SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tapular Kaymakamda..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde yıllar önce başvurusu yapılan fakat 13 yıldır bir aşama kaydedilmeyen Organize Sanayi Bölgesi’nin tapuları hazır hale getirildi.

Darende'nin Balaban Beldesi Çaybaşı mevkiine kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi'nin tüm resmi işlemleri yapılarak işadamlarına hazır hale getirdiklerini söyleyen Kaymakam Vural Karagül, "Darende'nin 13 yıllık Organize Sanayi Bölgesi hayali gerçek oldu. Artık top işadamlarında. Darende'nin gelişmesine büyük kazanımlar sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nde ileriki yıllarda yer kalmadığını, ikinci bir yere ihtiyaç duyulduğu haberini aldığımda benden mutlu kimse olmaz" dedi.

Malatya'nın Gayri Safi Milli Hasılası'nın (GSMH) artacağına da dikkat çeken Kaymakam Karagül, işadamlarının bölgeye gelip üretime başladıklarında yörede bulunan fakir insanlar devletten yardım beklemek yerine kendi alın terleriyle evlerine götüreceklerini dolayısı ile ekonomik kazanımlar artacak Malatya'nın da GSMH değerlerinde artışlar görüleceğini belirtti.

Organize Sanayi Bölgesinin ileride bulunduğu bölgeye ayrı bir şehir havası vereceğini ifade eden Karagül, şunları söyledi:

"Darende Organize Sanayi Bölgemiz yerleşime açık bir bölge haline geldi. Fabrika kurmak isteyen müteşebbislerimiz ruhsatını bizden her an fabrika çalışmalarına başlayabilir. Sanayi Bölgesinin 35 adet tabusu hazırlandı. Bundan sonra alt yapı çalışmaları da zamanla sanayiciler geldikçe oralarda kurulacak sistemle yapılır. Fabrikalar kuruldukça acil ihtiyaçları ne ise yapılır. İçme suyu, elektriği, telefonu belki ileride doğalgazı hepsi hallolur. Alt yapı bir anda yapılacak işler değil. Üretime başlandığında zamanla orası ayrı bir şehir haline gelecek. Bu sanayinin buraya kurulmasıyla herkes kazanacak minibüsçüsünden lokantacısına kadar bütün herkes ekmek yiyecek."

Darende Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurul 2. Başkanı ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi İşadamı Fatih Ilıcak ise Organize Sanayi’nin kurulmasından dolayı gösterdiği ilgiden dolayı Kaymakam Karagül'ü tebrik ederken, sanayinin her anlamda ilçeye ve Malatya'ya büyük katkısının olduğunu söyledi.

Darende Organize Sanayi Bölgesi'nin 35 adet tapusu, Darende Tapu Sicil Müdürü Celalettin Güven tarafından Kaymakam Karagül'e teslim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız