SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tarih Böylesini Yazmamıştır!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Malatyalılar Derneği ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, İnönü Üniversitesi'ne kadro verilmesine ilişkin görüşmelerde yaşananlara tepki gösterdi.

Bilindiği gibi İnönü Üniversitesi'nin başta Turgut Özal Tıp Merkezi olmak üzere personel yetersizliği sorununun çözümü için gereken kadro yasa tasarısının görüşmesinin erkene alınması amacıyla hafta içerisinde TBMM'de yapılan görüşmelerde; CHP Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç ile ANAP Milletvekili Süleyman Sarıbaş'ın yanı sıra DYP Denizli milletvekili Ümmet Kandoğan ve CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek, "lehte" konuşmalar yaparken, AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal, "aleyhte" söz almış, karşılıklı ağır tartışmalar yaşanmıştı. Görüşmeler sonunda, yasa tasarısının erkene alıp görüşülmesi yolundaki öneri, AKP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

"HİZMETİ ENGELLEYEN VEKİL İSTEMİYORUZ.."
Malatya'da Malatyalılar Derneği tarafından, bu konuda yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hepinizin bildiği gibi şu anda İnönü Üniversitesi’nin başta Turgut Özal Tıp merkezi gibi insan yaşamı ile ilgili bölüm başta olmak üzere bir çok fakültesinde kadrosuzluk nedeniyle bölümler kapalı bulunmaktadır. Kadro kanunu olmayan örnek Üniversitelerden biri olan 30 yıllık Üniversite’nin bu kadro kanunu ne yazık ki bir vekil tarafından özel çabayla engellenmektedir.

Önceki gün TBMM’sinde Malatyalıları şok eden bir gelişme yaşandı. Bir milletvekili Malatya’nın gözbebeği olan İnönü Üniversitesi’nin kadro Kanunu konusundaki görüşme sırasında biz Malatyalıları utancından önüne baktıracak bir konuşma yaptı.

Dünya’nın hiçbir ülkesi’nde hiçbir kentinde o kentin ya da o ülkenin bir milletvekili kendi üniversitesinin gelişimini engellememiştir. Tarih bunu yazmamıştır. Böylesi bir örnek ilk kez Malatya’mızda yaşanmıştır. Bir Vekil, salt kişisel husumeti mi siyasi rantı mı anlaşılamayan bir nedenle İnönü Üniversitesi’nin kadro kanununun çıkmaması için özel çaba göstermekte bunu da TBMM kürsüsünden adeta haykırmaktadır.

Malatya’da Malatyalılar Derneği olarak biz bu vekili Üniversite rektörü hakkında hala sonuçlanmayan ve netlikte kazanmayan Sayıştay raporlarını mahkemelerin sonuçlarını sormuyoruz. Bunların sonuçlarını Malatyalılar olarak elbette bekleyip göreceğiz.

Biz Malatya’da Malatyalılar Derneği olarak, Sayıştay raporları ve iddia ettikleri mahkeme sonuçlarına göre, yani suçluysa Rektör’ün, suçlu değilse bu iddialar yüzünden Üniversite’nin kadro kanunu engellemekte ısrar eden sayın vekilin görevinden istifa etmesini ve bu konuda şimdiden kamuoyuna da söz vermelerini istiyoruz.

Sonuç ne olursa olsun bu sayın Vekile” Malatyalıların gözbebeği İnönü Üniversitesi’nin kadro kanununu engelleme yetkisini size kim verdi?” demek istiyoruz. “Rektörle kişisel ya da siyasi anlaşmazlığınız olabilir. Bu nedenle Üniversite’yi, Üniversite de okuyan bizim çocuklarımızın eğitimini, hastanesinde bir nefes için hizmet bekleyen ölümcül hastaların umudunu yok etme yetkisini size kim verdi?” demek istiyoruz.

Biz Malatya’da Malatyalılar Derneği olarak başta Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ve tüm Malatyalılardan bu kentin tek Üniversitesi’ne sahip çıkmasını, hizmetleri engelleyenlere de gereken yanıtı vermelerini istiyor ve bekliyoruz.

Biz kendi Üniversitesi’nde hizmetlerin engellenmesi için yoğun çaba sarfeden ve bu çabasından da adeta gurur duyan vekiller istemediğimizi de açıklamak istiyoruz."

ESOB BAŞKANININ TEPKİSİ..
Öte yandan, Malatya ESOB Başkanı Keskin de, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, kadro konusundaki görüşmeler sırasında meclisde yaşananlara tepki gösterdi.

Keskin, AK Parti ve CHP Malatya milletvekilleri arasında, İnönü Üniversitesi'nin Kadro Kanun Tasarısı'nın TBMM gündemine alınması teklifinin görüşülmesi esnasında yaşanan olayları da değerlendirerek, "Hem bizi ve hem de Malatya'yı üzdü. Bizleri çok rencide etti. Bu milletvekili arkadaşlarımızın Malatya'yı küçük düşürmeye hakkı yoktur. Malatya, 2 Cumhurbaşkanı, 2 Başbakan çıkartan ve sayısız bakanlar veren bir il" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız