SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taraftar Öfkeli, Yönetim Sıkıntılı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:04:01
Taraftar Öfkeli, Yönetim Sıkıntılı
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un kendi sahasında 1-0 mağlup olduğu Bayrampaşa maçı sonrası stat önünde toplanan taraftarlar yönetim ve teknik heyet aleyhine tezahüratlarda bulundu. Uzun süre stat önünden ayrılmayan taraftarlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Maçla ilgili bir değerlendirmede bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, hedeflerinde bir sapma olmadığı kaydederek, “İnşallah Mayıs ayında güleceğiz” dedi.

Altıparmak, Bayrampaşa karşısında kötü bir futbol ortaya koyduklarını kaydederek, “Olmaması gereken günde olmadığı kadar kötü oynadık” öz eleştirisinde bulundu.

Puan farkını kapatma şansını yakalamalarına rağmen bunu iyi kullanamadıklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, şunları ifade etti: “Maçla ilgili değerlendirilebilecek bir şey yok. Gerçekten kötü günümüzdeydik. Özellikle oyuna çok kötü başladık. Oyunun 20-25 dakikalık bölümünde rakibimiz bizden çok daha iyi top çevirdi. Hem de bizim üzerimizde iyi bir baskı oluşturdular. Yediğimiz penaltı golü rakibimizin direncini artırdı. Bizde bunu çıkarmak için çabaladık ama özellikle ilk yarıda çok fazla bir şey yaptığımızı söyleyemeyiz. İkinci yarı biraz daha istekliydik ama ediğim gibi takımların bazen kötü günleri vardır, bizim olmaması gereken günde olmadığı kadar kötü oynadık. Ben hem kendim hem de futbolcularım adına büyük taraftarımızdan özür diliyorum. Gerçekten insanları bugün üzdük. Rakiplerimizin puan kaybettiği bir haftada belki de puan farkını kapatma şansını yakaladığımız bir haftada bu avantajı kullanamadık. Futbolda bazen böyle günlerde var. Çok iyi kaybedip, çok kötü oynayıp kazanılabiliyor. Biz bugün gerçekten kötü oynadık. Rakibimiz bizden daha iyi mücadele etti. Oyunun ikinci yarısında belki beraberliği yakalayabilirdik ama hedefimiz varsa ne böyle oynayabiliriz ne de gelen rakipleri böyle oynatabiliriz. Bunlar çalışmayla olacak işler. Allah’ın izniyle iyi çalışıp, hedefimize ulaşacağız. Hedefimizde bir sapma yoktur. Sadece kötü günümüzdeydik ve de kötü günümüzde kaybettik. İçerideki istikrarımızı sürdürmek istiyorduk. İç sahadaki en istikrarlı takımdık ama bunu kaybettik. Bu anlamda da üzgünüz. Ama en çok üzüldüğümüz konu gerçekten müthiş taraftarımızı üzmemizdi. Maça gelen müthiş bir taraftar kitleri vardı ve de taraftarımızı üzdüğümüz için yönetimimizi ve bizi sevenleri üzdüğümüz için herkesten özür dileriz. Bugünler böyle geçebilir ama inşallah Mayıs ayında güleceğiz.”

Altıparmak, forvet oyuncusu Okan Öztürk’ün Bayrampaşa maçındaki performansıyla ilgili soruya, “Futbolda bazen bir şeyler beklediğiniz oyuncular vardır. Okan, her zaman oyunun şeklini ve sonucu değiştirebilecek oyunculardan biridir. Bizde oyun öyle bir hale döndü ki, mecburen ya kanatlardan ya da yüksek toplarla gelme gibi bir şey oldu. O anda bizim Okan’ı çıkarma gibi bir şansımız yoktu. Çünkü Okan mücadele eden ve kafaya çıkan tek oyuncumuzdu. Eren ile birlikte kafaya çıkıp, mücadele ettiler. Ondan dolayı Okan’ı kullandık. Yoksa Okan ya da diğer futbolcular isim isim belirmemize gerek yok. Biz gerçekten bugün kötüydük ve de kötü günümüzde mağlup olduk” cevabını verdi.

Maçın hakemi İbrahim İleri’nin yönetimini de değerlendiren Altıparmak, “Ben hakemler hakkında konuşmuyorum. Daha öncede konuşmadım. Hakem hakkında konuşacak yöneticilerimiz var. Onunla ilgili konuşacaklardır. Herkes hakemin yönetimini ve tutumunu gördü. Daha önceden de söylediğim gibi gerekirse hakemi de yeneceğiz. Öyle bir gündü. Tabi ki hakem oyunumuzun büyük bir bölümünü etkiledi. Ama hakeme sığınmamak gerekiyor. Maçı kazanmak için gol atmak gerekiyor. Tabi hakem maçı çok kötü yönetti ama maçı sadece hakeme bağlamak yanlış olur” diye konuştu.

Yeni Malatyaspor’un şampiyon olacağını ifade eden Altıparmak, “Bizim burada 5’nci haftamız futbolcu kardeşlerimizle 1 aylık bir periyot geçirdik. İddialı söylemlerimizdeki en büyük dayanağımız tabi ki futbolcularımızdır. Geldiğim gün ne söylediysem, şuanda da onun arkasındayım. Bu takım şampiyon olacaktır. Bu takım, bu futbolcularla şampiyon olacaktır. Futbolcularımız çok kaliteli. Bütün futbolcu kardeşlerimizle el birliği yapacağız. Bu iş çalışma işidir. Biraz daha fazla çalışacağız, biraz daha fazla emek harcayacağız ve de verdiğimiz sözü Mayıs ayında tutacağız” dedi.

Altıparmak, devre arasında transfer yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise, “Tabi ki bir durum değerlendirmesi yapacağız. Biz mümkün olduğunca transfer yapma taraftarı değiliz. Gerçekten çok kaliteli bir kadromuz var. Bu kadroda daha önceden çalışmayanlar olmuş, daha önceden kadroya giremeyip, küsenler olmuş, sakatlar olmuş. Biz hepsini aramıza katıp, çalışma ortamını yaladıktan sonra ihtiyaç olduğu zamanda tabi ki transferlerimizi yapacağız. Ama şuanda maçtan sonra çok sağlıklı düşünmek ve sağlıklı konuşmak doğru olmayabilir ama ilerleyen günlerde transfer konusunu da, takımın gidişatını da masaya yatıracağız” cevabını verdi.

Bayrampaşa Antrenörü Engin Çalışır ise, “Yeni Malatyaspor değerli bir camia, şampiyonluğa oynuyor. Şampiyonluk hedefiyle lige girdi ve Mehmet Altıparmak ile iyi bir ivme kazandı. Bizde şampiyonluk ortalamasında oynuyoruz. Bizde şuana kadar görevde olduğumuz sürece bir istikrar yakaladık” diye konuştu.

Zorlu karşılaşmadan galibiyetle ayrıldıkları için çok mutlu olduklarına değinen Çalışır, “Maça kendimizi bilerek ve de rakibimizi iyi analiz ederek, karşılaşmaya çıktık. Planladığımız bazı şeyler vardı. Bazen planladığımız şeyler gerçekleşiyor. Bugün çok şükür bizim istediğimiz şekilde olay gerçekleşti. Maç öyle gitti. Neticede de galip geldik. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız