SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tapu'dan Kira İstenecek

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de ilk etapta 7 ilde kurulan İl Genel Meclisi Derneği'nin federasyon haline getirileceği bildirildi.

Malatya İl Genel Meclisi, aralık ayının ilk toplantısını İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında yaptı. Toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Türkiye'de ilk etapta 7 ilde İl Genel Meclisi Derneği kurulduğunu ve Doğu Anadolu'yu temsil edecek ilk derneğin Malatya'da kurulmasına karar verilip tüzüğün onaylandığını bildirdi.

Amaçlarının İl Genel Meclisi üyelerinin özlük haklarını savunmak olduğunu dile getiren Atay, "Özlük haklarımızla ilgili milletvekillerimiz Meclis'e kanun tasarısı verecek. Dernek olarak bizim de kanunun çıkması için girişimlerimiz olacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Aralık'ta Ankara'da Türkiye'deki tüm İl Genel Meclisi Başkanları ile toplantı düzenleyeceğini dile getiren Abdurrahman Atay, 9 Aralık'ta Ankara'da İl Genel Meclisi Derneği ile ilgili toplantı düzenlenip derneğin federasyonlaşması konusunun ele alınacağını söyledi.

Toplantıda; Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait binada hizmet veren Tapu Kadastro Müdürlüğü'nden kira alınması konusu da İl Genel Meclisi Özel İdare Komisyonu'na havale edildi.

Bu arada, İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Akşahin de engelli maaşları başvurusuna bir yılda ancak cevap verildiğini belirtip bu sürenin daha aşağıya çekilmesi için ilgili yerlere bildirim yapılması konusunda Meclis'e önerge verdi. Verilen önerge kabul edilip konunun ilgili kurumlara iletilmesi kararlaştırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız