SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarih Grubu Oluşturuldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi'nde Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu'nun oluşturulduğu bildirildi.

Basına yapılan açıklama şöyle:

"Malatya kent Konseyi bünyesinde Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu oluşturuldu. Konu ile ilgili Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı salonunda bir basın açıklaması yapan grup temsilcisi Av. Tarihçi Abdulkadir Artan, çalışma gruplarının amaçları hakkında bilgi verdi.

9 bin yıllık olan Malatya’nın tarihi, kültürü ve sanatı ile önce Malatya’ya sonra Türkiye’ye sonra da tüm insanlığa tanıtma amacında olduklarını belirten Artan, Malatya’nın geçmişten bugüne aynı isimle geldiğini, Malatya’nın ülkemizin fethinde ve Türk Kültüründe çok önemli bir rol oynadığına işaret etti.

Malatya Kent Konseyi Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu olarak birtakım projeler hayata geçirmek için çalışmalarına başladıklarını belirten Artan, Malatya’nın ebediyete intikal etmiş şahsiyetlerinin, ayrım yapmaksızın bir araya getirerek kitap haline getireceklerini söyledi.

Hayata geçirmeyi planladıkları diğer çalışmalar hakkında da kısa bilgiler veren Artan, Malatya Kent Konseyi Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu altında Malatya musikisini ön plana çıkaracakları bir müzik ekibi oluşturacaklarını, bu ekibe verecekleri isim hususunda Malatyalılardan isim önerisi beklediklerini, önersi olanların Malatya Kent Konseyi’ne başvurmalarını söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız