediye başkanını olumsuz etkilerlerse, yeni oluşum öncesinde, belediye başkanı beklenen desteği vermezse Hikmet Tanrıverdi'nin görevi üstlenmeyeceği anlaşılıyor.

Eğer böyle olursa, sonraki dönemdeki tüm sorumluluk belediye başkanının üzerine kalır. Tanrıverdi'nin dışında şu ana kadar, kendini ortaya atanlar da dahil kulüp yönetimine talip olanların tüm sorumluluğu ve faturası Akın'a yüklenir.

Malatyaspor'a, görevi süresince devamlı ve etkili desteği nedeniyle Malatyaspor taraftarı eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi'yi unutmadı. Aynı şekilde, Cemal Akın da Malatyaspor'a beklenen desteğini verirse, taraftarlar için unutulmazlar arasına girer. Vermezse, Malatyaspor yönetim açısından yeni maceralara yelken açarsa ve de sonuç olumsuz olursa, bunun direkt muhatabı Akın olur. Tüm bunların belediye başkanı tarafından bizzat değerlendirilmesi ve iyi yorumlanması gerekir.

Bugün maddi açıdan beklenen desteği vermekten çekinmesi, bu yönde etkilenmesi halinde, gelecekte durumu düzeltmek için birkaç misli daha fazla destek vermesi gerekebilir ve bu da yetmeyebilir. Akın, Tanrıverdi'nin görüşmeleri öncesinde, Malatyaspor'u, Hikmet Tanrıverdi'yi ve kendi durumunu çok iyi değerlendirmeli, geçmişte bu yönde kendisini olumsuz etkileyenlerden uzak bir değerlendirme yapmalı." yorumu yapılıyor..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız