SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarih Okulu'nda İlk Ders

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:31:11
Tarih Okulu'nda İlk Ders
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu'nca uygulanan ''Malatya Tarihi Okulu Projesi''nin ilk dersi verildi. 

Kent Konseyi Toplantı Salonu'ndaki derse, Malatya'nın tarihi konusunda araştırmalar yapan arkeologlar da katıldı. Tarih, Kültür, Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi tarihçi-yazar Orhan Tuğrulca, derste ''Neolitik dönemde Malatya''yı anlattı. 

Kent tarihçiliğinin önemine işaret eden Tuğrulca, kentlerin güçlerini kimliklerinden, kimliklerinin ise tarihlerinden aldığını kaydederek, Malatya'nın ilk yerleşkelerinin Fırat Vadisi'nde yoğunlaştığını söyledi. 

Eski Malatya'nın M.Ö. 100 yılında Romalılar tarafından kurulduğunu, Malatya merkezin 1839 yılında ana yerleşke olarak kabul edildiğini anlatan Tuğrulca, 1999 depreminden sonra Malatya'nın Beydağı eteklerine doğru kaydığını kaydetti. 

Fırat Vadisi'ndeki yerleşkelere de değinen Tuğrulca, Aslantepe'nin dışındaki höyüklerin hangisinin ya da hangilerinin kent özelliğine sahip olduğu konusunda bir araştırma olmadığını ifade etti. 

Malatya Tarihi Okulu Projesi kapsamında, Malatya tarihiyle ilgili teorik çalışmaların anlatılacağı konferanslar düzenleneceğini dile getiren Tuğrulca, ayrıca pratikte bahsedilen tarihi ve kültürel mekanlara geziler düzenleyeceklerini söyledi. 

Tuğrulca, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız