SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Taraftar Değiliz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, rastgele sınır ötesi operasyonun yapılamayacağını belirterek, şartlar ve zemin oluştuğunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görevini en iyi şekilde yerine getireceğini kaydetti.

AKP İl Divan Toplantısı için Malatya'ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, basın mensuplarının gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı. Sınır ötesi operasyonla ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yetki verilmesi hakkındaki soruya Çetinkaya, "Rastgele sınır ötesi operasyon yapılmaz. Ama bu konuda zaman, zemin ve şartlar yerine geldiği an Türk Silahlı Kuvvetleri en iyi bir şekilde bu görevi yerine getirecektir" dedi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak Çekinkaya, DTP'lilerin PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesi gerektiğini belirterek, "Siyasi partilerin kapatılmasına taraftar değiliz. Siyasi partilerin kapatılmasına sebebiyet verecek söz ve fiillerin müsebbipleri cezalandırılmalıdır. Siyasi partilerin kapatılmasını şimdiye kadar demokraside bir şey sağlamamıştır fazla" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halkın AKP'ye olan ilgisinin artmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Çetinkaya, "Terörün en büyük rahatsızlığı da bölgedeki AK Parti iktidarının güçlenmesidir. AK Parti iktidarı o bölgede, batıdaki farkı tamamen giderinceye kadar bölgedeki tüm hizmetleri sonuna kadar devam ettirecektir" diye konuştu.

Alevilik ile ilgili tartışmalar hakkındaki bir soruya Çetinkaya, "Biz Alevi ve Sünni diye bir ayırım yapamayız. Alevilerde bizim canımızdır, Sünnilerde. Hepsi bu ülkenin insanlarıdır. Muharrem ayında gideceğiz. İftarı birlikte açacağız, cemevinde beraber oturacağız. Alevi canlar bizimde canlarımızdır, hepimiz Ehli Beytiz" şeklinde yanıt verdi.

Bu arada, AKP Malatya İl Divan Kurulu, Çetinkaya'nın katılımı ile Belediye Konferans Salonu'nda yapıldı. Parti çalışmalarının görüşüldüğü toplantıya Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Başkanı Ahmet Çakır, parti yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız