SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tapu Personeline VAP Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yürütülen Malatya Verimliliği Artırma Projesi (VAP) kapsamında kurum ve kuruluşlara yönelik verimlilik bilinçlendirme toplantılarına Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nde devam edildi.

MPM Uzmanı İpek İmirlioğlu, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü personeline ‘iş yaşamında gerilim-stres’ konusunu anlattı.
İmirlioğlu, "İçinde bulunduğumuz yüzyılın başından bu yana, tıp dünyası hastalıkların niteliklerinde büyük değişikliklere tanık olmuştur. İnsanı hemen öldürmeyip, hayatını karartan bir gölge gibi varlığını hissettiren durum, bir çok bilim adamına göre strestir. Stres, insanı yakın duygusal ilişkilerden uzaklaştırıp, verimliliği düşüren ve en önemlisi hayattan aldığı zevki azaltır" dedi.

İmirlioğlu, stresin davranışsal etkilerinde kısa dönemde fazla miktarda sigara ve alkol kullanımı, ev ve işyerindeki kişilerle zayıflık, iş verimin azalması düşüncesiz duygusal davranışlar, uzun dönemde ise evlilik hayatının ve aile yaşamının bozulması ile sosyal izolasyon etkilerine yol açacağını kaydetti.

Stresin fizyolojik etkilerinde kısa dönemde baş ağrısı, sırt ağrısı, halsizlik, uyku sorunları, hazımsızlık, titreme ve bulantı gibi etkilerin olacağını belirten İmirlioğlu, stresin fizyolojik etkisinde uzun dönemde ise kalp hastalığı, hipertansiyon, ülser ve genel sağlığın bozulması gibi nedenlerin oluşacağını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız