SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taraftarlar Maçı Birlikte İzleyecekler

0
Güncellendi - 2016-10-26 19:34:43
Taraftarlar Maçı Birlikte İzleyecekler
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig’in 9. haftasında Elazığspor ile Yeni Malatyaspor arasında oynanacak derbi müsabakasını tam 10 yıl aradan sonra her iki takım taraftarı da beraber izleyecek.

Deplasman yasağının kaldırılmasının ardından yaklaşık bin civarındaki Malatyalı futbolsever Elazığ Atatürk Stadı’ndaki yerini alacak. Bu önemli maç öncesi Malatya’da uyduda Yayın yapan ER TV'de iki şehrin tribün liderlerini canlı yayına çıkarak, stüdyoda derbi üzerine dostluk köprüsü oluşturdu.

Fatih Avcı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Futbol Akşamı’ programına Elazığ Narkoz Taraftarlar Derneği Başkanı Mücahit Biçer, Abluka Taraftarlar Derneği Başkanı Uygur Yıldırım ve Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Murat Soysal katıldı. Tribün liderleri bordo-beyaz ve sarı-kırmızılı atkı, kaşkol ve formalarla canlı yayında bulunurken, verdikleri dostluk mesajları tüm tribünlere örnek oldu. Malatya- Elazığ çekişmesinin hiçbir yararı olmadığını belirten dernek başkanları, Türkiye’nin ihtiyacı olduğu birlik beraberliğe katkıda bulunmak için kendi aralarındaki geçmişe sünger çektiklerini ve Yenikapı ruhunda ilerleyeceklerini belirttiler.

Programı takip eden AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, telefonla canlı yayına bağlanarak, stüdyodaki ortamın tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini, rakip değil ancak ekip olabileceklerini söyledi. Hafta sonu Elazığ’da olamaya gayret edeceğini belirten Çalık, tribün çekişmesini sonlandıran dernek başkanlarına teşekkür etti.

Malatya - Elazığ dostluk buluşmasından haberdar olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ta yayına mesaj göndererek, telefonla bağlanmak için müsait olmadığını ancak dostluk buluşmasından haberdar olduğunu iletti. Kılıç mesajında her iki takıma başarılar dileyerek, “Hafta sonu oynanacak komşu şehirlerimizin kardeş takımlarının taraftarları bir araya gelerek güzel bir Türkiye fotoğrafı oluşturdular. Her iki camiayı da tebrik ediyorum. Bu tarz birliktelik görüntüleri sporun tüm paydaşlarına örnek olmalı” dedi.

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Ateş de yayına telefonla bağlanıp, camialarına telkinde bulundu. Programı farklı illerden takip eden Gençlerbirliği, Adanaspor ve Boluspor taraftarlar derneği başkanları da yayına bağlanıp, dostluk buluşmasını saygıyla karşıladıklarını belirtti. Gecenin sonunda yayına bağlanan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise hafta sonu derbiyi Elazığ’da izleyeceklerini söyledi.

iha

taraftarlar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Erol (7 yıl önce)
    Başınıza iş almayın.Ben olsam rakip taraftar almam.Bu işin dostluğu olmaz.Pravokatörler işine yarar.Çok dikkatli olmak gerekir.İki taraftar grubu içinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (7 yıl önce)
    Biz iki ayrı şehir değiliz aslında, insanımız, kültürümüz, vatan sevgimiz herşeyimiz ortak. Rekabet ile birlikte yardımlaşma da en üst seviyeye çıkarsa birlikte daha hızlı gelişir ve güçleniriz. Bunun adına temiz rekabet diyelim :)
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Tabiki herkesin temennisi maçın dostluk içinde gecmesidir..ancak gakkoslar yenilirse birazcık ayarlari kaciyor..aman dikkat..inşallah yenen biz oluruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (7 yıl önce)
    Spor dosluktur yenersin yenilirsin yakın iller dost olmalı bu sene malatyadaki maçlarda Elazığ aleyhtarı tezahürat duymadım inşallah güzel rekabetimiz dustluk içinde devam eder.
    0
    0
    Yanıtla