SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TARGEL Personeline Tablet

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:12:25
TARGEL Personeline Tablet
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Bilgi Sistemi (TBS) içerisinde yer alan Tarımsal Üretim Kayıt Sisteminin (TÜKAS) faaliyete geçirilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gönderilen tablet bilgisayarlar Malatya’da dağıtıldı. 

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen dağıtım töreninde bir konuşma yapan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Şevket Başyiğit, bu projenin amacını şöyle dile getirdi: 

“Tarım Bilgi Sistemi kullanılarak, Genel Tarım Sayımının yapılması ve kayıt sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla belde ve köylerde görev alan Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimler (TARGEL ) personeline verilen 131 adet tablet bilgisayar ile; Malatya'da tarımsal faaliyetle uğraşan tarım işletmelerinin tamamına ait güncel veriler oluşturularak, Ulusal Düzeyde Tarımsal Üretim Kayıt Sisteminin (TÜKAS) kurulması sağlanarak, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) bilgilerinin güncellenmesinin yapılması sağlanmış olacaktır.”

Başyiğit, "Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu proje ile tarımsal işletmelerin üretim bilgileri kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncelliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Tarımsal işletmelerin temel değişkenlerinden elde edilen bu kayıtlar 2014 yılı genel tarım sayımı için esas teşkil edecektir. Bu amaçla Tarım Bilgi Sistemi kullanılarak 2014 yılı genel tarım sayımının yapılması ve kayıt sistemin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına ilişkin protokol Bakanlığımız ve Kalkınma Bakanlığı arasında 28 Haziran 2013 tarihinde imzalanmış olup, Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi Yönetmeliği de 18 Şubat 2014 tarih ve 28917 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir" dedi.

Malatya'da tarımsal faaliyet gösteren tüm işletmelerin Tarımsal Üretim Kayıt Sistemine kayıt edilmesi ve tarımsal işletme kaydının tamlığının sağlanması amacı ile hazırlanan bu sistemle işlemlerin bundan sonra daha da profesyonel olarak devam edeceğini ifade eden Başyiğit, "Talimatnamede belirtilen esaslar dahilinde, tarım sayımı kapsamında yapılacak çalışmalar süresince veri girişleri bu sistem sayesinde aksamamış olacaktır. 17 Temmuz 2014 tarihi itibariyle başlayan bu sistemle; tapu, kadastro, tarım parseli verileri ve bu verilere alt yapı oluşturacak uydu görüntüleri köy bazında yüklenmiş olacaktır. Tarımsal üretim kayıt sistemine mobil uygulamalar kullanılarak kaydı yapılan tarım işletmelerine ait parsellerde, en az yüzde 10 yerinde kontrol yapılacak ve tabletler vasıtasıyla fotoğrafları çekilerek kimliklendirilmeleri sağlanmış olacaktır" ifadelerini kullandı.

Tüm ilçelerde toplam 131 tablet bilgisayar dağıtıldığını belirten Şube Müdürü Başyiğit, "Köylerde görev yapan TARGEL personelimiz bu sistem sayesinde daha etkili çalışacaklardır. Sistemde toplanan veriler, danışmanlarımızın istedikleri zaman üreticilerin bilgilerine ulaşmaları açısından kolaylık sağlayacaktır. Bu proje, İlimizde yeni projelerin daha sağlıklı yapılmasını sağlayacaktır. Bu sistemin danışmanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız