SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TAPP Kuruldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:56:56
TAPP Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin aralarında bulunduğu 27 kurum ve kuruluş öncülüğünde ''Türkiye Alkol Politikaları Platformu (TAPP)'' kuruldu.

Platform'dan yapılan açıklamaya göre, alkol tüketiminin çağdaş normlarla uyumlu bir şekilde denetlenmesi amacıyla, Yeşilay'ın ev sahipliğinde, alanında uzman 27 kurum ve kuruluşun katıldığı bir toplantı yapıldı. 

Platform bünyesinde Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, Türk Kalp Vakfı, Türk Kardiyoloji Derneği, Türk Karaciğer Vakfı, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı sağlık kuruluşlarının yanı sıra İstanbul Trafik Vakfı, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Tüketiciler Birliği, Tüketici Örgütleri Federasyonu, Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu gibi resmi kurumların yer alıyor. 

Platformun tüzük ve yönetim kurulunun belirlenmesi çalışmalarının gelecek aylarda tamamlanması ve daha fazla sayıda kurumun platforma katılımı öngörülüyor. Toplantıya katılan kurumların talebi üzerine platformun sekreterya çalışmalarını Yeşilay yürütecek.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, benzer oluşumların bir çok ülkede bulunduğunu ancak Türkiye'de bu tür bir girişimin çok yeni olduğunu belirterek, ''Ülkemizdeki alkol mevzuatı uluslararası hukuka ve çağdaş normlara uygun bir yapıda değildir. Alkol politikalarıyla ilgili Avrupa bölgesi başta olmak üzere dünyadaki çağdaş uygulamaların ülkemizdeki alkol politikaları uygulamalarında dikkate alınması gerekiyor'' ifadelerine yer verdi. 

''Trafik kazaları'', ''cinnet ve cinayetler'', ''kadına yönelik şiddeti'' alkolün nedenleri arasında sıralayan Karaman, çocuklarda ve gençlerde ortaöğrenim döneminde alkol kullanımının arttırdığını anlattı. 

Karaman, platformda katılımcı kurum ve kuruluşların sayısını genişleteceklerini ve ülke genelinde farkındalık oluşturacaklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız